Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (81)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když už chcete točit film podle zaběhnuté šablony, musíte zajistit, aby byl zábavný. A to se tady naštěstí podařilo. Ron je hlavně ve své první polovině přehlídkou povedených vtipů, které budou slavit úspěch zejména u generace, která se zděšením (či zaujetím = hranice se někdy nedají moc jasně rozeznat) sleduje dění a trendy na současných sociálních sítích. Nejsem si úplně jistý, jak film bude působit na "neznalé" publikum 40 až 50 let plus, ale já jsem se královsky bavil. Konec už je možná zbytečně roztahaný, ale tenhle animák by si zasloužil mnohem více pozornosti. Necelý měsíc po premiéře je 99 hodnocení opravdu bída. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak se mi na to do konce tohohle roku poštěstilo podívat, to su rád. A ještě víc rád jsem za to, že je to skutečně povedené. Ten humor v tom sice ne vždy funguje (ale zase na druhou stranu, nebylo tu málo momentů, u kterých jsem se smál nahlas a některé ty hlášky jsou prostě geniální), ten svět šel taky rozpracovat o dost víc a ani ten scénář není dokonale veden, protože tu prostě jsou krapet hluchá místa, ale jinak jsem kupodivu dost spokojený. Na trochu toho citového vydírání sice došlo, ale naštěstí v takové míře, že s tím nemám problém a naopak to velmi dobře souviselo s charaktery - no, tady bych se dokonce nebál použít slovo psychologií, protože ta tu je u většího množství postav větší, než u kdejakého současného rádobypsychologického filmu - postav, až tedy na to, že tu zase máme jednoho rodiče mrtvého, to je pořád v přehnaném množství animáků a prostě mi to vadí. Ale zase jsem na nějaký takový už delší dobu nenarazil, takže i s tímhle nemám takový problém. Každopádně na vytýkání toho skutečně moc nemám, protože to prostě funguje - bavil jsem se u toho, nenudil jsem se u toho, postavy jsem si většinou celkem oblíbil, příběh mi přišel dostatečně zajímavý, příjemný na sledování a dojemný a ačkoli posledních 25 minut působí podivným způsobem jako že jsou navíc, tenhle dojem mi vynahradil úplný závěr, který se mi líbil hodně a myslím si, že v rámci toho, co vše se zde rozehrálo, to ani líp být zakončeno nemohlo. Tohle si určitě někdy pustím s chutí znova :-) 4* ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Tahle story má hloubku! Pro děti a mladistvý je poučná, pro nás dospěláky možná i dojemná. Každopádně má napříč všema generacema jeden společnej jmenovatel a to jest "zábava"! Krásnej příklad toho, jak v něčem rozbitým, špatným a do společnosti se nehodícím, můžeš objevit tu krásu, porozumění a především lásku! Moc hezkej animák a hlavně u nás doma nyní hrozně populární a denně promítanej! "Absolonééééé" 90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podívá-li se člověk na základní příběhovou kostru filmu a konstelaci postav, nenabízí Rozbitý robot Ron nic nového, nicméně ona "kostra" je obalena v líbivém a nadmíru aktuálním obalu, který z filmu činí trefnou a humornou záležitost. Během stominutové stopáže jsem se neskutečně bavil, zároveň jsem se ale nechal i dojmout. Poučná linie poukazující na nebezpečnou závislost na technologiích, jdoucí ruku v ruce s rostoucí komunikační propastí, mě rovněž nenechala chladným. O největší porci zábavy se vedle "defektního" Rona postaraly samozřejmě babča Donka s kozou Martinou, které mi solidně procvičily bránici. Milá a nenásilná prezentace všech možných úskalí v rámci generace Z. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Inspirovalo se to všude možně a dějově to místy bylo slabší, ale jinak je to zase jeden bezvadný animák, který si parádně bere na paškál moderní technologie a především Facebook a podobné. K tomu halda dost dobrých fórů ("To je jak Šílený Max zkřížený s Kouzelnou školkou!"), takže velká spokojenost. 90% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)
  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)

Reklama

Reklama