Reklama

Reklama

Hladoví

(festivalový název)
  • Kanada Ravenous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. (Marceloo)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimalistické drama o snaze přežít ve společnosti, kde se pravidla změnila natolik, že není lehké je dodržet. Zombie naháněčka z divné Kanady v prostředí krásných lesů, kde může za každým stromem číhat smrt. Divák postupně pochopí, že naděje skupiny lidí na přežití jsou téměř nulové. Já ale jen těžko chápal, proč zatraceně nezůstali v bunkru, kam celou dobu směřovali. Jediné vysvětlení pro sebe mám, že se jedná o alegorii současného světa. Můžeš se před ním skrýt, ale budeš tak v doživotním vězení. A pak samozřejmě symbolická scéna na louce a navíc scéna po skončení titulků. Tenhle typ filmů mám rád, a tak mi nedostatek gore nevadil. I když dojde nejen na ustřelenou hlavu a při střetech stříká krev až na kameru. Akorát ani po letech si nějak nemohu zvyknout na sprintující zombie... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Inteligentná, pomerne v rámci žánru, realisticky poňatá, Kanadská zombie fight, podľa môjho gusta. Aj keď gore nie je veľa, a maskéri, akosi nedostali príliš veľkú šancu sa prejaviť, tu sa skutočne niet na čo mimoriadne sťažovať. Samotný snímok však očarí prevažne tých, ktorých láka niečo atypické, nie tak celkom spracované podľa šablóny Hollywoodskych filmov. Je totiž celkom pravdepodobné, že v niektorej z hlavných postáv, spoznáte vašu (ne)-obľúbenú predavačku z Jednoty, poštárku, si suseda, toho prechlastaného deda. Toto je totiž jeden neobyčajne obyčajný film, ktorý sa nijak “netvári”, ale “Je”. Za mňa silný, lepší priemer, pričom byť to krvavejšie, lebo atmosféra vďaka výberu prostredia vôbec nie je zlá, idem s hodnotením rapídne vyššie! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Herdek, viděli jsme stejný film? Já tyhle artové (to je špatný slovo - prostě náročnější, i když tohle je i artové) horory mám celkem rád, ale tohle se podle mě nepovedlo. Nejhorší je, že to nemá pořádně co říct, díky čemuž zvolená forma natočení působí manýristicky. A co se jí samotné týče - snaží se vybudovat nějakou atmosféru, ale moc se to nedaří, navíc, jak chcete vybudovat silnou atmosféru na příběhu, ve kterém se skoro nic neděje, na kameře, která působí jako kdyby se jednalo o nějaký amatérský projekt žáků přinejlepším střední školy a na postavách, které jsou tak strašně nijaké, že vám jsou vlastně ukradené? Jo, měl jsem tu dvě oblíbené postavy, ale jedna mi umřela hned na začátku a ta druhá se tam občas objevila, občas ne a nakonec ani nevím, jak to s ní dopadlo. Navíc to ani není pořádně promyšlené - objeví se tam holka, která je pokousaná, ale tvrdí, že ji kousnul pes. Takže s nimi jde dál, ale pak tam o něco později se jí chce zvracet (a ne, z nálezu nějaké zmrzačené mrtvoly to fakt není), což by mohlo naznačovat, že lže, jenže po zbytek filmu se z ní žádná zombie nestane - tak proč tam byla ta scéna, kdy se dáví? Pak se ani nedozvíme ty nejzákladnější věci - Co způsobilo nákazu? Je zbytek světa v pořádku, nebo ho postihla apokalypsa? A co se samotných zombie týče, ty jsou taky divné. A též tam není domyšlené, jak rychle se může člověk proměnit - tam černocha kousli a přežil dlouhou cestu, aniž by se z něj zombie stala (a to po cestě zemřel), ale pak tam zombie kousne nějakého vojáka a ten se promění okamžitě? A srovnání s It Comes at Night sice není úplně mimo, ale to na rozdíl od Hladových funguje, protože to má atmosféru, skvělou kameru a rozhodně to je i líp promyšlené. Tohle mi nepřijde zrovna povedené. 2* ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. - Na tento horor som sa dosť tešil, pretože indie záležitosti z tohto subžánru mi väčšinou sedia, ale výsledok nestojí za pozornosť. Práca s postavami je úplne nulová, a to je najväčším zádrhelom hlavne preto, že to režisér na tomto faktore celé staval. Postava malého dievčatka má nejaký potenciál, ale ten je v závere zničený úplne nešikovným spôsobom. Zabitia sú ako keby povinne mimo kameru, strih je amatérsky a celé to je plné dlhých a nezáživných scén. Dve hviezdičky za to, že sa podarili aspoň vtipné scény a občas nejaký zaujímavý dialóg. Je pekné, že sa Netflix snaží dať priestor aj cudzojazyčným hororom, ale v tomto prípade ide o krok vedla. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapuje zdejší hodnocení. Už jen za tu atmosféru si film zaslouží trochu víc procent, ta byla fakt skvělá. Pravdou je, že diváka napadne spousta otázek, na které nedostane odpověď. Někomu by to mohlo překážet, mně to ale nevadilo, protože mě to tak nějak vtáhlo do děje. Nevěděla jsem nic o nákaze ani o důvodech, proč se nakažení chovali tak, jak se chovali, ale to nakonec nevěděli ani přeživší. Bylo to tajemné a bylo to fajn. Postavy se chovaly lidsky, nebyli to žádní Rambové a jednali mnohdy zkratkovitě, občas bohužel i lehce nelogicky. Ze závěru jsem nadšená, i když tu poslední scénu bych nejradši vystřihla, aby mi v žaludku zůstal ten pocit totální bezmoci a bezvýchodnosti. Jinak ale super, užila jsem si to, a při jedné střelecké scéně jsem se od srdce zasmála! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Filmový festival v Torontu udělil ceny

Filmový festival v Torontu udělil ceny

18.09.2017

Filmový festival v kanadském Torontu letos svým návštěvníkům přinesl na plátnech kin 339 filmů během jedenácti dnů. A zde vám jako tradičně přinášíme přehled hlavních vítězů. Cenu diváků pro nejlepší… (více)

Reklama

Reklama