Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 5

Recenze (264)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(37%) Peter Berg má opravdu divný režijní styl. Mé hodnocení jeho snímků je jak na houpačce. Ale to okecávat nehodlám. Vlastně ani nevím, co mám k tomuto dílku napsat. Příběh je strašně nezáživný a chaotický, obtížně se v tom orientuji. Úvod ještě ušel, pak se to zasekne do nudné, politické frašky. Ale po nějaké té 50 minutě se rozjede celkem realistická akce, která mě aspoň chvílemi zaujala. Samozřejmě, rychlé střihy, rozklepaná kamera – to zde bohužel je, ale v tomto případě mi to bylo jedno. Herecké obsazení je tu celkem známé, ale skoro nikdo mě nijak extra neoslnil. Wahlberg zde sehraje svůj standart, L.Cohan mi zde připomíná nasranou Maggie z TWD, Malkovich je zde jak uschlej šváb a Rousey se mi líbí ještě méně jak je nafoukaná. Víc bych to kritizovat nechtěl, nemělo to nic extra zásadního, co by mi vadilo. Jen to bylo prostě strašně nudné. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to tak intenzivní jako třeba Království,ale já Bergovi tyhle věci žeru,stejně jako je žeru Wahlbergovi.Mile 22 se pomalu rozjíždí,aby pak postupem času naservírovala solidní akční řežbu.Akce které tu není zrovna málo vlastně zastiňuje úplně všechno včetně příběhu i finálního "zvratu".Určitě to není nejlepší Bergovka,ale já se bavil...70% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Arabové po čase spadli v USA z lopatky, Američany už pobíjení pasáků koz znudilo a s nadšením se vrátili do náruče svého osvědčeného nepřítele, aby tak trochu přitopili ve 2. studené válce. Film mě několikrát překvapil- patos tentokrát netekl proudem, závěr byl krajně netypický a nepřítel strýčka Sama nehynul po stovkách, jak bývá obvyklé. Jiná klišé se ovšem udržela- zatímco bad guys umírají většinou po jediném zásahu američtí Terminátoři se vždy doplazí až k finálnímu lisu a padesátikilová skoro Nikita snáší nakládačku od oškliváckého obříka s klidem řeckého stoika. Ale co, viděl jsem už horší kousky. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Milý oblíbení uživatelé. na některé dám více na některé méně. Ale jsem rád, že jsem tentokrát na vás nedal téměř vůbec. To, že ten film mohl být něčím ještě lepším, nebýt hloupých stříhačů, tak s tím jednoznačný souhlas. Nechápu, že v poWickovské době se stříhači stále upínají k takovým šílenostem. Kór když mají k dispozici rváče Ika. Tam ale u mě zápory končí. Wahlberga mám prostě rád a proto mu šéfa dost dobré bandy žeru i s navijákem. Iko je fakt dobrej a jeho pohledy mají podobný úder jako ruce a nohy. Přestřelky nejsou vůbec špatné, ale mohly být na úplně jiné úrovni. No ten proklatý střih. Ještěže to Rko zde plní svojí úlohu na výbornou. Závěrečný překvápko si čtvrtou hvězdu pevně uchytilo a můžu říct, že 75 procent dávám s vědomím, že si tuhle jízdu dám klidně někdy znovu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Duo (Wahl)Berg to opět rozjíždí (a nejspíše ještě párkrát bude) a já jenom doufám, že se lidi vzpamatují a začnou na ně chodit. Kdyby nezrušili českou premiéru, jsem první ve frontě. Každého správného pařana pravděpodobně napadne, že tentokrát mé oblíbené duo natočilo v podstatě hranou verzi Call of Duty a akce si tu všichni užijí habaděj, dokonce bych i tvrdil, že se jedná o jeden z nejakčnějších filmů roku, pokud budeme myslet v kontextu přestřelek. Kdo mě hodně bavil, tak to byla Lauren Cohan, která je fakt hodně badass (ne jako Ronda), a jelikož jsem to už k jejímu řádění ve WD nepřežil, tak doufám, že jí zas brzy někde uvidím. Pro nefandy poctivě nasnímané akce radím ruce pryč, nic jiného tu nenajdou. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • 5. února 2018 se během natáčení v Kolumbii objevil i kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. Režisér Peter Berg mu dokonce nabídl, jestli s ním nenatočí jednu akční scénu. (ČSFD)
  • Mark Wahlberg prednesie vo filme hlášku: "Ľudia spia v noci spokojne vo svojich posteliach len preto, že drsní muži sú pripravení konať násilie v ich mene." Ich o odkaz na výrok spisovateľa Georgea Orwella. (megajalec)
  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)

Reklama

Reklama