Reklama

Reklama

The Monkey King 2

  • Čína Xi you ji zhi sun wu kong san da bai gu jing (více)

Recenze (16)

Drom 

všechny recenze uživatele

O můj Buddho! První díl byl sice tak někde na úrovni odpolední produkce TV Prima, takže jsem to prostě znechuceně pustil z hlavy. Ovšem nečekal jsem, že další díl bude určen divákům s lehce záporným IQ, někde mezi kamenem a kamenem obrostlým mechem. Líného mlsného maršála Čuníka vyměnili za retarda a chytrého avšak někdy unáhleného generála Píska vyměnili za modrého retarda. Ti dva nějdřív jen tak někde postávají a pak zbytek filmu pokřikují na Suna. Ale je toho víc! Naivního Tripitaku, milujícího všechen život, vyměnili za retarda v ponchu neutrální barvy, kterej jde někam pro nějaký papíry a ničemu nerozumí, nejméně pak svému poslání nebo náboženství. Žádné kořeny či pozadí postav, žádná vize. Ono to totiž ani není potřeba, protože je to natočeno jako střídání trapných akčních scén, někdy až zbytečných (třeba ten tygr na začátku) a scén s poměrně prázdnými dialogy, které tam stejně jsou jen jako překlenutí k další akční CGI scéně. Do čehož výborně zapadá akční superhrdina Sun, napůl Spiderman a napůl Terminátor, hopsá a všecky zmasí. A ještě si drze dovolili na konci zařadit remixovanou znělku seriálu, kterému tahle odpornost nesahá ani po špínu na podrážce. Hanba, ale veliká teda! ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Aaron Kwok bol strašne sympatický ako neurotický Opičí kráľ. Pekné myšlienky hovorí mních - "načo sa trápiť, keď radosť aj smútok sú predurčené?" Koniec ma prijmul ku zamysleniu, keď mních má súcit aj nad démonom a vymení svoj život, aby hlava zla dostala ešte jednu šancu a jej duša nebola navždy zničená. Celkovo ale dosť chaotické a trikmy nezaujímavé. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka mala dobru zapletku ale v akcnych scenach to bol digibordel. Dvojka ma totalny bordel aj v zapletke, takze ma vôbec nebavila. Aj postavy mi tentokrat liezli krkom. Vlastne sa nejedna ani o pokracovanie. Je to proste dalsie dobrodruzsto opicaka Suna ktoreho si tentokrat zahral Aaron Kwok, ktory hral v jednotke hlavneho zaporaka. Triky su stale na urovni lepsej videohry a v akcnych scenach sa nezmyselne levituje a stvaraju absurdne kusky. Proste rozpravka pre najmensich. Fantasy nemusim, ale pribehy o opicakovi Sunovi ma vzdy bavili. Bohuzial tento za vela nestoji. 3/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V "létající" akci stále předigitalizované a přebarvičkované čínské fantasy se tentokrát opírá o umírněnější, především však kompaktní zápletku (začátek putování a ohrožení vražednou démonickou záporačkou), která dokonce není prostá hlubších emocí ani myšlenek. Titulní "spoutaný" charakter (výborně namaskovaný a zahraný!) navíc projevuje nečekanou pokoru, nikoliv dřívější hulvátskou sebestřednost (na jedničku víceméně nenavazuje). Takže se mi to asi líbilo o něco víc než minule a v pár chvílích jsem uvažoval o 4. hvězdičce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kým minulé stretnutie s Opičím kráľom v podaní Donnieho Yena bola akási načančaná hračka pre deti, toto voľné pokračovanie je skôr čítaním pre dospelých. A práve pre to, že mám už nejaký ten odžitý rok za sebou, mi to príde ako zlepšenie. A nielen v tom. Samotná vizuálna stránka už nieje ten SLABODUCHÝ CGI maglajz, je to už LEN CGI maglajz a masky by zaslúžili nejaké to ocenenie. Takže vidíme sa pri trojke. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích může divák slyšet ústřední melodii ze seriálu Opičí král (od r. 1986). (AGAMENON)

Reklama

Reklama