Reklama

Reklama

Úžasný pan Belmondo

  • Francie Belmondo, le magnifique (více)
Francie, 2016, 90 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Bruno Sevaistre

Hrají:

Jean-Paul Belmondo (a.z.), Guy Bedos (a.z.), Paul Belmondo (a.z.), Alain Delon (a.z.), Jacques Deray (a.z.), Michel Drucker (a.z.), Raymond Girard (a.z.) (více)

Obsahy(1)

Portrét filmové legendy... S nadsázkou lze tvrdit, že Belmonda zná každý. Možná má ale každý na mysli toho „svého“ Belmonda. Legendární francouzský herec má mnoho tváří a zazářil v mnoha oblíbených žánrech. Přestože na počátku své kariéry toužil po divadle, byl to právě film, který ho katapultoval mezi světové hvězdy. Hrál ve snímcích francouzské nové vlny, hrál v detektivkách a dobrodružných příbězích, je vynikajícím komediálním hercem. A především o velkém žánrovém rozpětí jeho tvorby bude dnešní dokument. Dozvíme se ale také například o Belmondově sporu s přítelem Alainem Delonem ohledně úvodních titulků filmu Borsalino, kde oba herci zazářili, leč Delon, který film navíc produkoval, našel fintu, jak upřednostnit své jméno. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument o Belmondovi, který má klasickou nepřekvapující formu , která vynechává dost hodně podstatných věcí z jeho života, nicméně pozitivem je určitě množství dosud neznámých záběrů včetně těch ze soukromí. Přesto pro mne tento dokument nedosahuje kvalit přehlednějšího a zábavnějšího Belmondo o Belmondovi. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Belmondo ako rebel. Rebel v herectve, ktoré spojil s kaskadérstvom, rebel v živote, vo vzťahoch aj v manželstve. Unikátne zábery zo súkromia s ešte malými deťmi sa inde asi nedali vidieť. Pekný medailón, ktorý nie je založený na filmových ukážkach, ani na výpovediach režisérov alebo kolegov, ale ide na to celkom ináč. –––– Každý z nás má v sobě kousek Jeana Paula Belmonda. Jeho příběh je tím pádem i náš. ()

Reklama

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Předesílam, že mám JPB fakt rád. Dokument mě ale zklamal, tím, že se očekávané a prvoplánově opet soustředil především na adoraci této francouzské ikony a ukázal tak jen ono očekávané. Ambice zkusit představit Bebela jako cloveka, tedy i s chybami a poodhalit i tuhle stránku n ato ambice. A odvaha tvurcum a nejen tohoto oslavného doku zatím chybí. Škoda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen, protože o "mém" Bebelovi jsem už něco načetl, něco naviděl, ale tady jsem některé záběry a nebylo jich málo viděl poprvé, třeba záběr na maminku Bebela v divadle. DOkument navíc víc než po Belmondově soukromí jde po Belmondově tvorbě což jsem jenom uvítal. Rozhovory byly spíše z jeho začátku a některé filmy se trestuhodně přeskočily, ale ono to asi nejde uspokojit můj hlad po veškerém info o Belmondovi, to by musel být seriál. Takže strašná spokojenost už jen za ten jeho rošťácký úsměv v téhlě době, díky. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tohle je vlastně takový komentovaný prostřih staršími rozhovoru s JPB, ukázkami z natáčení a z filmů a rekapitulace asi těch nej filmů. 3/4 dokumentu jsou o filmech ze 60. let, kdy se stal megastar. Nic naplat, JPB je prostě má letitá francouzská jednička. ČT uvedla bohužel již tradičně jen tu zkrácenou verzi. O rok starší Belmondo (TV film) je ale mnohem mnohem lepší a působivější dokument. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama