Reklama

Reklama

V osidlech noci

  • USA Clash by Night (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mae Doyle sa vracia do svojho rodného mesta zmenená, stala sa z nej cynická žena. Jej brat Joe sa bojí, že jeho láska Peggy, ktorá pracuje v konzervárni, sa môže "pokaziť" ako Mae. Mae sa vydá za Jerryho a majú spolu dieťa. Je šťastná, no nepokojná, stále ju to ťahá za Jerryho priateľom Earlom... (matriosa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

freddy 

všechny recenze uživatele

Bez lásky není žárlivosti. Bez lásky není citu. Bez lásky není štěstí. Jenže jak moc může být láska opravdová? A jak poznat, že je opětovaná? Toto drama je vlastně klasickým příběhem, kdy se do rodného maloměsta navrátí atraktivní dívka bohatší o zkušenosti a chudší o iluze, jež se zde po nějaké době vdá a porodí dítě. Ale šťastná není. Na konflikt je tak zaděláno a je jen na jednotlivých aktérech tohoto příběhu, jak se vše vyvrbí. Tohle vidím jako vcelku tuctový příběh, který mě mnohdy nudil, a jen gradace v závěru dokázala probudit můj zájem a položit si otázku, nakolik by žena měla být svobodnou bytostí a nakolik majetkem muže. Ale ani tento závěr a donucení k zamyšlení nepomohl filmu vystoupit z obyčejného průměru. [Noir Film Festival 2019] ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to trošku komplikovanější, nemohla jsem nějak pochopit dějovou linku, ale pak to bylo skvělé. Mlaďounká Marilyn Monroe byla báječná, ovšem herečka Barbara Stanwyck byla dokonalá. Je pravda, že příběh je trochu klišé a konec připomíná romány od Rosamunde Pilcher, ale pro mě to je hezky zpracované drama. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vynikající dialogy, skvělý postavy a ještě lepší herci - cynická Stanwycková jako ženská, co neví, co chce, Robert Ryan jako stárnoucí seladon, na kterýho každej sere, Paul Douglas jako Jerry je ten správnej čestnej, i když ne moc chytrej chlápek a pak se tu taky sem tam mihne Marylin, která docela umí pobavit, nicméně ten její boyfriend mi občas lezl na nervy. Taky se mi hodně líbila atmosféra toho studenýho rybářskýho maloměsta. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Výtečná sestava ( např. Robert Ryan - jeden z noirových králů, Barbara Stanwyck - femme fatale z Pojistky smrti, ale ani vedlejší postavy nezaostávají ) rozehrává koncert propracovaných charakterů. Tři mužské postavy každý s jiným přístupem ke vztahu. Jako bonus Marilyn Monroe v podprsence přiškrcená ručníkem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to celkom bežný a klasický príbeh o zamilovanom trojuholníku, ktorý by nemal čo ponúknuť, keby sa toho neujal Fritz Lang, ktorý mal nos alebo talent na to, že presne vedel akých hercov obsadiť do konkrétnych postáv a v tomto prípade to nebolo inak. Barbara Stanwyck ako nerozhodná, ale zato riadne svojská, Paul Douglas milý, slušný a dôverčivý a Robert Ryan neslušný a mysliaci len na svoje potreby. Takže zase Langovi to vyšlo dokonale a i keď ťahákom tohoto filmu je hlavne toto živelne trio, ale i ostatný boli bezchybný. Musím ešte vyzdvihnúť filmový párik Marilyn Monroe a Keith Andes, ktorý sa k sebe veľmi hodili a strašne im to pristálo. Takže pôsobivé vzťahové dráma, ktoré svojim príbehom nevyznie vôbec tuctovo, práve naopak je to krásne vzrušujúce a dynamické. Silné 4*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Joan Crawford odmietla hrať hlavnú ženskú rolu, a tak bola nahradená Barbarou Stanwyck. Barbara predviedla vo filme pozoruhodný výkon a jej rola v tomto filme je jednou z najlepšie hodnotených v jej kariére. (westerns)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama