Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Martinu Gonzálesovi je pouhých patnáct let, ale je ctižádostivý a odvážný. Narodil se do středostavovské rodiny v Kolumbii. Tenhle mladík požádá svého kamaráda na místní vojenské akademii Pepeho Cadenu, aby promluvil se svým nejstarším bratrem, aby ho dostal do světa drog. Martin se chce dostat k nějakým možnostem... jako asistent v kokainové laboratoři v džungli. Martin nemá ani tušení, že tato volba změní jeho osud a bude začátkem obtížného a bouřlivého života... Martin začíná pracovat v laboratoři, kde ho rychle vezme pod svá křídla Oscar Cadena, drogový boss v regionu. Už po několika dnech nakládání barelů s chemikáliemi a kokainem na nákladní auto mu jeho spolupracovníci začali přezdívat „Fresita“, protože Martin je prcek, pro kterého je těžké válet barely na náklaďák. V té době Martin a Pepe posilují své přátelství a učí se všechno, co se o obchodu s drogami naučit dá. Shromáždí tolik znalostí a zkušeností, že se rozhodnou v laboratoři skončit a posílat do Spojených států vlastní kokain. Když se svým novým podnikem začínají, zjistí, že Oscar Cadena, drogový boss, se spojil s mocnými bratry Villegasovými, bossy západního kartelu. Toto nové impérium se sjednotilo, aby zlikvidovalo nejmocnějšího drogového dealera všech dob: Pabla Escobara... (Filmbox)

(více)

Recenze (2)

achai 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy kategorie B... Tohle by bylo někde kolem Z. Kamera strašná, herecké výkony ubohé. Nicméně jedno musím uznat: něco v tom je. Neustále se něco děje, neustále se děj rozvíjí. Ikdyž je to děsnej brak, nějak to člověka drží :D : edit: jsem u 38 dílu. Kolem 30. dílu se kvalita seriálu buď výrazně zlepšila, nebo já jsem ztratil soudnost. Ale teď už dobré, bavím se :) ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Od seriálu, který byl v době uvedení tou nejdražší kolumbijskou televizní produkcí, bych očekával „něco" víc. V porovnání s jinými narconovelami zde sice není tolik romantických scén (ženské charaktery jsou dosti nevýrazné a upozaděné), ale bohužel chybí i nějaká ta pořádná akce, tudíž je divák nucen akorát tak poslouchat debilně napsané dialogy. Chválím ovšem autenticky vyobrazené životy obchodníků s drogami. Dále oceňuji tvůrce a jejich odvahu - kolumbijci zde totiž svou zemi vykreslují jako semeniště narkobaronů, snadno zkorumpovatelných politiků, vrahů, prostitutek a buranů. Herci neoslní ani výkony, ani charismatem, tedy vyjma Robinson Díaze, který si postavu "Caba" zahrál také v několika sezónách El Señor de los Cielos. Kartel je dosti podprůměrnou narconovelou a navíc ještě mizernou filmařinou. Točilo se v Miami, ale připadalo mi, že práce na seriálu byla až druhořadá a štáb si na jihu Spojených států udělal primárně dovolenou (a možná sem i něco propašoval :D). PS. Na začátku každé epizody je sdělení, že seriál je pouze fikce, nicméně opak je pravdou - autor námětu Andrés López byl sám drogovým dealerem a každá z postav má svůj reálný předobraz. Aby ale tvůrci nemuseli nikomu platit za použití práv k příběhu, raději změnili jména a dali tam nálepku „fikce". ()

Reklama

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Děj se odehrává mezi lety 1993 (smrt Pabla Escobara) až 2000. (fiLLthe3DD)
  • Natočeno dle autobiografické knihy „El Cartel de los Sapos“ spisovatele Andrése Lopéze. (fiLLthe3DD)
  • Byť se v úvodu každé epizody objeví upozornění, že příběh i postavy jsou fiktivní, opak je pravdou – oproti reálu však byla jména postav změněna (výjimkou je postava Pabla Escobara). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama