Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět, ve kterém musíme žít pohledem populárního komentátora Jindřicha Šídla. Pravdy, lži a alternativní fakta kolem nás v týdenní video-glose s originální grafikou Tomáše Dusila. (Televize Seznam)

Recenze (54)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Svižné a vtipné glosy politického dění. Ti, které Šídlo evidentně píchl šídlem do oka, se ozývají s nenávistnými komenty. A tak to má asi být. Politická satira je ale svébytný žánr. Mně třeba vůbec nevadí, když se Šídlo pustí do mnou preferované politické frakce - protože to beru oproti některým zde přítomným prapablbům nejapným, s nadhledem. A ten nadhled - se mi zdá - vidím i ve Šťastném pondělí. A velmi kladně hodnotím fakt, že Šídlo si klidně udělá prču i sám ze sebe, což je sympatické. A přesně to jeho kritici neumí. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Šťastné pondělí představuje jeden z mála příkladů výborného politického humoru, který má příjemný nadhled, je zároveň trefný (i do vlastních řad) a stále i dost originální. Co mě ale definitivně přesvědčilo o kvalitě tohoto pořadu, je nadšení Jindřicha Šídla pro devadesátkovou hudbu... kdo ví, tomu netřeba víc dodávat :-) I když k výběru konkrétních kapel bych asi měl co říct, ale nebudeme si to kazit, že ano :-)) ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Fascinující přímý přenos ve vyčerpání formátu, kde jde vidět, že i John Oliver vlastně jenom umně klouže po bulvárních plochách, jenomže tady vyhrává ego, a i když neupírám Jindřichu Šídlovi unikátní komentátorské schopnosti, nutnost mít za zády úderného dramaturga je zde do očí bijící. Pragocentrismus tak moc „over the top“, až si říkám, jestli to není naschvál. Po té obří čistce na Streamu, kdy zůstal Šídlo osamoceně s Jankem Rubešem, je absence schopnějšího tvůrčího zázemí až příliš markantní. Koukám už jen sporadicky a vždycky mě to vytáčí čím dál víc. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Pořad tvářící se jako profesionálně stvárněná satira, ve skutečnosti však velice často trapné pokusy o žert, rozčilující střih a témata, chodící málo do hloubky. Pořad zkrátka předpokládá, že divák bydlí v Praze či v Brně a taky to pro něj točí, kdo bydlí jinde má holt smůlu, jelikož si připadá, jako třetí kolo u vozu. Je to trochu podpásovka ale nějak se mi nedaří přenést přes to, že člověk věnující se profesionálně žurnalistice má takovou vadu řeči.. To je v pořadu, který je celý vlastně jeden dlouhý monolog, značně rušící element. 3/5 ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Na fanouška Arsenalu dobrý. Možná by se slušelo část pozornosti přesměrovat z oblíbených politických fackovacích panáků zpět k jinak nepovšimnutým a jen zdánlivě marginálním wtf zprávám. Já vím, je to těžký, když ti mamrdi toho za každý týden tolik nachčijou... co takhle navýšit minutáž a rozšířit tématáž? ()

Zajímavosti (2)

  • Pořad získal pro rok 2018 cenu českého internetu Křišťálovou lupu v kategorii „Online video“. (P. J. D.)
  • Pořad se vedle první hlavní části skládá ještě z rubrik „Křižovatka Václava Dolejšího“, „Studia Jablunkov Konstantina Sulimenka“ a nakonec „Devadesátek Jindřicha Šídla“. Politikou a aktuálním děním se primárně zabývá Jindřich Šídlo a Václav Dolejší, zatímco Konstantin Sulimenko vybírá nepodstatné a humorné zajímavosti z domova i ze světa. V „Devadesátkách“ Šídlo vzpomíná na svoje milované mládí a navštěvuje místa, kde tenkrát bylo líp. (MartyBaumann)

Reklama

Reklama