Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno, nabízí se nám další snímek pojednávající o tom, jak se člověk v rámci svého charakteru vyrovnává se zprávou o diagnóze rakoviny a s maximálním rokem života. Lze tedy z námětu očekávat nějaké zadostiučinění se svým životem, emoční scény, určitou rebelii, užít si co nejlépe své poslední životní dny a mnoho dalšího s tímto stavem spojených. A s některými těmito věcmi se tady v podstatě setkáme, jen to poněkud postrádá vážnost a odlehčenou zábavnost. Až to vytváří dojem, že byl na vše Wayne Roberts, stojící za scénářem i režií, až moc opatrný. Snad aby nechtěně nepřeskočil do trapnosti nechtěného. Těžko posoudit. Snímek tedy vypráví vše, co má v úmyslu, ale celou dobu jakoby se nad celým konceptem vznášela obava, že tomu zkrátka chybí něco podstatné. Nerozhodné je to i co se týče žánru. Drama? Lehká komedie? No, art už určitě ne. Johnny Depp v hlavní roli se snaží být ve své vážnější roli uvěřitelný, ale také mu to moc nejde. Zkrátka a dobře, myšlenka byla dobrá, ale bohužel to nějak sklouzlo do ztracena. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná jednohubka s Johnnym Deppem v hlavní roli. Polemizování nad smyslem života v rukou učitele anglického jazyka, který si po rakovině uvědomí, jak je ten život vlastně krátkej a že by si měl užívat všech maličkostí. To je scénář každé citové ždímačky, avšak zde se tvůrci zaměřili pouze na zdůraznění hlavních aspektů šťastného života - nebýt sám, zapíchat si, zhulit se, ožrat se a být sám. Trefné! ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp opět exceluje. V této poněkud nezvyklé one man show vážné roli dokonale projevuje svůj herecký talent. Celý film neskutečně táhne, od začátku až do konce. Role pana profesora mu dokonale sedla. Děj filmu je vcelku jednoduchý a už několikrát omílaný, ovšem filmu hraje do karet především Deppův talent, charisma a komediální prvky. Musím i vypíchnout skvělé hudební podbarvení. Za mě maximální spokojenost. 8/10. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto svéráznému profesorovi a tomuto smutněkrásnému filmu (díky @Radek99 za pěkné slovíčko) si opět člověk (aspoň na chvíli) připomene, že by si měl života více užívat a pokoušet se ho žít naplno a na nic nečekat... 🙂 Také se mi hodně líbila dějová linka o velmi silném přátelství... Ve výsledku na mě sice film působil celkem nerealisticky a na závěr dost prvoplánově ždímal emoce, ale užil jsem si ho, účel splnil a byl aspoň opět trošku jiný než ostatní filmy na podobné téma. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Johnny Johnny.... ako to ten chlap robí ?! Depp dokáže filmu vštepiť iskru, ktorou si ho ukradne pre seba a roztoči poriadny kolotoč. Vzhladom k téme filmu sa učiteľ v najlepších rokoch rozhodol, že si tento karneval roztočí po svojom a na svoju vlastnú zodpovednosť. Priznám sa humor prvej polhodiny mi nepasoval a chcel som ísť s hodnotením dole ale neskôr v tej dramatickej časti oného Professora ma to dostalo. Asi presne takto by mala vyzerať smrť. Johnny to zas dokázal a presvedčil nás, že jeho meno nepatrí na listinu stroskotancov- to ani zdaleka nie !! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama