Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (82)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh školního outsidera bez kamarádů a jeho pokaženého robůtka Rona (je offline, takže si kód přátelství nemůže stáhnout, ale musí se mu naučit – oba) rychle zapadl do rutinní šablony s provařenými poučkami a vývojem. Z nudy trošku vytrhávala standardně pěkná animace a lehká kritika dětské závislosti na lajcích a počtu sledujících (plus nenažraných technologických korporací), která nicméně vyústila poměrně znepokojivě – ano, lidští přátelé jsou skvělí, ale podobně super jsou spotřebiče, které se chovají jako živé. Aneb umělá inteligence si připravuje půdu… ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podívá-li se člověk na základní příběhovou kostru filmu a konstelaci postav, nenabízí Rozbitý robot Ron nic nového, nicméně ona "kostra" je obalena v líbivém a nadmíru aktuálním obalu, který z filmu činí trefnou a humornou záležitost. Během stominutové stopáže jsem se neskutečně bavil, zároveň jsem se ale nechal i dojmout. Poučná linie poukazující na nebezpečnou závislost na technologiích, jdoucí ruku v ruce s rostoucí komunikační propastí, mě rovněž nenechala chladným. O největší porci zábavy se vedle "defektního" Rona postaraly samozřejmě babča Donka s kozou Martinou, které mi solidně procvičily bránici. Milá a nenásilná prezentace všech možných úskalí v rámci generace Z. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba 80 minut je to parádní animák o klukovi co má rozbitého robota co je jiný a dělá věc jinak , aby se to v zbývajícím čase totálně posralo dala se tam scéna jako by z Mission Impossible, která je tupá a trapná a ani konec se nepodařil navíc tam musely narvat ty sračky z MeToo . Navíc z chlápka co jich zde chtěl zachránit udělaly záporáka  což nedává smysl vzhledem ke scéně v lese z bývalého šéfa udělaly debila, který ničemu nerozumí pak jim ho asi bylo líto tak ho obrátily k dobru. Kdyby to končilo tou záchranou z lesa s tím, že jich to donutilo ke změně šel bych i na 4 hvězdy minimálně  takhle hvězda bohužel dolů a mírně nadprůměrný animák. Jinak konec mě připomněl Velkou šestku a scéna v tom cloudu zase Raubíře Ralfa a internet. Jinak jak ten kluk tak ta holka  za celý film nic pozitivního nepředvedou ta holka se změní jen díky tomu, že si z ní udělají srandu na internetu přičemž se to dalo klidně zpravit mohla to označit za fake nebo stačilo říct, že je to hrané nebo fotomontáž  a pomůže mu jen tím, že zamlčí kde je a ten kluk mu nepomohl vůbec a změnil se jen díky tomu , že ho nikdo nesledoval na profilu  což je blbost jelikož i kdejaká sračka má minimálně jednoho sledujícího. 60 procent ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Inspirovalo se to všude možně a dějově to místy bylo slabší, ale jinak je to zase jeden bezvadný animák, který si parádně bere na paškál moderní technologie a především Facebook a podobné. K tomu halda dost dobrých fórů ("To je jak Šílený Max zkřížený s Kouzelnou školkou!"), takže velká spokojenost. 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlý nepřítel sdílení na sociálních sítích (s výjimkou čsfd) jsem byl po několika úvodních minutách zralý na ránu z milosti. Zmobilizoval jsem však veškerou svou vůli, odstranil jsem ze svého dosahu všechny ostré předměty a sledoval jsem utopický boj jednotlivce s facebookoidním korporátem. Příliš jsem ale nepobral, proč tento animák vznikl, protože jeho poselství nebude brát téměř nikdo vážně a tvůrci si toho museli být vědomi. Kdyby totiž většina lidí odložila své chytré telefony, neuměla by si následně na záchodě ani utřít zadek, protože by neměla přístup k patřičné aplikaci. Takže celá záležitost sice byla místy vtipná, byla ale taky dost patetická, předvídatelná a vygenerovala morální poučení, které vlastně nebude nikoho zajímat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)
  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)

Reklama

Reklama