Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (213)

venison 

všechny recenze uživatele

Myslím, že snímek „Chatrč“ je zpracován velmi těžce pro obě skupiny.. Ti, kteří jsou bez víry, budou snímkem znuděni a budou celý film brát jako reklamu na Boha.. Ti, kteří jsou věřící, můžou být pobouřeni kontroverzním ztvárněním Svaté trojice.. Jelikož nemám ráda fantaskní filmy bez příběhu, ale pouze o prožitku, pochopení a osobní transformaci, tak jsem se opravdu dost nudila.. Ale přečkat více než dvouhodinovou stopáž relativně šlo.. Sam Worthington je dobrý herec, ale na tuhle roli ještě nedosáhne.. Octavii Spencer mám ráda, škoda, že tu neměla příliš prostoru.. Nemyslím, že problém „Chatrče“ je zpracování nebo scénář, ale to, že tvůrci příliš tlačí na pilu a tak všechno co nám servírují působí hodně křečovitě a uměle.. Konec je na můj vkus až moc přeslazený.. „Chatrč“ je obrazový a pocitový film, bez velkého děje.. Je to film o transformaci a odpuštění.. Bohužel upoutávka (popis) tady na ČSFD mu velmi škodí a nenahání na něj tu správnou cílovou skupinu.. Knihu jsem nečetla a ani se na ní po shlédnutí nechystám – nejsem velký fanda náboženské tematiky.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Chápem všetky výhrady k filmu. Že ide o prvoplánovú haleluja agitku, instantné posolstvo ako z časopisu jehovistov Strážna veža, presladená gebuzina. Možno sú tieto výhrady aj v čomsi oprávnené, no teraz vysvetlím moje hodnotenie. Ručne-stručne. Boh je žena. Jasné, totok mám jasné už dávno, veď či muži dávajú život alebo rodia? Nye. Len ženy, samičky. Prvých 10%. Múdrosť dáva možnosť súdiť iných. Ale popritom ponúka dilemu ako zo Sophinej voľby. 20%. Chatrče mám rád, nech sú jakékolvek malinkaté, Ak sú navyše voľne dostupné, nejedna sa  mi postarala o lepšejší spánok v nečase. Už len názov filmu je poctou všetkým búdam, kade tade po horách-dolách. 30%. Jedna zo ženských postáv mi nenormálne fyzicky pripomínala jednu šmakovnú exfrajerku 40%. A takto by som mohol pokračovať až k finálnej stovke. Ale nechcem. Pretože by to bolo príliš emočné, pre druhých pridlhé, lebo skôr osobné. Chatrč sa napokon pre mňa krásnou stala - nudná chvíľa nenastala. A vypisujte si tu odsudzujúce kritiky, jaké len scete. Ja si Chatrč kedykoľvek pešmátrám a prelezem (=pozrem) opäť a zase. ()

Reklama

root 

všechny recenze uživatele

Film co se dost špatně hodnotí - koukl jsem na něj ze zvědavosti. Po filmový stránce je to samozřejmě nesmyslně ubohý (teda já si to docela užil jako komedii). Po stránce ideologický to není tak děsivý jak jsem čekal, což bylo dost příjemný překvapení. Určitě příběh je něco jako Odstíny šedi (The Shack) ve stahu k Twilight sáze (Bible) - což je asi dost nefér přirovnání (hlavně co se Bible týče), ale co už. V záplavě klišé jako je "byl to vše jenom sen (near dead experience)", bůh je žena (v tomhle případě černá žena a indiánský stařík), rasově a genderově vyrovnaný ansámbl (v dnešním postmoderním světě zjevně nezbytnost) a stovky dalších se dá nalézt zkousnutelný systém morálky a návod k přístupu k životu v kontextu "new age" křesťanství. Ta poslední část mě v momentech až překvapila. Zdá se, že křesťanství tak jak ho prodávají církve už moc nejede a snáz se odvolává na boha jako odsuzovače církví a jen čistého milovníka svých projektů. Musím uznat, že kdybych věřil tak bych určitě byl velkým fandou poselství tohoto filmu. Jako ateista musím, ale jen pokyvovat hlavou nad neuvěřitelnou složitostí, které morální hodnoty vyvstávající z křesťanství přinášejí. Problémy, které ve světě bez boha jsou triviální a prozkoumatelné rozumem jsou ve světě Svaté Trojice komplexní problémy s dalekosáhlími dopady na jedincův světonázor a to mi přijde jako strašný množství práce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som celkom zvedavý, čo nám "The Shack" prinesie. Kniha bola bestsellerom, v čase jej vydania o tom všetci hovorili a bolo to jedno z najsilnejších diel vôbec. Ja som príbeh nečítal, takže som išiel na film s celkom otvorenou mysľou zvedavý, čoho sa vlastne dočkám. Celkovo som nakoniec spokojný, no rozhodne mám pocit, že najlepšie dokážem tento film ohodnotiť ako nie moc dobrý film s pár skutočne vynikajúcimi scénkami, ktoré ostanú v pamäti. No je to občas trošku náročné sledovať kvôli tempu filmu. Počas sledovania som často mal pocit, že niektoré scénky, alebo dialógy sa dali skrátiť. Veľmi často rozprávali postavy o tom istom a iba to film naťahovalo. A to je ten najväčší problém. Nemal by som sa nudiť a film by mal ísť svižne. No reálne ide na môj vkus veľmi pomaly a tých 132 minút je tu ozaj citeľných. Aj keď by nemalo byť. Rovnako mám pocit, že je to trošku manipulatívny film. Nemôžem povedať, že by ma to vytáčalo, len občas som prevracal očami nad tými scénkami. Viem však pochopiť všetkých, čo mali pocit, že je to kresťanský nátlak. Ja si to osobne nemyslím. Podľa mňa film nie je ani kresťanskou propagandou ani nič. Je to hlavne o otcovi, ktorý sa potrebuje vyrovnať so smrťou svojej dcéry. A nedokáže svoj smútok reálne zvládať a rozvracia mu to život s jeho rodinou. A musím povedať, že všetky scénky pred cestou do chatrče a po odchode z chatrče sú naozaj dobré. A chápem úplne všetkých a rovnako aj ich vzťahy. Najlepšie je to vidno medzi Mackom a Kate, ktorých vzťah maximálne po tej tragédii zvädol. A ja im rozumiem obom. A nepotreboval som to vysvetľovať vo filme dialógmi, lebo som to pochopil zo scénky, kde sa len pozdravia s pohľadmi, ako keby nevedeli, čo si majú povedať. Režisér mal asi pocit, že vizuálne by sme to nepochopili a tak nám musel všetko ešte raz vysvetliť slovami. Zbytočné. Ale čo môžem povedať pozitívne? Je to pochopiteľný film a má podľa mňa dobrú myšlienku. Octavia Spencer je vynikajúca a rovnako aj Sam Worthington. Scénka v jaskyni, kde musí byť sudcom je podľa mňa jedna z najlepších. Veľmi dobre to ukazuje ľudskú tvár, a aké ťažké je byť nestranný a nesúdiť. Najmä, keď ľudia radi súdia druhých podľa toho, ako situácie vyplývajú na nich alebo ich blízkych. Lenže svet nie je čiernobiely. A film to dobre adresuje. Film vyzerá veľmi dobre a je mi jasné, že má film dobré myšlienky. Len občas by mohol nechať atmosféru viac dýchať a nedávať do toho toľko dialógov. Tak aspoň vidím film ja. Znovu by som si ho asi nepozrel, no som rád, že som ho videl aspoň raz a myslím si, že tie dobré myšlienky a momentky sú hodné toho, aby si ho človek pozrel aspoň raz. Pozrite sa, či je to niečo, čo by vás zaujalo a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Keď už neviete ako v dnešnej dobe zaujať, napíšte knihu alebo natočte film, kde zoberete jednu vymyslenú postavu, urobíte z nej černú ženu spolu s hipsterským afgáncom a šikmoočkom, dáte im do papúľ neuveritelne podnetné dialógy plné hádanok a inotajov, natiahnete tento dríst na 2 hodiny, aby ste diváka poriadne vytrestali a olalala, bestseller a kinohit je na svete. Icte do piče s takými to filmami, kurva! ODPAD! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Scény z kempovania boli natočené v kempingu Sunnyside v Cultus Lake v Britskej Kolumbii, zatiaľ čo vodopád sa natáčal v Multnomah Falls, mieste v Oregone, na ktoré sa odkazuje v zdrojovom románe. (Arsenal83)
  • Forest Whitaker bol v počiatočných fázach projektu považovaný za režiséra a aj jedného z hlavných predstaviteľov. (Scraffy)
  • Meno Elousia, ktorým sa nazýva Otec (Octavia Spencer), má hebrejský pôvod a znamená „Boh Stvoriteľ, ktorý je základom všetkých bytostí“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama