Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební dokumentární film se ohlíží za osudy hudebníků, kteří v osmdesátých letech budovali heavy metalové podhoubí v tehdejším Československu. Dokument mapuje spletité životní cesty lidí, kteří zasvětili svůj život hudbě. Silné příběhy neobyčejných muzikantů očima muže, jenž tenkrát žil v jejich světě. Ústřední postavou dokumentu je kytarista Libor Matejčik, zakladatel a kapelník teplické skupiny Motorband, a jeho příběh plný odhodlání dostat se na vrchol. Během let kapelou prošla řada dnes úspěšných hudebníků. Kde jsou bývalí členové kapely, jak se jim daří a jak daleko to dotáhli? (APK Cinema Service)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Možná trochu dlouhý a příliš podrobně zpracovaný životopis známé kapely. Trnitá cesta ambiciózního kytaristy za úspěchem, který se vlastně nikdy nedostavil. Kde hledat viníka, že se to nepovedlo? Těch faktorů je určitě víc, ale nejspíš je za tím složitá "Máčova" povaha. Tak to aspoň z dokumentu cítím.. Na druhou stranu mi velmi imponuje, že se nevzdal a po tolika nezdarech opět oživil ten svůj Motorband a zase věří v úspěch. Přeji mu ho! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Libor Matejšík je fenomén. Svoju kapelu Motorband sa už dekády snaží rozbehnúť s rovnakou enormnou energiou, s koľkou ju rovnako tak potápa. To skutočne asi nemá obdoby! (Najpravejším dôvodom neúspechu Motorbandu je ale fakt, na ktorý upozorňuje Apač: oni fakt nemali dobré ani ničím zaujímavé pesničky. Ani po hudobnej ani po textovej stránke. Keby ich mali, mohol by byť kapelník neviem aký kokot, veľa vecí by bolo inak... lenže rovnako tak platí, že je dosť podstatný rozdiel medzi ambíciou byť úspešný v tvorbe a ambíciou byť slávny) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

208 hodnocení tohoto hudebního dokumentu přesně dokazuje fakt, že Motorband nikdy pořádně nikoho moc nezajímal a nakročeno k úspěchu možná na konci 90. let mohl mít, ale kapelník je holt velmi svéráznou bytostí. Libor Matějčik nade vše a za každých podmínek hledá a hledal dokonalost za každou cenu. Dokument je nicméně neskutečně zajímavý. A hlavně minimálně prvních 90 minut do prvního rozpadu se divák opravdu jen těžko odtrhne od obrazovky. 85% musím dát jen z lásky k Rock n Rollu. A moc bych si přál, kdyby podobné monolity vznikaly u možná ještě větších československých legend. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V kině jsem tenhle hudební dokument prošvihl a na YouTube je verze, která trvá 126 minut. A po té spoustě mluvících hlav, které občas odbíhají i dost daleko od tématu, bych radši viděl tu stominutovou kinoverzi. Jinak je to kvalitně udělaný dokument o kapele, která je obdivuhodná spíš svou výdrží, než stopou, kterou nechává v hudebních fanoušcích. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Motorband jsem viděl kdysi tuším v roce 90 a čuměl jsem, jak to bylo profi, i když to tenkrat nebyl můj šálek čaje. Ale tenhle dokument se fakt povedl, jak co se týče informací, tak i lidsky. Mimochodem, netušil jsem, že po odchodu Střihavky ještě pokračovali, natož těch několik restartů. Kdyžtak tady. ()

Reklama

Reklama