Reklama

Reklama

Malý vetřelec

  • Velká Británie The Little Stranger (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Doktora povolají k nemocné služce na honosné sídlo. Kromě ní tam na něj ale čekají nadpřirozené záhady spojené s jeho vlastní minulostí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (22)

NiWi 

všechny recenze uživatele

The Little Stranger je dobově hezky zpracovaným filmem, ve kterém se však skoro vůbec nic nestane. Necelé dvě hodiny sledujeme výlety Domhnalla Gleesona do velkého domu, který by sám o sobě mohl mít potenciál. "Něco" co se dá nazvat nadpřirozené se však začne dít až víc jak po hodině a čtvrt, režisér film v jakémsi duchu tajemna ukončí a to je vše. Bez gradace, bez zapamatovatelných momentů, s nevýraznou hudbou, nic moc atmosférou a Gleeson zde jede jeden jediný zaražený výraz i přesto že je jeho postava u všeho důležitého, ostatní postavy pak jsou jen do počtu a hlavní ženská představitelka je vyloženě nesympatická. Tohle se bohužel nepovedlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacina to ako atmosfericky horor s prislubom niecoho velkeho, napokon distributor spomina, ze potomkovia domu su vystraseni nejakou neznamou silou. Skoda, ze asi od polky sa to zacne zadrhavat . myslim rezisersky, herecke vykony sli dole vodou a dialogy ... ospatneli. Zaujal ma ten pomaly az strasidelny vidiecky dom, v ktorom ziiju nejaki ludia a ti "niecoô vedia. To nieco sa postupne rozpleta, lenze .. rozpleta sa to mimoriadne spatnym tempoma tak, ze divaka to skor nebavi nez bavi. Ako dobre pise tron, horor spocival podla mna najma v tom, ze ten stary vidiecki dom postupne a nevyhnutne opustaju nielen ludia, ale aj zvierata, stvornohe i dvojnohe : 40 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Historickejšia atmosféra a dom, to sme tu už mali napríklad v Tí druhí a to bol špičkový film. Tento za ním nezaostáva len v ponúknutých podivínoch. Ako by do filmu nazbierali tých najincestovanejších Angličanov, predovšetkým z mesta zvané Stoke on Trent. Už prvý pajdavý krovák mi pripomenul staré dobré časy, keď som blúdil centrom tohto mesta a ako jediný som nemal fyzický alebo mentálny deficit. Nanešťastie som nakoniec zistil, že skôr ide o drámu z britského vidieka ako nejaký strašidelný dom. Hororové boli len spomienky, ktoré vyvolal. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Britsky odměřené, uhlazené chování souladí s chladnými vztahy a (neopětovanými) city, které chová mladý lékař z nuzných poměrů k "pozůstatkům" aristokratického rodu a jejich honosnému, ale upadajícímu sídlu. Plíživá atmosféra si umně pohrává s náznaky mysteriózní události (z minulosti rezidující do současnosti), ovšem k prostému hororu má daleko a na potvrzení čeká až do posledního záběru. Lepší 3* ()

Luciášek 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem tenkrát přečetla jedním dechem a musím říct, že přesto, že jsem už hororů přečetla opravdu hodně, tak jsem se fakt bála. Ale tady...herci byli vůči předloze vybráni velmi dobře (tedy až na Rodericka...), lokace perfektní, atmosféra temného prázdného domu byla také dobrá, rozvleklost děje také odpovídala předloze (proto jsem se divila, že se ji někdo odhodlal zfilmovat), ale tvůrci se bohužel věnovali víc těm rozvleklým částem děje než aby dali vyniknout těm děsivým. Vzhledem k výborné předloze je to velká škoda. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama