Reklama

Reklama

Hladoví

(festivalový název)
  • Kanada Ravenous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. (Marceloo)

Recenze (58)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimalistické drama o snaze přežít ve společnosti, kde se pravidla změnila natolik, že není lehké je dodržet. Zombie naháněčka z divné Kanady v prostředí krásných lesů, kde může za každým stromem číhat smrt. Divák postupně pochopí, že naděje skupiny lidí na přežití jsou téměř nulové. Já ale jen těžko chápal, proč zatraceně nezůstali v bunkru, kam celou dobu směřovali. Jediné vysvětlení pro sebe mám, že se jedná o alegorii současného světa. Můžeš se před ním skrýt, ale budeš tak v doživotním vězení. A pak samozřejmě symbolická scéna na louce a navíc scéna po skončení titulků. Tenhle typ filmů mám rád, a tak mi nedostatek gore nevadil. I když dojde nejen na ustřelenou hlavu a při střetech stříká krev až na kameru. Akorát ani po letech si nějak nemohu zvyknout na sprintující zombie... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zombie survivor z francúzskych lúk a lesov. Lokáciami akoby sa odohrával v Česku. Postavy nie moc zaujímavé a rozprávanie tempom aj vizuálne všedné. Ponurý duch a dramatická hĺbka beznádeje tomu ale dávajú osobnosť. [Sitges FF] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Artově podaný zombie survival, v němž se nikam moc nespěchá a jakákoli akce se v něm děje jako kdyby mimochodem. Což je dost zajímavé. Kamera je statická, útoky se odehrávají spíše mimo záběr, a přestože umí být zdejší zombíci poměrně rychlí, akčních scén se nedočkáme. Neodzvíme se, jak zombie epidemie vypukla a co ji způsobilo. A to samé platí i o postavách. Ty potkáme, chvíli sledujeme jejich cestu, ale abychom se o nich dozvěděli něco více, to nehrozí. Ony totiž příliš nekomunikují ani mezi sebou. Všechno tohle vytváří dost pochmurnou atmosféru totální odevzdanosti a nevzrušenosti. Svět, v němž je tak nějak každý smířen s tím, že civilizace se nenávratně odporoučela. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby sa film trochu viac odviazal v gore, asi by som mu dal aj plný počet, pretože nič iné mi vlastne nevadilo. A pritom maskéri v dvoch-troch záberoch dokázali, že majú talent aj na brutálne scénky, a nemali problém s odpálenou hlavou či useknutím končatiny mačetou. Z toho dôvodu vôbec nedokážem pochopiť, prečo bola väčšina úmrtí mimo záber. Veľká škoda, mohla to byť aj pecka roka! Na druhej strane, lesné prostredie potešilo, je to pekne nakrútené, a nie je veľa zombie hororov s takou zvláštnou atmosférou ako v tomto prípade. Možno je to trochu porovnateľné s "It Comes at Night", dokonca sa mi to páčilo ešte o niečo viac, väčšinou sa to totiž odohráva za denného svetla. Zombíci divní, ale dobrí. Skôr to sadne milovníkom komornejších, depresívnejších snímkov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kanadská nemastná neslaná artová zombie novinka, která na mě dojem příliš neudělala. Měl jsem pocit, že ten film nijak nezačíná ani nekončí, o postavách se člověk nedozví téměř nic, takže jim ani nefandí, vizuálně mi to přišlo až odpudivé a lokace jak z českého venkova, navíc 90% úmrtí je mimo záběr a jedna ustřelená hlava mne do křesla neposadí byť tahle scéna patřila k tomu nejlepšímu. Jediné, co by se dalo teoreticky pochválit je ponurá atmosféra a naturalistický vzhled, ale to jsou zrovna atributy, které nevyhledávám, takže za mne tak tak průměr za snahu a vnešení něčeho nového. Své fanoušky si film však najde, já k nim patřit nebudu. 55% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou strašidelní zombie. Za věž ze židlí, svolávání nemrtvých a celkovou atmosféru jednoznačně lajk. Méně nadšen jsem pak byl z artistního "posledního boje" jedné z postav. To byl pro mě snad jediný moment, kdy to u těchhle Ravenous pováživě zaskřípalo. Ale co. Za všechny výše uvedené klady si tenhle horror (!) jednu protekční navíc snad i zaslouží. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. - Na tento horor som sa dosť tešil, pretože indie záležitosti z tohto subžánru mi väčšinou sedia, ale výsledok nestojí za pozornosť. Práca s postavami je úplne nulová, a to je najväčším zádrhelom hlavne preto, že to režisér na tomto faktore celé staval. Postava malého dievčatka má nejaký potenciál, ale ten je v závere zničený úplne nešikovným spôsobom. Zabitia sú ako keby povinne mimo kameru, strih je amatérsky a celé to je plné dlhých a nezáživných scén. Dve hviezdičky za to, že sa podarili aspoň vtipné scény a občas nejaký zaujímavý dialóg. Je pekné, že sa Netflix snaží dať priestor aj cudzojazyčným hororom, ale v tomto prípade ide o krok vedla. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Inteligentná, pomerne v rámci žánru, realisticky poňatá, Kanadská zombie fight, podľa môjho gusta. Aj keď gore nie je veľa, a maskéri, akosi nedostali príliš veľkú šancu sa prejaviť, tu sa skutočne niet na čo mimoriadne sťažovať. Samotný snímok však očarí prevažne tých, ktorých láka niečo atypické, nie tak celkom spracované podľa šablóny Hollywoodskych filmov. Je totiž celkom pravdepodobné, že v niektorej z hlavných postáv, spoznáte vašu (ne)-obľúbenú predavačku z Jednoty, poštárku, si suseda, toho prechlastaného deda. Toto je totiž jeden neobyčajne obyčajný film, ktorý sa nijak “netvári”, ale “Je”. Za mňa silný, lepší priemer, pričom byť to krvavejšie, lebo atmosféra vďaka výberu prostredia vôbec nie je zlá, idem s hodnotením rapídne vyššie! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pomalá (což se nevylučuje s "atmosférická" a "strašidelná"!) artovka dle mého gusta a zároveň všechno, co už několik sezón marně hledám u The Walking Dead (skončil jsem na začátku aktuální sezóny). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zombie survival, který rozhodně není špatný. Realisticky zpracovaná zombárna, která zaujme hlavně hudbou a atmosférou. Amatérismus v tomto snímku je největší klad, protože prostředí je dosti podobné tomu našemu. Chvíli si říkáte, není ten les u nás za barákem? K postavám si žádný vztah nevybudujete, moc se nemluví, stále někdo umírá, takže není čas, ztrácet čas představením. Tempo je pomalejší a ač jsou zombíci rychlejší, tak to nic neznamená, akce se nedočkáte. V samém závěru jsem ale rád, že si jde Les Affamés vlastní svěží cestou a nestává se z něj další průměrný horor o ničem. 7/10 =76% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý zombie horor, ktorému ale pri niektorých hluchých miestach veľmi chýbajú kvalitné dialógy a celkovo aj ucelenejší príbeh. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tá najlepšia karta, s ktorou môže snímok hrať je bezpochyby prirodzenosť a reálnosť väčšiny situácií v spojitosti so zombíkmi. To sa potom samozrejme odzrkadlilo aj na celkovej bezútešnosti a relatívne depresívnejšej atmosfére. Škoda, že si nedali maskéri takmer žiadnu prácu s maskami a gore tu tiež mohlo byť viac (niečo tu je, ale veľmi, veľmi málo). Možno si to pýtalo aj zaujímavejšie rozuzlenie. Inak ten záver so stoličkami som nepochopil. Načo to tí nemrtví týpkovia stavali zostane zrejme záhadou. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pro zombíka židli, ať se mu líp bydlí.“ Tíživá postapo atmosféra zmaru a konce civilizace, kombinující divoký hlad ze Světová válka Z s meditativní ucouraností road movie The Battery. Nesměle koketující se ztrátou osobnosti a nicotou z Nadosmrti spolu a smutnou lyrikou z Noc požírá svět. Jenže v Paříži nekonečná plocha placatých střech lépe evokovala vyprázdněnost mrtvého světa, než Hladové, ale krásné živé lesy. Hned bych tam vyrazil na vandr (byť s brokovnicí). POSTAPOˇOKÉNKO: [][] Frankofonní obyvatelé Quebecu se vyznačují: A) Tupým zevlováním. B) Trempováním v lese a řvaním jako na lesy. C) Silným sociálním cítěním, viz svolávání se na gáblík. D) Civilizačními zlozvyky, např. nesmyslným hromaděním nábytku v krajině (divák nechápe, malíř Douda se raduje). E) Kolísavou inteligencí a nekonzistentním chováním. [][] Chytří jak opice, tupí jak slepice, jak se to zrovna hodí do krámu R. Aubertovi a jeho artovým ambicím. Jsou i smrtelně nebezpeční, ale jen sólo. Čím víc jich je, tím míň nebezpeční jsou. Divné, že jo? Viz hromadný útok na barák, naháněčka lidí v lese a drtivá porážka zombíků 70:0. Rambo hadr. Ach jo. Sbohem, komorní postapo. Jen třikrát kousnu Auberta do... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Osobité zombie drama. Do tohoto subžánru přináší něco nového. Ne příběhem, ale způsobem vyprávění. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Netypický pohľad na zombie apokalypsu, ktorý ma síce miestami zaujal, no nedokázal si ma trvalejšie podmaniť. Charaktery postáv tu neboli vôbec podrobnejšie rozvinuté, ľudia sa v príbehu proste objavovali a zasa mizli, no ich životné osudy a pohnútky zostali zahalené rúškom tajomstva rovnako ako dôvody podivného správania nemŕtvych. Popravde som väčšinu času nemal tucha o čo tu presne kráča... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí záležitost v kanadský fránině. Je mi sympatický, že partička intošů se domluví a natočí nekomerční nízkorozpočtovou zombiárnu namísto toho, aby točila třeba nějakou rádoby duchaplnou vztahovou konverzačku, nebo podobnou onanii. Po celou dobu jsem byl zvědavý na to, co se z toho nakonec vyvrbí; dlouho jsem to tipoval na emzáky, protože proč by ty mátohy neustále hypnotizovaly ty haldy šrotu v poli, kdyby to nebyly nějaký přijímače nebo vysílače nebo co. Ovšem nakonec se to celé vyvrbilo v poněkud surrealisticky nebo symbolisticky jebnutý art, což mě trochu zklamalo. A nevím teda jak vy, ale já bych si při úprku o kejhák před zatraceně rychlejma krvežíznivejma bestiema určitě neuvázal na hřbet akordeon. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra podbarvená ponurou muzikou byla dobrá a hodně se mi líbilo prostředí podobné tomu našemu. Fajn byli i zombíci, kteří vesměs vypadali jako obyčejní lidé, ale o to působili sugestivněji.Podařilo se i pár hezkých krvavých detailů, ale těmi tvůrci bohužel šetřili. Co se herců týče, tak s těmi jsem neměl problém, ale jejich postavy byly nedostatečně vykreslené, takže mi bylo docela jedno, co se s nimi stane. A nejhorší ze všeho bylo pomalé artové tempo, které všechna výše zmíněná pozitiva systematicky mazalo. Škoda. Průměr, ale s přivřenýma očima. 50% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako sa tu správajú zombie sme ešte asi v žiadnom inom filme či čomkoľvek nevideli, nečítali. A funguje to! O čo sú inakší, o to sú nečitateľnejší, o to nebezpečnejší a konečne o to strašidelnejší! A že ich inakosť ostáva nevysvetlenou, to zase umocňuje nepríjemný, stiesňujúci pocit, ktorý v divákovi doznieva aj na druhý deň... pretože tie obrazy z hlavy vyhnať nejde... Film, ktorý je v prvom rade o pocitoch. Pocitoch, ktoré samé o sebe dobre neurobia, ale teší ma neskutočne, že mi ich nejaké, nech už sú akokoľvek nepohodlné, sprostredkovať dokázal. Naplno a bezohľadne. Takže áno, pokojne aj art... avšak bez pejoratívnych podtónov prosím. (Toto si určite ešte časom zopakujem!) ()

Související novinky

Filmový festival v Torontu udělil ceny

Filmový festival v Torontu udělil ceny

18.09.2017

Filmový festival v kanadském Torontu letos svým návštěvníkům přinesl na plátnech kin 339 filmů během jedenácti dnů. A zde vám jako tradičně přinášíme přehled hlavních vítězů. Cenu diváků pro nejlepší… (více)

Reklama

Reklama