Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama odehrávající se v Kodani pojednává o mladém Íránci, který se mezi místními snaží najít ženu, která mu pomůže získat povolení k pobytu. U jedné z nich najde lásku, ale zároveň upadne v nemilost muže, o jehož manželku se také ucházel... Film "Svůdce" sleduje příběh Esmaila, íránského uprchlíka v Dánsku, kterému bylo zamítnuto povolení k pobytu. Toulá se po městě a snaží se svádět ženy v naději, že se mu prostřednictvím oficiální přítelkyně podaří v zemi zůstat. Čím blíže je chvíle, kdy mu vyprší čas, tím více se vyjevuje jeho minulost. Esmail se začíná pomalu ztrácet mezi svým vlastním já a tím, za koho se v Dánsku vydává. Jeho život se od základů změní, když potká mladou Íránku Sáru, která ho brzy prokoukne a odhalí jeho skutečné plány na ženění. (Cinemax)

(více)

Recenze (12)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Samotný popis vyznieva oveľa lepšie v porovnaní s tým, aký film napokon skutočne bol. Kompozične sa tento film po celý čas zmietal v rovnakých polohách a snaha Esmaila občas prechádza až do posadnutosti. Dej sa nijako extra nevyvíjal, a hoci sa tu zjavil aj moment, ktorý mohol deju výrazne pomôcť (áno, myslím tú samovraždu), tak to išlo tak trochu do stratena. Takže moje očakávania to celkovo určite nenaplnilo, a hoci to nebolo úplne na zahodenie, od skvelého filmu to malo ďaleko. 2* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oceňuji na filmu skutečnost, že ač vypráví příběh jednoho utečence z Íránu, tak jej vypráví poměrně západní formou. S íránskými tradicemi, ale bez náboženského vnucování. Navíc s hlavním hercem, kterej je kupodivu poměrně sympaťák a to štěstí mu docela i přeji. Bohužel si ale našel cestu do Dánska a Dánsko je zrovna zemí plnou veselých lidiček frčících na antidepresivech. Takže jsou na něj všichni sice hrozně fajn, ale jeho život v Dánsku v průběhu filmu přesto spěje do zdárných sraček. A oceňuji i to, že tvůrce je režisér původem z Íránu, který najel na tu vlnu dánské kinematografie a svůj film natočil dostatečně depresivně. Snad ale jenom škoda, že filmu chybí notná dynamičnost a ubíhá si tak jako lážo plážo. Svižnost by mu prospěla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od seveřanů nečekaně klidnější a pohodovější podívaná, přesto si dokáže udržet pozornost, ikdyž se zde nic výrazného nestane. Hlavním hrdinou je Íránec žijící v Dánsku hledající po barech ženu, díky které by mohl získat povolení k pobytu, ale jakmile se zamiluje, vše se rázně zkomplikuje. Lehce depresivní a zaujme především arabskými tradičními zvyky. Zajímavé, bavilo. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Esmail pracuje jako stěhovák. Všechny vydělané peníze posílá domů a po večerech chodí do baru lovit ženský v marné naději, že některou z nich bude moci představit úřadům coby přítelkyni. Když se mu konečně jednou zadaří, tak zjistí, že je zamilovaný, což je docela problém. V patách má navíc chlapíka, jehož manželka na začátku filmu bez zjevného důvodu skočila z okna a on z toho viní Esmaila. To měla být pravděpodobně ta thrillerová vložka, ale jako taková vůbec nefungovala. Víc než cokoliv jiného se jedná o romantické drama o problematické lásce, jakou může přinést jen specifická status hlavního hrdina. A v tomhle ohledu to docela šlo, ačkoliv místy bylo vyprávění hodně unylé. Nicméně plusem je, že se jedná o něco relativně neokoukaného, díky tomu, že režie netlačí na pilu, působí city přirozeně a velmi slušní byli i herci. Dalo se z toho vytřískat víc, ale i tak to za vidění stojí. 65% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zcela nepřitažlivý asexuální Íránec neúspěšně (jak taky jinak) svádí ženské, aby mohl zůstat v Dánsku. A k tomu se musí vypořádat s důsledky svých činů. ()

Taškář 

všechny recenze uživatele

Ano, to je přesné, dva neslučitelné světy ... aneb všude dobře, doma nejlépe. Zřejmě agitka vytvořená pro uprchlíky. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Príbeh o Irackom mužovi, ktorý svojou fiktívnou inteligenciou a šarmom dokáže oslniť ženské pohlavie, ktorému chyba práve tá jedna vec. Mladý Esmail sa podriaďuje a prepadá do tejto skutočnosti, má však úplne iný záujem dosiahnuť svoj temer ťažko dosiahnuteľný ciel. Pribúdajúcimi udalosťami a neúprosným azylovým zákonom sa mu všetko nakoniec vymkne z rúk a rozbombarduje jeho pošramotenú psychiku až rezignuje. Táto psychologická dráma, ma čím zaujať. ()

NagatoPein 

všechny recenze uživatele

Wow! Konzistentné a skutočné dielo, ktoré odhalí čo má v tom pravom čase. Príbeh toľkých mnohých ľudí, ktorí sa v hľadaní toho lepšieho života pre seba alebo svoju rodinu, vydajú do neznámeho sveta. Protagonista je z nászvu a popisu nesympatický hlupák, ale dajte tomu šancu. Obrovské prekvapenie! ()

premeny 

všechny recenze uživatele

Ani horor ani thriller ani rýchle  neodsýpa. Aj  preto je to   výborný  film,  s veľmi dobrým predstaviteľom  v  hlavnej   úlohe. ()

Reklama

Reklama