Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 2

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (571)

Naby 

všechny recenze uživatele

Z pohledu toho co nas ceka to byl zajimavej snimek. Prubeh byl celkem zajimavy, ale konec byl na muj vkus celkem dost odflaknutej (detailnejsi moc nechci byt, abych to nekomu nekazil). Celkem prumernej film, ani ne moc sci-fi celkem 3,1* ()

Dusin 

všechny recenze uživatele

Film dobrý k zamyšlení. Nevím, do jaké míry z hlediska technologie je to reálné, ale pevně doufám, že já se toho již nedožiji. Film by mohl mít větší tempo, začátek je poměrně zdlouhavý. Emma Watson film docela zachraňuje, jinak by to bylo o hvězdu méně. Takhle za tři.. a smajlíka nakonec :) ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Nápad je dobrý, na Emmu sa pozerá príjemne, ale čo z toho. Chýba tu v podstate akákoľvek zápletka a tým pádom nemôže prísť ani uspokojivý záver, ktorý je rovnako vágny ako celý príbeh. Sci-fi? Okrajovo. Triler? Ani náhodou. Navyše aj tých 100 minút tu pôsobí ako prestrelená stopáž. ()

Upir_Spike 

všechny recenze uživatele

Většina filmu nudná, děj nedává smysl. Jediné co k čemu je je zápletka a tak nějaké hraní Karel Gillan a Pattona Oswalta. Bylo hezké a zároveň smutné vidět Billa Paxtona v jeho poslední roli... Emma Watson je už opět Hermiona a hraje jen tím, jak je krásná. Průměrný film. Myšlenka by ovšem měla být rozvinuta, stálo by to za to. ()

Andrej22 

všechny recenze uživatele

Celkem zvláštní film. Námět je dost originální, ale zpracování potenciálu nevyužilo. Herci byli dobří a film vypadá ze začátku zajímavě, ale přece jenom není to úplně domyšlené. I přesto je to ale celkem dobrý film. 70% ()

amanda7 

všechny recenze uživatele

Človeka až mrazilo pri sledovaní tohoto snímku. Pre mňa jednoznačne jeden z najhororovejších snímkov, ktorý bol až neuveriteľne realistický. Ľudstvo sa samo, dobrovoľne a s radosťou vzdáva práva na súkromie. Dokonalá manipulácia a vy sa tešíte, že sa môžete vzdať svojich najzákladnejších práv. A najhorší na tom bol ten fakt, že keď ten film skončí, nemôžem si vydýchnuť, že také veci sa dejú len vo filmoch a našťastie nie v bežnom živote. Len sa poobzerajte po dnešných tínejdžroch. Naozaj zásah do čierneho. ()

Tess92 

všechny recenze uživatele

Vím, že to bylo natočeno podle knihy, ale ten film byla taková slabota, že jsem se dokonce i dostala k analyzování vývoje postav, který byl tak nenápadný, že si ho plno lidí asi ani nevšimne. Má to samozřejmě mnoho háčků, nejsou zatím ochotná věřit, že miliarda lidí bude jenom tak čučet na nějaký livestream, že v organizaci, kde mají všichni firemní účty a firemní mobily nebude nejvíc transparentní holka neustále sledována, a že Mae nepůjde posléze do vězení za to, že nabourala soukromí jiých lidí - dvě špatnosti nedělají dobrou věc. Věřím tomu, že knížka je mnohem lepší, na ten film se asi měli vykašlat. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Film zaujal hereckým obsazením. I myšlenka byla hodně zajímavá, ale dopadlo to jinak než jsem si myslel. Na filmu je dobrý že ukazuje kam až se dá z technologiemi zajít a že ne vždy je to nejlepší varianta. Tom Hanks je ve své roli opravdu přirozený, ale Emma Watson mi přišla jako robot. Celkově emoce ve filmu vypadají hrozně uměle. Konec byl hodně utnutý a v podstatě nezajímavý. ()

Reall 

všechny recenze uživatele

Retard alert! Nebo spíš future alert? To je vše zaznamenáváno víme díky Snowdenovi a nepotřebuju k tomu naivní The Circle. Dal bych ještě méně, ale snímek není špatnej. Hodnocení je prostě názor jedince a jelikož se mi příčí představa, která je poukázána ve filmu, tak se mi nelíbí ani film. Jak jsem již napsal, vcelku naivní snímek se spoustou stupidností. Jestli takoví lidé existují (magoři, který by s takovým systémem souhlasili) jsem rád, že je neznám nebo to o nich nevím. E. Watsonovou mám rád. V The Circle jsem na ní mám alergii. The Circle není ani dotaženej, ani zábavnej. Vězení pro všechny a zadarmo, kdo by to nebral! ()

Signore 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení potud, že na jedné straně by bylo nutné, aby tento film (ale samozřejmě v lepším zpracování) viděli všichni nadšení uživatelé Facebooku a Googlu, na straně druhé se domnívám, že tak špatné zpracování si takto vynikající námět opravdu nezasloužil. Co nejstručněji řečeno, postavy, a hlavně ústřední hrdinka se chovají ve filmu opakovaně zcela nekonzistentně, a tedy i nevěrohodně. Současně je vzhledem k závěru filmu otázkou, jaké je vlastně poselství tohoto filmu, a zda je průměrný uživatel sociálních sítí je vůbec s to pojmout. Filmu konečně nepomáhá ani - v jiném kontextu vynikající - herecké obsazení. Přemýšlivá Emma Watson se sice po většinu filmu chová chytře (až vychytrale), následně ale udělá rozhodnutí, jež nelze se zdravým rozumem hodnotit jinak než jako "prostě blbé", a zvláštní kapitolou je pak Tom Hanks, jehož "mega-charisma" způsobuje, že v závěru filmu zcela zaniká, že si zde "střihl" jednoznačně nejzápornější postavu (nejen) své kariéry. Ve zbytku plně odkazuji na recenzi Jana Dvořáka v časopise Cinema, s níž se zcela ztotožňuji. ()

Birinjin 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila na film s Emou Watson a Tomem Hanksem v hlavních rolích, ale to, co jsem shlédla, bohužel ani zdaleka nenaplnilo má očekávání. První polovina filmu byla výborná, ale pak – jakoby se scénáristi zalekli, že se moc zapletou do politiky, sociálních médií a psychologie… Všechny zajímavé momenty z první půlky, které nějakým způsobem nastiňovaly, kam by se děj mohl ubírat, v druhé půlce vyšuměly do prázdna, nebo byly úplně opomenuty. Z mnoha dopadů, který film na diváka mohl mít podle mě tvůrci nakonec nezužitkovali ani jeden – jen jsme zase naplácali zloduchům a odpluli na kajaku do západu slunce… ()

AfroCmx 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Ani scéna s pumpováním invalidy nebo závěrečným (jsme v prdeli) obličejem Hankse mi nepomohla změnit negativní názor na tuhle šunku. Všechno jsem vzdal při vyslovení nápadu Hermiony, že by byl Circle pro všechny na světe povinný. ()

dinzbir 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý snímek na téma velkého bratra ve své největší perverznosti. Ze začátku to působí přehnaně, ale to jen proto, aby to ukázalo pointu - to že soukromí je možným synonymem svobody. Jak již Edward Snowden řekl, bude na nás, zhodnotit, jak je nakládáno s našimi osobními údaji a soukromím. Doporučuji. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Hermiona v akci. A není to péčko. Spíš je to béčko nebo taková óda na všechny ty gůglovské parazity, pošahaného Jobse a jiné výdobitky moderní supercivilizace, kde si lidé dávají status, že je trápí zácpa, načež potom nadšeně sdílejí, jak krásné a pevné hovno vytvořili. Jo, lidé jsou tvořivý druh opic, ale pokud jim přirostou prsty k mobilům, které jsou chytřejší než oni, tak zůstanou při tvoření maximálně tak u toho sraní. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Asi zatim prvni film s Tomem Hanksem, ktery me totalne nebavil. Vlastne si uz ani nevybavuju, jestli jsem ho dokoukala do konce.. ()

Kleinbauer 

všechny recenze uživatele

Nepůsobí mi příliš dobře na osrdí, když se v bodovém hodnocení náhodně sejdu s týpky, kteří tu léta s velkým úspěchem plivou své pologramotné, vulgární a zhusta rasisticky laděné výpotky, ale proto, že jsme zjevně k počtu bodů došli každý z jiných pohnutek, chlácholím se a pokračuji ve svém vlastním kurážném blábolení o něčem, čemu vůbec nerozumím a co panu Robertu Ebertovi jen mohu závidět, dej mu Pán Bůh lehké spočinutí ve filmovém nebi, jak pěkně dokázal klást slova a vystihnout, co si myslí o filmu a ještě donutit filmové fanoušky, aby čekali na to, co on na to. No nic. Zpět k filmu, musím se přiznat, že se mi pan Hanks v roli globálního zlotřilce líbil, klaďas jeden šprťácká. Pro mne Emma Watson dosud nepřekročila stín Hermiony a rozpačitý dojem z jejího usilovného hraní mne neopustil, ale určitě se to povede a jednou to vyjde, možná až se přestane tak moc snažit. Zatím vždy čekám, kdy ladnou ručkou uchopí kouzelnickou hůlku a předvede nějaký bezva kouzlo. Sám příběh ve mne vyvolává velké mrazení a jen dokládá, jak se naplňuje děsivá Orwellovská vize z 1984. Velký bratr / Girgle tě stále sleduje a lidstvo si tu obludnost dobrovolně buduje, instaluje do svého soukromí a všichni budeme se všemi vše sdílet, soukromí jsou lži..., obávám se, že ve skutečnosti nebude cesta ven z té sociální prostituce zdaleka tak jednoduchá, jak ji ve své romanticko naivní licenci tvůrci příběhu ztvárnili. Bude to hodně bolet. ()

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama