Reklama

Reklama

Tygr a drak

  • Tchaj-wan Wo hu cang long (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci, kteří se naučí zacházet se zbraněmi od mnichů z Vudanovy hory, jsou prakticky neporazitelní; jejich podivuhodných schopností si široko daleko všichni váží a mají z nich strach. Ale Li už by chtěl s věčným válčením přestat, a proto svůj slavný meč, Zelený osud, někomu daruje. Meč je ovšem uloupen a Li je přesvědčen, že je jeho svatou povinností zabránit tomu, aby proslulá zbraň padla do nepovolaných rukou. Nezbývá tedy, než aby se v doprovodu své společnice, tělesné strážkyně Shu Lien, vydal po stopách lupiče... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

castor 

všechny recenze uživatele

Tehdy to bylo zjevení, dnes to stále vnímám jako oslavu filmového umění té nejvyšší kvality. Obrazová báseň se úplně vymyká tomu, na co jsme byli v asijské produkci zvyklí. Ang Lee jednoduše vypráví obrazem a vytváří si svá vlastní pravidla. Nikdy nepřemožený bojovník Chow Yun-Fat chce odejít na odpočinek, požádá tak svou milou, které se nikdy nevyslovil, Michelle Yeoh, aby jeho proslulý meč doručila do bezpečných rukou přítele. Meč však vezme neznámý zloděj a rozpoutá kolotoč soubojů a emocí. Hrdinové překonávají zákony gravitace, běhají po stěnách. Technicky je to úchvatné. Lee si přibral ke spolupráci choreografa Yuen-Woo Pinga a dobře udělal. Tenhle bojový balet se musí líbit snad i těm, kteří si pořád myslí, že Steven Seagal je bourák a Michael Dudikoff natočil několik velkých bijáků. Závěsná a záchranná lana dělají zázraky, ale zdaleka to není jen o nich. Lee natočil kouzelné romanticko-tragické drama, které navíc světu představilo talentovanou Zhang Ziyi. Osobité.. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Now give yourself up and find yourself again." Filmová báseň, anebo také oduševnělý "sen o Číně co nikdy neexistovala". První doušek z tohoto očistného pramene to za Vás, dost možná jako u mě, až příznačně nemusí rozhodnout. Příběh je spletitý a zvolna se vinoucí. Ale po druhém.. třetím.. přichází katarze a čiré opojení. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nádherná epická báseň, se kterou se imho Hrdina nemůže vůbec srovnávat. Film je ukázkou dokonalého filmařského umu. Precizní práce s kamerou, dokonalá choregrafie a hudba. Úžasná vizuální forma. Škoda jen, že někteří lidé se nedokáží povznést nad fakt, že je to čínská legenda ve kterých letání a jiné ,,blbosti" jsou celkem běžné záležitosti. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherná, nádherná a ještě jednou nádherná, vizuální stránka filmu je nádherná, proto ty kdo by to snad ještě nevěděl. Kvalitně zpracovaný příběh s osudy hlavních hrdinů má největší sílu na svém konci, bohužel občas mě ve filmu přišla hluší místa, jako kyby si Ang Lee vybíral oddechovou pasáž a mohl zase oslnit. On i soundtrack k tomuto filmu bude pro uši hotová prémie. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám jeden základní problém, dřív než tygr a drak jsem totiž viděl hrdinu a ve srovní s ním tygr a drak mocně pokulhává. vizuální stylizace není zdaleka tak působivá, film je místy značně nudný a hlavně si moc nelíbil celý scénář, obvzlášť ten závěr. pokud chcete vidět asijsskou mystickou vizuální bombu puste si raději skvělého HRDINU. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Ang Lee popísal tento film ako "Rozum a cit obohatený o bojové umenia". (HelenOfTroy)
  • První neanglicky mluvený film, který v USA vydělal více než 100 milionů amerických dolarů. (Tygrys)
  • Deseti nominacemi na Oscara snímek ve své době vytvořil rekord pro film v jiném, než anglickém jazyce. (Tygrys)

Související novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (více)

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

18.05.2013

Weinsteini to myslí vážně, ačkoli jejich plány se trochu změnily. Natáčení dvojky oscarového hitu, kterým Ang Lee redefinoval pohled na kung-fu filmy, mělo původně startovat právě v těchto dnech.… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

26.08.2012

Možná. Projekt Cleopatra, ve kterém by si Angelina Jolie měla zahrát výrazně realističtější pojetí legendární egyptské vládkyně (spíš než jako svůdkyně bude vykreslena jako šikovná politička a… (více)

Reklama

Reklama