Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televize Prima uvádí exkluzivní dokument, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén a veřejnost bezesporu zajímá, jaký opravdu je. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví se k nim čelem? To jsou otázky, na které minisérie bude hledat odpovědi.
Všechny dokumenty jsou doplněny záběry jak z filmu Kajínek, tak i dalšími bonusy, a dokonce nikdy nepoužitými záběry. Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které přesně odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto efektně natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu – a dohromady vytvoří plastický obraz světa Jiřího Kajínka. V dokumentech je také hojně využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, nikdy neodvysílaná videa. Vše je založeno na exkluzivitě veškerého materiálu použitého v těchto dokumentech, které jsou koncipovány jako zpověď, kdy se postupně bude Jiří Kajínek stavět do role průvodce. Půjde o jeho subjektivní pohled na vše, co se dělo a co právě probíhá. (TV Prima)

(více)

Recenze (139)

veronikajel 

všechny recenze uživatele

A já chci aby se natočily dokumenty v Horním Slavkově s Ludvíkem Černým, už umíme vyloupit byt, trezor, jsme ponaučení, že si kradené zlato máme nechat dát roztavit, tak co ještě nějaká malá vraždička a lekce skladování lidí na dně Orlíku v sudu s louhem? Nebo do Valdic za panem Zelenkou, dokument by se mohl jmenovat třeba ,,Heparin 3x a dost".... Ale stejně... Kolik lidí so jsem teď dali odpad shlédne všech 5 dílů? :) ()

kreyson13 odpad!

všechny recenze uživatele

Chvíli (poměrně dlouhou chvíli) jsem nevěřícně zíral na to jak p.Kajínek chytá rybu a posléze nebohého kapra sáhodlouze hodnotí a vychvaluje a měl jsem dost. O jeho vině u vražd dost pochybuju, ale na tenhle "dokument" se fakt nedá koukat. Takovej národní poklad to zase není, aby se natočil seriál o každým jeho uprdnutí. ()

Cuffini 

všechny recenze uživatele

A většina Čecháčků se na ten první díl těšila, aby ho pak mohla kritizovat, no pánečku. Přeci jen ta zvědavost, že. Jaký to bude, přijdou slzičky? A nebo snad facanda? Pěsťovka čenichovka? Bude ráčkovat nebo koktat z traumatizujícího zážitku s bachařem a jeho mega obuškem svítícím ve tmě? A hlavně zda bude mít na sobě zelenej topíček a zda prozradí, kolikrát mu spadlo mejdlo ve sprše. Tekuté nebo tuhé? Proboha lidi, přestaňte moralizovat. Upřímně, kdo z nás nikdy nic neukradl? Já se přiznám. Já kradla. Zhřešila jsem. V 9 letech jsem čórla pár podrsenek ťamanům u nás na sídláků a pár bižuterických cetek v jednom velice prestižním značkovém obchodě. ALE! Mě nechytli. Jsem totiž z policejné rodiny, tak vím jak na to. No a teď vážně. Vždyť jsme národ debilů, vy jste se s tím ještě nesmířili? Stačí zapnout TV čím nás krmí a za co platíme, včetně objektivního, celosvětovýho zpravodaje, bulvární hnoje za peníze čte víc lidí, než ráno Metro, které je zadarmo dle mé ranní sledofilské statistiky! A ty reklamy, no to je peklo na zemi. Tak co se tak všichni divíte, nás krásných a integrálních je prostě málo! Ostatním prostě stačí k životu aby věděli, jakému pejskovi se zlomila noha potom, co upadl do pytle s víčkama pro nemocnou Květoslávku a zda měla Leona na selebrity párty tanga nebo slipy. Jirko, pro mě jsi jako Sirius Black, prostě seš hustej a nenech se rozhodit tady těmi sociopaty, všechno to na tebe navlíkli, i to zelené tílko a za nic určitě nemůžeš, justice se spletla. Za všechno může stát, režim, především výchova rodičů a třídní paní učitelka! Prostě kdo uteče z Azkabanu, měl by dostat amnestii. Abrakadabra. ()

nakedsoul odpad!

všechny recenze uživatele

Dal bych ten pořad minimálně od 18 let..je to pro děti a mladistvé daleko škodlivější než např. nahota . Jak chceme žít ve slušné společnosti, když takhle "operujeme" se lží, zlodějinou, vraždou?! Kajínkův pohled na svůj život mi v něčem připomínal převyprávění naší poválečné kriminality v seriálu 30 případů Majora Zemana... ()

hevys

všechny recenze uživatele

tak co.udělal,neudělal?.jedna věc je jistá,pan kajínek je fifák který by v každé době dokázal přečurat 9z10lidi,možná i10.dokument je urcitě zajimavý,a jirka to rozhodně umí prodat.no pristi rok,pokud miloš uspěje bych to viděl na nějake to statní vyznamenání ! ()

kristovanoho odpad!

všechny recenze uživatele

Rodiče byli slušní, táta mi pak říkal, aby byl hlavně opatrnej a nechytli mě. Já byl taky šlušnej, jen jsem teda kradl. Třista tisíc za vraždu by pro mě byla urážka. Tohle a spoustu dalších perel se dozvídáme od hrdinného Jiřího, který nakonec oznámí, že pokud už by musel někoho okrást, byla by to buď pojišťovna nebo stát. Jestli nějaký cizí nebo ten, jehož, stařeckou demencí stižený, prasedent mu dal milost, to už neupřesní. ()

nightowl 

všechny recenze uživatele

Jezis, na co si to tady ti mravokarci zase hrajou:)... je mi jedno jestli je vrah a co rika. Hodnotim dokument a ne Kajinka a je to sestrihany zabavne a k dobru tam hodi historky z veznice, ktere normalni clovek nezazuje. VERBALA na VAS! ()

milous11 odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk až nevěří svým vlastním očím, co se tady v té zemy u nás děje. Jasný důkaz toho, že Prima udělá v zájmu sledovanosti cokoliv. Kdyby pustili kohokoliv jiného vraha, tak budou stepovat u brány při vypouštění zvířat z vězení a budou chtít z toho vyždímat co nejvíce. Mě to bylo jasné hned, jak jsem viděl jak si ho odtahovali hned do auta, přímo od věznice, že to nebude jen tak na pokec. Tímto pořadem u mě Prima klesla hodně hluboko! ()

ivour 

všechny recenze uživatele

Ať už mu člověk fandí či ne, je zajímavé si poslechnout jak to chodí ve vězení, historky o dalších vrazích (kde jinde se dozvíte jací jsou vrazi v soukromí?) nebo jeho pohled na věc. Podle mě velice zajímavý dokument, který vás zavede do úplně jiného světa. Do světa kde je normální si zajít do obchodu a vybrat jim trezor, do světa kde si můžete přátelsky pokecat s několikanásobným vrahem, do světa kde je běžné, že na kavalci pod vámi chlap ojíždí chlapa. Takže ať už mu věříte či ne, jeho zpověď stojí za to slyšet. ()

marsas 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím Kájínka, ale kvalitu dokumentu. Je to perfektně poutavě natočené, konečně něco, co se alespoň trochu blíží světovým dokumentům. A je zajímavé vidět, jak to chodí ve věznicích a v podsvětí. ()

m.a.rtin 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení se týká především dílu ze 3.12., kde se podrobně mluví o spáchaných vraždách. Přestože výplody komerčních televizí v posledních letech zrovna nemusím, tak musím říct, že tohle je to nejlepší a nejobjektivnější, co kdy o Kajínkovi bylo řečeno: K vraždám se vyjádřil Kajínek, Pokoš, Klíma, Jandová, byly odvysílány historické záběry rozhovorů s policisty, citace ze soudních spisů... Argumenty byly pro i proti, prostě všechno potřebné, aby si i laik mohl udělat vlastní a kritický názor na to, kdo skutečně tehdy střílel. Přestože první díly seriálu možná díky oslavě bývalého Kajínkova zlodějství mohl někdo vnímat jako nemorální, tak tento díl podle mě všechno vyrovnal. Dosud bezprecedentní seriál (a jeho konkrétní díl), který mi v lecčem trochu připomíná film 12 rozhněvaných mužů. Jak byste Kajínka soudili vy? Já mám jasno :-) ()

OŠmíd odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, kam až klesla české televizní produkce. Naprosto bez oponentury a předkládání faktů tu nechávají slovně masturbovat nájemného vraha snímaného skrze různé filtry. Hnus, chce se mi blejt! ()

Fanysek21 

všechny recenze uživatele

Místo těch siláckých řečí místních mudrlantů, kteří mají "rozumpatent", mám pocit, snad na úplně vše, co se tu kdy šustne (holt i na ČSFD už dorazil mor zvaný Youtube syndrom - frajer je jen ten, kdo první plivne ...na cokoli nebo po čemkoli), přitom stačí přeci použít jen zdravý selský rozum. Mě se ten dokument líbí právě proto, že v něm má Kajínek hodně prostoru, hodně věcí říká, ukazuje, rozporuje, dokazuje a jestli jste někdy studovali řeč těla a hodnotili jí u vypovídajících, tak jste také o hodně dál ve svém úsudku. A třeba byste tu jen hloupě neznemožňovali. Ze začátku mě udělená prezidentská milost také překvapila až zaskočila. Také jsem byl přesvědčený o tom, že ty vraždy jsou jeho... už tomu nevěřím díky více publikovaným skutečnostem.. V tomto dokumentu totiž do sebě vše zapadá jedno do druhého, vykresluje charakter Kajínka, lidi kolem něj,... takže i když to má celkem pět dílů, není to tak dlouhé, jak se zde píše. Každý díl vyvolá hlad po pokračování dalším dílem. Kolik času byste vy investovat do očištění svého jména? Tak vidíte. Stoji za to to vidět, ne že ne, doporučuji jedním dechem. ()

Rain.mann 

všechny recenze uživatele

Tak já se pokusím o trochu sebereflexe a upřímnosti. Někam se vloupit a tam najít trezor a otevřít ho, je opravdu práce. Když u trezoru budeš jen sedět a čumět, tak se sám neotevře. Musíš na něm zamakat. Je to prostě práce, jako když otvírá trezor zámečník a bere hodinovou mzdu plus náklady. Je to taky práce, ale podle psaných i nepsaných pravidel o něco poctivější. Osobně bych touto dovedností (otevírání trezorů) chtěl disponovat. Kdo neprahne po bohatství? 99% lidí to má přirozeně v sobě. Já tedy také. K tomu, abych se někam vloupal a zapracoval tam na trezoru mi chybí dovednost a hlavně odvaha. Spousta chytráků a pokrytců toto odmítá a argumentuje morálkou, charakterem a zákony, ale skutečnost je daleko prozaičtější. Málokdo to umí a na loupení potřebujete koule a kuráž a mít vyrovnanou psychiku. Se zabíjením a vražděním je to taktéž. Kdo z vás neměl a nemá chuť nekoho vodkráglovat? Brání vám v tom dvě věci. Odvaha a strach z trestu. Kdyby nebyla vražda postihována zákonem, byli bychom vrazi a zabijáci skoro všichni. Osobně bych chtěl oddělat 4 lidi z mého okolí, kteří mě v životě "pochcali". Nebrání mi v tom ani morálka ani výchova, ale strach z trestu. To je ten BLOK, jehož následkem je málo vrahů. To platí i u znásilnění. Kdyby nebylo trestáno, znásilňují nejvíce právě ti, kteří to za současného stavu nejvíce odsuzují. U mužů je touha po bohatství, po moci a po sexu s krásnými ženami základní hnací jednotkou. Bez tohoto chtíče by se svět zastavil. Spousta potencionálních vráhů a násilníků nebude ale nikdy odhalena, jelikož se ze strachu z trestu neprojeví!! Kájínek je podle mě vinen z loupení a krádeží a napadení fízlů, ale jen proto, že je takto napsaný zákon. Osobně to schvaluji. Jestli vraždil v serpentýnách nevím. Podle informací, které sleduji několik let, myslím že nevarždil, nebo ano, ale nebyl tam sám. Určitě mě o jeho vinně nepřesvedčil odsuzující rozsudek soudce závislého na moci, na penězích, na respektu, na úctě, na majetku, na postavení, na nenažranosti, na strachu z těch kteří ho nějak drží v hrsti atd, atd. Prostě určitě neplatí, že ho odsoudil soud "nezávislý". Jinak Kájínek mluví jasně, srozumitelně, upřímně. Má v hlavě kurvapořádek, je velmi inteligentní a disponuje charismatem. Osobně mu přeju, aby přečkal 7-letou podmínku, aby se mu dařilo klidně i u trezoru, aby už nemusel do šatlavy, aby Pokoše někdo dořezal nožem do očí, do uší, do jazyka, do koulí a do prdele. Totéž přeju soudci, který ho bez jediného přímého důkazu odsoudil na doživotí. A taktéž to přeju všem, kteří mařili znovuprozkoumání této kauzy a přitom se odvolávali na to, že není důvod a že je platné odsouzení spravedlivým a nezávislým soudem v Plzni. ()

BvS odpad!

všechny recenze uživatele

"Dyť von je nevinej. Copak si nekoukal na film? Že ho soudy odsoudily?! Ty ať dou do haljzlu dokud neodsouděj Kraďouska. Pan prezident Zeman opět ukázal že je moudrej člověk a ví, co národ potřebuje." ()

PowPow

všechny recenze uživatele

Pokud je Kajínek vinen, nabírá tohle děsivý rozměr a jde o one man show mistrně manipulujícího vraha. Přitom velká část věřících v jeho nevinu má jen ten "důkaz", že to řekl Miloš Zeman, což mě možná děsí ještě víc. A i pokud je nevinný, pořád je to jen oslava obyčejného lupiče a zloděje. Co se formy týče, je to průměr - bulvární, s tmavým filtrem a s dramatickou hudbou a efekty, což je silně promrhaná šance. Kdyby tvůrci neustále netlačili na pilu a zpracovali to jednoduše a solidně, dramatický efekt by se dostavil sám a možná by byl daleko silnější. Jak to opravdu bylo, už se ale stejně nikdy nedozvíme. ()

Reklama

Reklama