Reklama

Reklama

Tři blízcí neznámí

  • Česko Tři identičtí cizinci (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bobby, Eddy a David přišli na svět v New Yorku na začátku 60. let jako jednovaječná trojčata. Hned po narození ale byli rozděleni a adoptováni různými rodinami. Nikdo z nich neměl tušení, že má na vlas stejné sourozence. Po necelých dvaceti letech se souhrou šťastných náhod setkali a jejich neuvěřitelný příběh se stal senzací Ameriky. Kdo a proč je rozdělil? Jak ovlivnilo mnohaleté odloučení jejich životy? Znepokojivé tajemství experimentování s lidskými osudy odhaluje dokumentární film Tima Wardla, který se stal diváckou senzací a porota festivalu v Sundance ho ocenila Zvláštní cenou. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

0L0V0 

všechny recenze uživatele

Na konci trochu dochádza dych, ale má veľmi veľa zvratov, ktoré budujú napätie do konca. Trochu nadhodnocujem, ale po dlhej dobe dokument, ktorý som vedel dopozerať a pozrel by som si ho znovu. Prvá polovica filmu je nabitá informáciami, ta druhá je viac filozofická a preto brzdí tempo rytmus celku. 85% ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Čítal som tu veľmi trefný komentár. A síce: z rozprávky do dystópie..... A inak to veru ani nie je. Dynamický, akčne a zábavne strihaný (rekonštruovaný) úvod vystrieda krutá, tragická realita (zväčša konverzačná). Nad podobnými zásahmi do životov iných ľudí sa mi skutočne zastavuje rozum. Veď predsa sloboda siaha len potiaľ, kde začína sloboda kohosi iného. Tak by to malo byť a tak by sme sa mali správať. Inak dokument stojí najmä na kuriozite príbehu trojčat. Emocionálne však najmä v závere funguje a vysiela jasnú správu do sveta. Niekedy aj toľko úplne stačí. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ok, není to úplně "dokument", který vyhledávám - přišlo mi to až přehnané, jelikož pokud sledujete velice pozorně - ke konci začne zaznívat, že dávali společnosti to, co chtěla vidět - byli stejní, mysleli stejně, líbili se jim stejné věci...a pak najednou uslyšíte něco jiného....To, že jsou tam osobně pouze dva...nic jsem si o tom dopředu nezjišťovala, tudíž jsem napjatě čekala - a ani mě to nepřekvapuje....je to bizarní, zapletené, nechtěla bych být v jejich situaci a za mě měli vlastně štěstí v neštěstí.... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodnotím především ten zajímavý, fascinující příběh, námět na hollywoodský velkofilm jako vyšitý. Ale druhá část dokumentu, zaobírající se zákulisním pozadím oné (jistě neetické) studie, naznačující snad dokonce jakousi tajemnou konspiraci, mi přišla dost lacině senzacechtivá a zároveň dost povrchní až bezobsažná, zcela ve stylu americké bulvární žurnalistiky. A k oněm závěrům? Ano, výsledky jsou opravdu překvapivé. Za náš psychický vývoj, za naše chování, za naši tzv. osobnost, mohou sice z velké části naše genetické dispozice, ale z další velké části také i rodinné prostředí a výchova. Tohle zjištění mi opravdu vyrazilo dech, něco takového jsem dodnes vůbec netušil! P.S. A hlavní slovo má stejně karma, i když materialisti to určitě neradi uslyší. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jde o dokument, na kterém vynechám hodnocení formální stránky, ta je běžná a není potřeba nic vytýkat. Silnému obsahu naštěstí není na překážku. Můj komentář obsahuje spoilery, raději se nejprve mrkněte a pak až čtěte. Jde o příběh trojčat, která byla rozdělena po narození, aby se v dospělosti pak opět náhodně setkala. To spoiler asi ani není, protože je to už v popisku dokumentu a zjistíte to stejně hned v prvních cca deseti minutách. To, co následuje, je ještě mnohem překvapující. Protože nebyli jediní, stalo se to více lidem a celé to bylo vlastně součástí tajného experimentu, který se provalil až po desítkách let. Šlo o snahu zjistit, zda má na výchovu větší vliv genetika, nebo prostředí. Proto byla dvojčata přes adopční agenturu dávána programově do rodin v různých sociálních vrstvách. Podobné experimentování s lidmi je z dnešního pohledu neskutečné. Před padesáti lety byla situace ale trochu jiná. Etické otázky a morální aspekty toho bychom mohli diskutovat dlouho. Sám nechám teď bez komentáře. Jen mě zaráží a vlastně i mrzí, že výsledky celé téhle studie nebyly přístupné ani po více než padesáti letech a ani pro dotčené osoby. Pro trojčata silné čtyři hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Austinu. (Varan)
  • Dokument se natáčel 5 let. Natáčelo se v USA (Michigan a Kalifornie) a v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Z Fyre festivalu bude hraný film

Z Fyre festivalu bude hraný film

12.05.2019

Společnost FlynnPictureCo. si zajistila filmová práva na Vanity Fair článek Fyre Festival od novináře Bryana Burrougha (Barbarians at the Gate). Nechvalně proslulý festival se tak po dvou… (více)

Šokující dokument míří do Hollywoodu

Šokující dokument míří do Hollywoodu

22.07.2018

Dokument Three Identical Strangers, který letos šokoval diváky na Sundance festivalu, dostane celovečerní zpracování. Snímek režiséra Tima Wardla vyprávěl těžko uvěřitelný příběh o identických… (více)

Reklama

Reklama