Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (155)

Ponds 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně špatné. Knižní předlohu jsem četla na základní škole a přiznávám, že zpočátku jsem se jí jen těžko prokousávala. A u filmu to bylo ještě horší. Moje pocity z filmu nejlépe rozepsal "filmfanouch". Takže není moc co dodávat. Ale něco mállo přce jenom...mám vážně pocit, že tady nic nefugovalo. Od kostýmů až po herecké výkony. Doufám, že Kenneth Branagh si napraví reputaci novým Poirotem. A jen prosím, Ferdiu Shawa už do ničeho neobsazovat. Nevím totiž, zda za to může scénář, ale takhle nevýrazný a bohužel i prkenný herecký výkon jsem už dlouho neviděla. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako je to kravovina, ale az tak tragicky bych to nevidel. Knizky jsem necet, mozna to teda knizkam odpovida, ale film pusobi desne uspechane, zkratkovite a jednoduse, proste ve stylu musime sem nacpat co nejvic, jako pilot k serialu by to bylo v pohode, takhle to je jen takovy zmateny saskovani s haldou postav bez nejakyho vetsiho vysvetlovani nebo rozvijeni mytologie nebo v podstate cehokoliv. Na druhou stranu je film diky tomu docela sviznej, porad se neco deje, triky i hudba jsou obstojny a vylozene nuda nehrozi. Film je misty sice krapet nelogickej az smesnej, ale Branagh dela co muze, aby z toho vytahnul aspon koukatelny dobrodruzstvi a to se mu dari. Hlavni problem tak jsou herci, hlavne teda Ferdia Shaw, toho malyho dementa nakopat do prdele, otravnejsiho a nesympatictejsiho hlavniho hrdinu jsem uz dlouho nevidel. Ostatni tvori vicemene jen takovou vypln, Farrell tu je absolutne nevyuzitej, nacpat Dench do role velitelky skritku mi pride dost pod jeji uroven. Jedinej, kdo docela mile prekvapil, je Josh Gad, kterej vypada, ze by zvladnul zahrat i nejakou vaznejsi roli. Takze celkove oddechovka na jedno skouknuti asi ano, rozjezd novy fantasy serie doufam, ze ne. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bez Branagha by tenhle film byl absolutní průser. Takhle je to jenom průser. Režisérsky je tu totiž akce, které nemůžete nic upřít. Digitál v pohodě, dává to smysl. Horší je to s tím, že ač jsem Artemise jako dítě četl, tady jsem nemohl vystát tu jeho arogantnost dvanáctiletýho kryplíka. Už v první scéně by zasloužil profackovat a pak už se to s ním jenom táhne. Snaha o novou fantasy sérii po vzoru Harryho Pottera by tu byla, jenže zatímco Chris Columbus ze všech dětí dokázal udělat děti, které milujete, Kenneth Branagh z Artemise v první minutě udělal kluka, kterého nesnášíte…a přejete mu jen vše to nejhorší. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Upřímně... Viděl jsem celou řadu mnohem větších prů*erů. Artemis je vizuálně povedený, ale zároveň neuvěřitelně naivní. Scénář totiž absolutně neumí pracovat s jeho údajnou genialitou, takže hlavní hrdina (i postavy okolo něj) působí svým drsným chováním vesměs směšně. Na druhou stranu má nádherný soundtrack, a když to srovnáte s většinou podobně zaměřených filmů, je to docela v pohodě - hlavně pro mladší diváky. Hlavním problémem však je, že Fowl není hrdinou, kterému by se dalo fandit bez lepšího vykreslení charakteru. Moc se proto nedivím, že většina místních uživatelů touží dát Ferdiovi jednu mezi oči. Při pohledu na super předlohu je to škoda. Potenciál to má podle všeho ohromný. Jen ho teda výhledově zabil právě onen nezručný scénář, který navíc někdo brutálně prostřihal. Vzhledem k tomu, jakou bídu jsem čekal tu třetí hvězdičku hvězdičku dám. Ale je to s hodně odřenýma špičatýma ušima... (B!shop to jinak vystihl v komentáři celkem pěkně.) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Artemis Fowl je velmi příjemně odsýpající dobrodružství, jehož zdejší všeobecně negativní hodnocení považuji za rozhodně nepřiměřené. Já totiž této podívané nemám skutečně příliš co zásadního vyčíst a v podstatě od první až do poslední minuty jsem se vážně upřímně bavil. O knižní předloze k tomuto filmu jsem tedy nikdy neslyšel, ale zde použitá zápletka má spád, je nápaditá, zábavná, a i když by se jí asi opravdu dalo vytknout, že je až příliš strohá, tak zásadní linie a charaktery jednotlivých postav jsou nastíněny jasně a není tudíž problém se s tím vším ztotožnit. Krapet nahnutější to je tedy s vizuální podobou filmu, především co se efektů týče, kdy mi přišlo, že do toho nebyl investován až takový finanční obnos, aby si v tomto ohledu divák sedl na zadek, na druhou stranu je zde ale vidět tvůrčí fantazie a nápaditost, kdy musím ovšem zároveň zmínit, že mě opravdu překvapilo, že právě za tímto dobrodružstvím stojí Kenneth Branagh, kterého bych zrovna do tohoto žánru úplně netypoval. Škoda je pak také malé porce akce, kdy se s něčím intenzivnějším setkáme během filmu vlastně jen jednou, a to při demolici vily, na druhou stranu, ono to celé není ani tak o akci, jako spíš o samotném příběhu, který ovšem zábavný a fungující je dostatečně. Za pozitivní pak musím zmínit ještě výborný casting, plný výrazných a sympatických herců, a to včetně těch dětských, a určitě nemohu opomenout působivou atmosféru, která mi skutečně sedla. Já se u tohoto rodinného dobrodružství zkrátka vážně bavil, a opakuji, všeobecně chladné přijetí tohoto snímku upřímně nechápu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo 12. března 2018 a natáčení probíhalo v Severním Irsku, Vietnamu, Taiwanu a v Anglii. (ČSFD)
  • Filmová práva k Artemis Fowl byla prodána Disney dříve, než byla vydána první kniha. (SONY_)

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno