Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milada Dvořáková má před svatbou se svým obchodním partnerem Dubem, majitelem benzinových pump. Když ho přistihne v objetí se sekretářkou, rozejde se s ním. Založí konkurenční firmu ŽUB (Ženy u benzinu) a zaměstnává výhradně svobodné ženy. Také Dub se pustí do konkurenčního boje.... (oficiální text distributora)

Recenze (23)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No, ti, co tento film označují za "emancipační", ho patrně neviděli až do konce. Neboť ženy poznají, že nejlíp je jim u mužů (Šlemrová: sice všechno zvládnu sama, vydělávám miliony, ale ta mužská ruka v podnikání stejně chybí! A nemluvě už vůbec o závěru, kde Kreuzmannovi sdělí, že se jí nejvíc líbí, když je ráznější, že nějaká ta facka a přiškrcení rozhodně taky není od věci), ale pozor, jen u mužů jejich společenské třídy, páč když nějaká švadlenka míří vysoko, třeba na továrníka, neskončí to dobře. Jinak tento film lze označit za první akční u nás, neboť zatímco v jiných trvaj rvačky pár sekund (jedna facka, druhá, pak zalehnutí), tady se to v jedné scéně řeže celé minuty a lítaj kolem, no nelžu vám, i pěsti. A dost je to možná náš první film, kde si zahrála tráva, páč jinak si nedokážu vysvětlit vychechtanost toho děduly, co vždycky přijel k pumpě a že na benzín nemá peníze. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Krome superkrasne Zity potesila tez roztomila Marie Norrova, nebo jako vzdy perfektni Ruzena Slemrova. Jinak je to teda bizarni slepenec podivnych scenek s mirnym feministickym nadechem, ktery rozhodne divaka neurazi. Ale ani nepolozi na lopatky.... Tak nakonec za vsechny ty krasavice pridavam hvezdu navic. :-) ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Snad nejblonďatější česká komedie vznikla v čase, kdy každý snad spíše šahal po truchloroušce, než se odbarvoval. Tak zatímco se kopal nový hrob největšímu českému básníkovi, se na plátně sveřepě a skvostně lhalo, jako by vůbec mohlo být nějaké zítra. A když se na to dnes dívám, žasnu, jak se bavím a směji zatím, co venku se chystá nové pochovávání něčeho nepojmenovatelného, od čeho jsem po dlouhá léta odvozoval svou identitu. A nejen proto, že jsem tak zábavně nikdy netankoval. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Poznala jsem, jakému nebezpečí je vystavena žena pracující pod dozorem mužů." A proto "ženy u benzínu nastupují" a vítězí. Ovšem jejích vítězství je nesobecky nebaví a jejích citlivé duši něco nebo spíše někdo chybí. Konec konců lidstvo přežilo - zatím - jen díky aspoň občasnému porozumění mezi muži a ženami :-). ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Přidám se k většině a dávám dvě hvězdičky. Firmě, kde všechno musí zařizovat jeden ze společníků, zatímco se ten druhý věnuje popíjení vína a jiného alkoholu, docela věřím, kdesi jsem o tom už také slyšel vyprávět. Spíš nevěřím milovnické dvojici Šlůemrová - Kreuzmann, snad to byl chabý pokus vystrnadit je z osvědčené škatulky. Sešla se tu ale pěkná sestava dívek od Sedláčkové po Norrovou, což alespoň trochu osvěžilo, když jinak jsem při filmu měl nějak zafixovaný zápach benzinu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Nespokojný zákazník pri pumpe, ktorého hral Josef Příhoda, sedel v automobile AERO 500 - typ 10 HP. (Raccoon.city)
  • Kalina (Fanda Mrázek) jezdí na motorce Ogar 250. Ogar byla česká značka motocyklů existující v letech 1934–1949. V roce 1945 byla zavedena národní správa, od roku 1946 připadl Ogar společně s firmou Jawa pod národní podnik Zbrojovka Brno. (sator)
  • Ve filmu zazní píseň „Zpívej mi, zpívej“, jejímž autorem je Josef Dobeš. (sator)

Reklama

Reklama