Reklama

Reklama

Pete (Mark Wahlberg) a Ellie (Rose Byrne) se rozhodnou založit rodinu a vrhnou se po hlavě do světa pěstounské péče. Když zjistí, že má jejich vysněné dítě dva sourozence, rozroste se jejich domácnost přes noc hned o tři členy! Pete s Ellie se musí s notnou dávkou humoru naučit, co znamená být rodič, aby svým novým ratolestem vytvořili opravdový domov. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (215)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přestože to mělo zapůsobit opačně, je tenhle film super antikoncepce.:) Nicméně oceňuji téma adopce, ještě jsem neviděla film, který by ukazoval, jak to vlastně chodí. Nebýt toho šíleného střihu, špatně zvolené hudby, uječené Rose Byrne a pár trapných scén (třeba ta na konci), mohlo to skvěle fungovat jako kvalitní drama. Velká škoda... párkrát mi i slzička ukápla, děcka byla přesvědčivá (Isabela Moner dokonce výborná) a i přes averzi k uřvaným spratkům mě příběh vtáhl. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události jak se americký pár rozhodne pro adopci tří dětí. Hrozně se mi na filmu líbilo, jak zachytili celý proces adopce v Americe. Rose Byrne, Mark Wahlberg a Octavia Spencer to zahráli skvěle. Hned jste si ty postavy, které oni ztvárnili oblíbili. Občas se ve filmu objevil nějaký přešlap, ale ve finále mi tyhle přešlapy ani nevadili. S vývojem děje jsem byl naprosto spokojený. Myslím, že mohu v klidu doporučit. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Adopce dětí coby noční můra. Jen klid, ještě než naběhnou závěrečné titulky, divák neomylně odhadne, že se nic tak hrozného nestane a že konec bude absolutně úlevný. O to hůře, že bylo zaděláno na novátorský film v oblasti rodinných filmů. I za cenu uřvanosti a jisté afektovanosti, která dvouhodinové rodinné klání provází, se mohlo více a lépe zapracovat na vyústění. Mark Wahlberg, herec hlavní role a současně i producent, se zase jednou sešel nad pracovním stolem s režisérem Seanem Andersem, se kterým si myslí, že společně točí kvalitní oddechové filmy. Částečně to je pravda, v jejich filmech nikdo neumírá, dějí se v nich legrační věci a dost často se utrousí i nějaký ten nekorektní humor/vtípek. Jen v případě tohoto jejich snímku jsem měl pocit, že je vše posazeno ambiciózněji a film si bude troufat bourat zažité mantinely filmů pro celou rodinu. A nebude k tomu potřebovat tunu vulgarit a oplzlý humor. Dobrou zprávou je, že snímek nevládne tímto typem humoru, tedy genitálie, alespoň ty mužské, tak úplně vynechány nejsou, nicméně v tomto ohledu je to zdárně ukočírováno. Zásadní nepříjemností je dvouhodinová stopáž, která brání ve svižnosti rodinných trampot, a úplně nejhorší je banální závěr, predikovatelný daleko dopředu. Z tohoto hlediska film nebudu chtít vidět opakovaně. Ovšem spousta sekvencí má v rámci rodinné zábavy neotřelý až atypický ráz. A dost tomu pomáhá perfektní herecká pětice. Na jedné straně herecky sympatičtí Mark Wahlberg a Rose Byrne coby pěstouni, u Rose Byrne mám vždy nutkání vidět ji v postelové scéně, protilehlou stranu reprezentují tři prima dítka z děcáku, které vede talentovaná Isabela Merced, zde predstavující mírně rebelující patnáctku. Střed kultur, americký pár vs. jihoamerická omladina, zde kontrast má, humorem to přímo nepřetéká, je to vyváženo dojemnými scénami, dojem mně tedy kazí hlavně trapná zjednodušenost, s jakou přišel scénář v některých fázích, hlavně v té závěrečné. Film staví na reálném základu, který dodal ze svého života sám režisér Anders. Kdyby jen býval tušil, že stačilo tradiční klišé místa odbourat a dopilovat originalitou, a rázem by z toho byl hodně vybočující snímek. Poměrně sympatická záležitost. 7/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Méně by bylo více. 1)  Spousta hodně chtěného "crazy" humoru sráží úroveň této s realitou nijak nesouvisející taškařice minimálně o jednu hvězdičku dolů. Méně by bylo více._____ 2)  47letý přesvalený Mark Wahlberg (otec) je stále přitažlivý._____ 3)  Ale přes všechny výhrady je to milý snímek. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Osobně mám radši maso uvařený a filmy spíš syrový. Nebo aspoň médium. Tady si teda kuchař dal záležet, aby masíčko bylo měkký a brambory na kaši. Přesto to (až na ten příšernej happyendovej závěr a občasné pokusy o pozitivní myšlení) vůbec nedopadlo špatněa vlastně se mi to i v některých místech docela líbilo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film byl inspirován skutečnými událostmi ze života spisovatele/režiséra Seana Anderse. (ČSFD)
  • Natáčelo se v USA, konkrétně ve městech Atlanta a Chicago. (BMW12)
  • John McConnell a Maureen Brennan, kteří hraja paní a paní Muskie, jsou i ve skutečném životě manželé. (ČSFD)

Reklama

Reklama