Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (213)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $57,386,418Tržby Celosvetovo $96,942,115Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,324,364Tržby za predaj DVD v USA $11,793,009║ Tak keď sa to zoberie s patrčným nadhľadom celkom fajn film na to do akej témy načrel. Aj keď ide o dosť smutnú tému, opierajúcu sa o dosť smutný životný osud. Otec opilec, týranie, zlé detstvo, k tomu zmiznutie dcéry ale potom sa to nasmeruje k uzdraveniu takpovediac utýranej duše. Je to v celku šikovne podané, dá sa povedať s určitým citom nespútanej fantázie. Herci fajn, Worthington sa v poslednej dobe zas slušne ukazuje. Vizuálne farbisté, podmanivé. Na kresťanský film dobrá práca a to žvásty o bohovi a biblii fakt nemusím. Takže v rámci filmového média pozerateľné. /70%/ ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Jako film to stojí slušně a pakliže přistoupíte na hru, odhlédneme-li od existence božství, že pro hlavní postavu, tedy otce rodiny, bylo potřeba se smířit se svou rodinou po oné kruté ztrátě, pak je to dobře zpracovaný příběh ... OVŠEM!!! SPOILER: Celý film nakonec shodí scéna, jak stojí v lavici a zpívá ... kdyby řekněme stál se spokojenějším výrazem a držel děti a ženu za ruce... to bych udýchal... ale takto je to vážně jen prachsprostá agitka a to se prostě musí zobrazit v mém hodnocení. ... tady bych s věřícími zabřednul do polemiky, že toto nebylo smíření se, ale prachsprostá rezignace. Nevěřím, že by jakákoliv vyšší moc dokázala otce přesvědčit, aby se s tou brutální smrtí vlastní dcerky smířil a navždy to pustil z hlavy. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když já nevím... Ten film rozhodně má co říct, rozhodně je hluboký a má i dobře vedený děj. Své poselství předá, něco mohl rozebrat víc, ale i tak, ok. Problém vidím ve zpracování. Snaží se to strašně hrát na city, vším tím spojením (někdy až kýčovitého, jak ze Strážné věže) obrazu s prvoplánově dojemnou hudbou - a to já nesnáším. Copak to nešlo podat komorně, bez ždímání citů za každou cenu? Asi ne... Taky jsem nepochopil ten způsob, jakým roztrojili Boha. Nejsem blbec, chápu, že je to Otec, Syn a Duch svatý, ale proč je Otec tlustá černoška, Syn nějaký Arab a Duch svatý Asiatka? Aby to bylo správně multikulturní a zavděčilo se to všem? No dobře, no... Jako ten film je poutavý a hluboký, ale jeho zpracování je přehnaně slzopudné a tak mi kazí celý dojem. A i když mi to ve finále přišlo silné, i tak si nejsem jistý, zda je ten film silný jen tématem, či se jedná o domnělou sílu založenou na té extrémní dojemnosti.Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si myslím, že si to zaslouží jen silné 3*, i když jsem původně chtěl dát slabé 4*. Fakt nemám rád, když film přehnaně manipuluje s divákovými city a tady to bylo snad v každé scéně. Vzít nápad s Chatrče a podat ho jinak - šel bych na plný počet. Takhle ne. A jestli je to skutečně náboženský film nebo ne přenechám jiným. Nemyslím si, že jsem ten, kdo by to dokázal správně posoudit. Btw, Octavia Spencer je zde skvělá. 3* ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Nemůžu filmu křivdit protože první třetina byla opravdu velmi silná. Hudba krásně podkreslovala depresivní atmosféru a byl připoutaný k obrazovce. Poté se film vydal jinou cestou než bych čekal. Jsem věřící a bylo to tam originálně a nenásilně ukázané. Film se pak stal takovou dobrou ukolébavkou, protože jsem u něj tak 2x usnul než jsem se na něj konečně podíval. Bylo to poetické a čisté. Po skončení filmu jsem se usmíval a měl jsem radost, že všechno dobře dopadlo. A to na filmu cením. ()

Chundys odpad!

všechny recenze uživatele

Teda a to jsem si myslel, že už jsem viděl filmy o náboženství, které mě dost srali! Tak tenhle to trumfnul na plné čáře…. Budu pořád ateista, protože z logiky věci že jo!!!! A abych mu řikal taťka jako tady ve filmu no ty vole…. A co ještě jako dovětek?! Herecky naprosto ale naprosto nepřesvědčivé!!! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Napriek pozitívnej odozve od konzervatívnych kritikov, film vyvolal aj teologickú kritiku. Teológ Albert Mohler povedal, že zobrazenie Boha Otca, Ježiša Krista a Ducha Svätého vo filme je „hlboko nebiblické“. Katolícky biskup Robert Barron povedal: „Je tam veľa sladkých vecí – ale musíte vypľuť pár semienok.“  (Arsenal83)
  • Meno Elousia, ktorým sa nazýva Otec (Octavia Spencer), má hebrejský pôvod a znamená „Boh Stvoriteľ, ktorý je základom všetkých bytostí“. (Arsenal83)
  • Veľký znak kačice pri ceste označujúci vstup do štátneho parku Oregon je v skutočnosti vstupným znakom do provinčného parku Cultus Lake v Britskej Kolumbii v Kanade s názvom štátneho parku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama