Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Je rok 1996 ve městě jménem Boring a outsideři z technologického a divadelního kroužku střední školy se snaží proplout dospíváním v éře videokazet. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

lukasch 

všechny recenze uživatele

Jako byste smíchali Freaks and Geeks, The Breakfast Club a Stranger Things bez hororových prvků, ale nefunguje to zdaleka tak dobře. Místo humoru převažuje hlavně depka z toho, že ne všechno, co a koho chcete, dostanete. Řeší se velká témata jako single rodičovství, přátelství a dětská (homo)sexualita. Sedlo si to u mě až tak u osmého dílu, ale na více než tři hvězdy tomu nepomohli ani mí oblíbení Oasis. Vadil mi casting. Kate vůbec neumí hrát, její otec a ten kudrnáč zase moc přehrávali. Celkově jsem necítil tu správnou chemii jako ve Stranger Things, Freaks and Geeks nebo třeba hororu To, kde také měli být dětští loseři. Pokud ale Netflix udělá druhou sezónu, dám tomu ještě šanci. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ten rozjezd byl trochu složitější. A těžší. Věc, která byla dost stejná i u těch lepších dílů bylo to, co asi mělo být principem i této celé série, že je to prostě naivní show. Postavy se chovají jako malé děti, což i ve výsledku jsou, jejich chování je na úrovni zombies z Walking Dead a dělají věci, které vlastně nemají žádnou adekvátnost. Je mi jasné, že je to hold lehkost mladých a neklidných lidí, kteří hledají sami sebe. Ale je dost smutné, že Netflix vykrádá sám sebe v podobě seriálů z nedaleké minulosti s mladými hlavními hrdiny. Zde ale žijí svůj normální život. Který umí být dost nudný, ale zároveň i mnohdy zajímavý. V tomto ohledu mne nakonec i seriál ve finální rovince zajímal. Což se nakonec, u některých na které v této době koukám ani moc nedá říct. Druhá série je nejistotou, možná je to dobře, možná i ne. Nejde o podprůměr, ale zatím ani o nadprůměr. ()

Reklama

Don82 

všechny recenze uživatele

Ten příběh má samozřejmě náznaky klišé jak hrom, ale všechny potenciální zápory přebijí jednoduše pěkný příběh, který je tak přirozeně obyčejný, že se do něj bez problémů vžijete. Herecké obsazení neznámými herci dopadlo na výbornou, všechny postavy byly velmi dobře zahrané a já osobně jsem si je moc oblíbil. Skvěle se podařilo pohrát si mnoha scénami, které mají tu správnou atmosféru a kvalitní "feel". Je vidět, že to tvůrci zkrátka neodflákli. Pokud máte rádi trochu toho retro, trochu "nezávazné" zábavy a trochu klasického teenage příběhu "kde to dopadne dobře", tak zde jste správně ()

novoten 

všechny recenze uživatele

♪♪ For the life of me I cannot remember what made us think that we were wise and we'd never compromise ♪♪ Chvílemi jsem za tvůrce vážně trpěl. Super nápad, dobře rozehrané postavy, soundtrack na hranici dokonalosti - a stejně to k sobě nějak nepasuje a na jednu vydařenou chvilku připadají dvě nedotažené nebo toporné. Nepomáhá tomu ani fakt, že linky dospěláků jsou očividně dopisované na poslední chvíli (a smolně okopírované z libovolné rodinné komedie) a hlavně že hlavní hrdina Luke je až nepříjemně často manipulátor a nevyrovnaný cholerik, střídající záchvaty sebelítosti a vzteku s introspektivními zadumanými momenty. Na dokonalou epizodu se proto čeká a čeká - a pak se v přehrávači zaseknou Ace of Base, všechno během okamžiku zapadne na svoje místo a z Everything Sucks je alespoň na ten zbývající čas bezchybná generační záležitost, která zhmotňuje všechny tužby bravíčkové generace. Je mi proto smutno, že v době, kdy osmdesátkové lásky dostávají ve všech formách takřka bezbřehou (a rozhodně ne nezaslouženou) chválu a zástupy fandů (viz Stranger Things, To nebo Ready Player One), devadesátky se vším všudy nedoprovází ani pořádný hype a jsou zrušeny dřív, než si jich veřejnost stačí pořádně všimnout. Snad má alespoň Peyton Kennedy v roli možná nejuvěřitelnější teenagerky všech dob cestu ke slávě dostatečně našlápnutou. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Hlavní trojice nerdů hodně likeable, rychle mě to vtáhlo. Sice se příběh ke konci blížil třetí řadě Stranger Things aka "moji kamarádi jsou posedlí holkama, jdu pryč". Celkově mě hodně bavilo to prostředí devadesátek, to, jak si tam načítají internet v knihovně mě vrací do dětství. :D Mrzí mě, že jsem jako malá nechodila do školy, kde byl filmovej nebo divadelní klub. A je tedy škoda, že pokračování už nebude. ()

Galerie (125)

Reklama

Reklama