Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (264)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Peter Berg se po několika velkoprofilových akčních filmech, se kterými se více či méně úspěšně snažil prorazit, zkouší to stejné udělat v tísnivém thrilleru o špionáži a kontrašpionáži v současném světě. A pokud vám to zní trochu zastarale a s ohledem k jeho režijnímu stylu trochu bídně, pak nejste daleko od pravdy. Mnohdy nepřehledný a překombinovaný akční snímek, který má jedny z nejhorších dialogů (i v porovnání s žánrovou konkurencí z "videopůjčoven") a hereckých výkonů, které jen podtrhují, jak strašně umělohmotně celá tahle šaráda působí. Jasně, osobní souboje ve kterých se mihne Iko Uwais jsou vlastně docela fajn na nízkonákladovou řezničinu, to všechno okolo ale působí jako hodně ale opravdu hodně nastavovaná kaše poskládaná ze stereotypů a motivů, které obsazení téhle pecky prostě nemá šanci prodat (a to nemluvím jen o superdrsném Wahlbergovi a hodně blbě namaskovaném Malkovichovi, který ve filmu kromě pár věc v podstatě jen opakuje jednu repliku s minimem variace). Mám rád akční filmy, mám rád i ty které jsou v jádru tak trochu blbé a tak trochu mimo ale tohle je silné kafe i na mě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem ve Student Agency vlaku Annu a tohle. Musím říct, že tohle má alespoň poněkud promyšlený scénář, ačkoliv informace podává naprosto chaoticky a prapodivně (chvílemi si to dokonce hraje na "moudro") a ačkoliv je asi jasné, kdo za vším stojí a proč, takže jen čekáme na to, kdy, kdo, kde a jak. A přiznávám, že by se mi líbil spin-off jen o postavě, kterou hrál Iko Uwais. Jinak konec nijak překvapivý z dějového hlediska, ale z americko-patriotického ano a vlastně jen proto dávám třetí hvězdu. Protože akce občas ne moc zajímavá a v té tmě baráku dokonce nepřehledná. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušnej Rkovej akčňák, ale víc nic. Spolupráce Berg, Wahlberg už je osvědčená a když přidali ještě toho ťamanskýho kopálistu, tak jsem si říkal, že tohle nemůže dopadnout špatně. Bohužel díky krátké stopáži a dost ukecané a dějově zmatené první polovině příběh ani postavy příliš nezaujmou. A tak nezbývá než se soustředit na akci. Uwaisova exhibice na ošetřovně je určitě výborná jenom škoda, že zbytečně moc prostříhaná. To platí i pro přestřelky kde se rovněž stříhá víc, než je záhodno. Jinak v druhý polovině se rozjede obstojný akční inferno a tempo nepovolí až do konce který je celkem překvapivý. Solidní řemeslo, ale čekal jsem o trochu víc.60% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Akce dobrá a střih který to celé jen podporuje. Iko Uwais samozřejmně nezklamal. Ale to je tak všechno. Vše ostatní méně než průměrné.Scénář na hovno, režie prachbídná. K žádné z postav si člověk za těch 95 minut nevytvoří vztah a je mu v podstatě ůplně fuk, jestli to někdo z nich přežie. Takže dohromady slabé 3 hvězdy a maximálně nějakých těch 50% ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl povedený akční film, kde 95 minut uteklo velmi rychle, a přál jsem si, aby ještě minimálně dalších 30 minut pokračovalo. Standardně dobrý Whalberg, Uwais, který si chvílemi krade film pro sebe a hodně ač neprávem mu budete fandit, ženské zastoupení v podobě Rondy a Maggie z Walking Dead perfektně sedělo. Byl bych moc rád, kdybych se dočkal rozuzlení otevřeného konce v podobě druhého dílu, ale to vzhledem ke špatnému zisku asi nebude pravda. Příběh i provedení je spíše na 4 hvězdy, ale jednu musím přidat za odvahu, v podobě R-Ratingu. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $50 / 66 / 16 milionů / 49 dní < 1,32 > násobek rozpočtu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)

Reklama

Reklama