Reklama

Reklama

Tygr a drak

  • Tchaj-wan Wo hu cang long (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci, kteří se naučí zacházet se zbraněmi od mnichů z Vudanovy hory, jsou prakticky neporazitelní; jejich podivuhodných schopností si široko daleko všichni váží a mají z nich strach. Ale Li už by chtěl s věčným válčením přestat, a proto svůj slavný meč, Zelený osud, někomu daruje. Meč je ovšem uloupen a Li je přesvědčen, že je jeho svatou povinností zabránit tomu, aby proslulá zbraň padla do nepovolaných rukou. Nezbývá tedy, než aby se v doprovodu své společnice, tělesné strážkyně Shu Lien, vydal po stopách lupiče... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Filmy s tematikou bojových umění nikdy nebyly moji srdcovou záležitostí a o mystičnu si také myslím své. Spíše než jako příběh bájných hrdinů ze staré Číny na mě působí jako jakási představa o staré Číně a jejích bájných hrdinech, o které režisér netuší, jaký má vlastně skutečný význam. A obrazově je pro mě třeba takový "Hero" zajímavějším počinem. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Asijská kultura mě stále bezpečně míjí a nikdy mi asi k srdci nepřiroste. Tuším proč. Protože veškeré jejich aktivity jsou přehnané, pro našince naprosto vzdálené, u nás se tomu říká tlačení na pilu. Nechápu jejich na jedné straně naprostou dokonalost v pohybech, cvičení, dýchání, koncentraci, kontrole, oděvech, účesech, citech, poslušnosti, na druhé nadměrnou upjatost, sebekázeň, citovost, skromnost, pokoru. Tomu neříkám akce a reakce, ale neustálé ničení těla i duše. Patrně tomu nerozumím, ale dnešní Východ už není čím býval, takže i na ně došlo, i když jim to nepřeju. Jen tak kecám o ničem, jelikož boje, konflikt lásky, efekty a celý film mě docela nudily, tak aby se neřeklo. ;-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TYGŘI A DRACI SE KRČÍ A SKRÝVAJÍ V PODSVĚTÍ, A STEJNĚ TAK I LIDSKÉ CITY. MEČE A NOŽE PŘINÁŠEJÍ NETUŠENÁ NEBEZPEČÍ, A STEJNĚ TAK I LIDSKÉ VZTAHY…“ /// Láska, pomsta, zrada a levitující bojovníci ve fajn wuxia romantický podívaný, která pobaví suprovým obsazením a choreografií. Asi trochu delší, ale i po těch letech to furt má co říct. A navíc je to moc dobrá filmařina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pentalogii "Železní Jeřáby", kterou sepsal Wang Tulu, číst nemíním. 2.) Připravuju leteckou příručku pro čarodějnice. 3.) Očekávám DVOJKU. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi nesadlo. Oceňujem hercov, príbeh a prostredie, ale to lietanie po celý čas bolo ako päsť na oko. Či už to ma v žánre fantasy alebo nie, cez toto som sa nedokázal preniesť a silno sa to podpísalo pod moje hodnotenie. A tu akože hlbku, ktorá sa tu spomína som tam nejako nenašiel. Ale inak uznávam, pekný film, no. 65% - 3* ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy mě příliš neoslovují a nejspíš nemám potenciál je pochopit. Tohle je ale opravdu něco, co mi nejde do hlavy, ať už se budu snažit sebevíc... Ty jejich takzvaně dechberoucí souboje a akce mi tedy vážně dech neberou a když partička rozzuřených asiatů naprosto nereálně skáče po bambusu, tak mě to opravdu neuchvátí. Asi jsem omezená, ale asijská kultura mě neláká a tak nějak nemám potřebu ji obdivovat. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (27)

  • Yun-Fat Chow (Li Mu Bai) má jako rodnou řeč kantonštinu, ale Tygr a drak je v mandarínštíně. První den natáčení musel proto opakovat některé záběry až třicetkrát, než vše dokázal vyslovit správně. (Zagros)
  • První neanglicky mluvený film, který v USA vydělal více než 100 milionů amerických dolarů. (Tygrys)
  • Ve své době mezinárodně nejúspěšnější asijský film všech dob utržil v celosvětových kinech 213,5 milionu amerických dolarů (z toho 128,1 mil. v Severní Americe). (NIRO)

Související novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (více)

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

18.05.2013

Weinsteini to myslí vážně, ačkoli jejich plány se trochu změnily. Natáčení dvojky oscarového hitu, kterým Ang Lee redefinoval pohled na kung-fu filmy, mělo původně startovat právě v těchto dnech.… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

26.08.2012

Možná. Projekt Cleopatra, ve kterém by si Angelina Jolie měla zahrát výrazně realističtější pojetí legendární egyptské vládkyně (spíš než jako svůdkyně bude vykreslena jako šikovná politička a… (více)

Reklama

Reklama