Reklama

Reklama

Tři blízcí neznámí

  • Česko Tři identičtí cizinci (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bobby, Eddy a David přišli na svět v New Yorku na začátku 60. let jako jednovaječná trojčata. Hned po narození ale byli rozděleni a adoptováni různými rodinami. Nikdo z nich neměl tušení, že má na vlas stejné sourozence. Po necelých dvaceti letech se souhrou šťastných náhod setkali a jejich neuvěřitelný příběh se stal senzací Ameriky. Kdo a proč je rozdělil? Jak ovlivnilo mnohaleté odloučení jejich životy? Znepokojivé tajemství experimentování s lidskými osudy odhaluje dokumentární film Tima Wardla, který se stal diváckou senzací a porota festivalu v Sundance ho ocenila Zvláštní cenou. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Určitě to byl fascinující příběh. Jak jako potvrzení, že nás formuje i výchova a může nám poskytnout prostředky pro boje s "vnitřními démony", tak i toho, že zlo chodí po lidech, nikoli po etnikách v případě těch, kteří patřili k etniku, jež tolik utrpělo i lidskými experimenty, ale sami se jich nejen neštítili, ale dokázali je ještě obhajovat. Na druhou stranu ale dokument v podstatě těžil z výsledků kontroverzního výzkumu. Dále byla možná chyba v tom, že zásadní rozdíly mezi bratry byly probrány ve větší rychlosti než podobnosti. Po všech těch pozitivních obrazech mi závěrečná tragédie nedávala smysl a zestárlí bratři vypadali jen jako přešlí životem nebo zarmoucení ztrátou/ztrátami; ani u nich nebylo zřejmé, co jsou ti jejich "démoni". Protože přece jen - ještě v 60 letech trpět odloučením od sourozenců a že toto "velké prázdno" nebyla schopna vyplnit ani vlastní rodina... je mi líto, to nepovažuju ani za dospělé, ani za pochopitelné. // 73% ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Především musím vytknout zbytečně dlouhá stopáž, ke konci už jsem se několikrát díval na časovou osu, kolik že to ještě zbývá. Čistých 60 minut by tomu slušelo více. Na dokument příliš subjektivní a závěry vnucující. I přes tyto výtky jsem se většinu času bavil a příběh je natolik zajímavý, že ani horší zpracování nesrazí hodnocení pod 4* ()

Reklama

0L0V0 

všechny recenze uživatele

Na konci trochu dochádza dych, ale má veľmi veľa zvratov, ktoré budujú napätie do konca. Trochu nadhodnocujem, ale po dlhej dobe dokument, ktorý som vedel dopozerať a pozrel by som si ho znovu. Prvá polovica filmu je nabitá informáciami, ta druhá je viac filozofická a preto brzdí tempo rytmus celku. 85% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější je na tom pochopitelně začátek. Byl jsem dojatý... A kdo ne? Později to nabralo jiný směr. Bohužel. Bohužel to nemělo být milý. Mělo to být znepokojivý. A taky bylo. Závěrečný postřeh novináře, že bychom mohli mít všichni někde na světě svoje dvojče, mě momentálně nenechává v klidu. Amerika umožnila doktoru Neubauerovi dokončit to, co s Mengelem nestihli za války. ()

Camus 

všechny recenze uživatele

Three Identical Strangers je dokument obdobného střihu jako Searching for Sugar Man. Dokument o zajímavém příběhu se zásadním twistem v polovině. Pokud tedy film chcete vidět, rozhodně si o něm nic nezjišťujte. Příběh je dost zajímavý, má značný přesah a je to celé dost neuvěřitelné. Kdyby to byl hraný film, přišlo by mi to dost přes čáru. Přesto všechno se podle mě Strangers hlavně v první půlce dost vlečou a těch 96 minut, které film má by se dalo krátit. Řemeslně nejde o nic mimořádného. Zajímavě je naopak postavena narace, střídání témat a důraz na různé věci v různých částech filmu. Samozřejmě je všechno poskládáno tak, aby to mělo co největší dopad na diváka a je z toho malinko cítit manipulace. Pokud se Vám ale třeba ten Sugar Man formátem líbil, je tohle příběh, který člověka zaujme a vybídne k zamyšlení. (A fakt si nečtěte ani komentáře na čsfd). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Austinu. (Varan)
  • Dokument se natáčel 5 let. Natáčelo se v USA (Michigan a Kalifornie) a v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Z Fyre festivalu bude hraný film

Z Fyre festivalu bude hraný film

12.05.2019

Společnost FlynnPictureCo. si zajistila filmová práva na Vanity Fair článek Fyre Festival od novináře Bryana Burrougha (Barbarians at the Gate). Nechvalně proslulý festival se tak po dvou… (více)

Šokující dokument míří do Hollywoodu

Šokující dokument míří do Hollywoodu

22.07.2018

Dokument Three Identical Strangers, který letos šokoval diváky na Sundance festivalu, dostane celovečerní zpracování. Snímek režiséra Tima Wardla vyprávěl těžko uvěřitelný příběh o identických… (více)

Reklama

Reklama