Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Sayko 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná jednohubka s Johnnym Deppem v hlavní roli. Polemizování nad smyslem života v rukou učitele anglického jazyka, který si po rakovině uvědomí, jak je ten život vlastně krátkej a že by si měl užívat všech maličkostí. To je scénář každé citové ždímačky, avšak zde se tvůrci zaměřili pouze na zdůraznění hlavních aspektů šťastného života - nebýt sám, zapíchat si, zhulit se, ožrat se a být sám. Trefné! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Casem me film zacal nudit.Vypada to,jako kdyby pribeh psalo hodne scenaristu a kazdy chtel dosahnout neceho jineho.Deppova kazani se stavaji nesnesitelne banality "zivot je jako pisen"...Na druhou stranu se mi libily Deppovy potrhle hlasky jako "po smrti te hodi do zeme jako pytel brambor", "korporatni devky zitrka" ,"tyhle zzenstily sklenky nesnasim",Jestli umru,udelaji si cervy z meho krasneho tela mnozirnu".Vtipna byla take homosexualni scena do cisteho zadku.Poselstvi filmu je tak zrejme abychom zili "naplno". ()

Reklama

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Poslední semestr není žádné veledílo, ale také se tím být nesnaží. Je v něm něco patosu, trochu klišé, ale přesto je to velmi zábavný a pohodový snímek. Film o smrti trochu jinak a přesto jsme něco podobného už viděli. Nicméně jiná a civilní role Johnny Deppa, mu absolutně sedí. Depp si poslední léta nevybíral ty nejlepší scénáře, ale role Richarda mu byla opravdu šitá na míru. Poslední semestr utekl jako voda a najednou byl konec. Viděl jsem mnohem lepší snímky, ale tento se mi opravdu tak nějak líbil a to díky našemu starému Johnnymu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj vy ste čakali na pointu, ktorá napokon neprišla? Film o chlapovi, ktorý sa jedného dňa dozvie, že umiera a v tej chvíli začne bohémskym spôsobom života "bojovať" proti etike a konvenciám spoločnosti... Na prvý pohľad to neznie až tak zle, však? Ale atmosféra tohto filmu nebola vôbec taká, ako by sa dalo čakať. Nehovorím, že som túžil po nejakom filme plnom melancholického pátosu a depresie, ale Richard mi svojim ľahostajným a ľahkovážnym správaním išiel občas až na nervy. Samozrejme, bolo tu aj zopár svetlých momentov a scén, ale ako celok ma to nijakým spôsobom nefascinovalo. Obzvlášť, od dejovej línie na univerzite medzi študentami som očakával nejakú pozoruhodnú pointu. Ale nič... A neviem si pomôcť, ale Deppa fakt nemusím. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, u kterého jsem se od plic zasmála a také pobrečela...a to už je co říct...Získala jsem díky němu určitý pohled na plno věcí, které řeším a také si člověk stejně znovu potřebuje uvědomit - jo, všichni umřeme :D To se prostě stává :D Smrt souvisí s životem. Bavily mě scény, kdy si profesor nebral servítky a zkoušel věci, které prostě nezažil a věděl, že je poslední možnost si je užít - ať už se jedná o felaci od studenta, vojet servírku v baru či hulit trávu na hodině :D Stádo penisů v kampusu to završilo a nevěrná upnutá manželka s pohledem vítěze - ta tomu dala korunu :) Doporučuji, protože je to čisté, jasné a za mě k podívání klidně víckrát :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno