Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (264)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z vůdčích představitelů hollywoodské kavárny Berg si ke svému zděšení uvědomil, že pro jeho tvorbu tak charakteristický vlastenecký patos již přestává zabírat i na americké popkornové publikum, v důsledku čehož se nyní nenáročného diváka pokusil nalákat na "ultimátní akční jízdu". Jeho předcházející snímky si i přes onen ideologický nános a slaboduchý scénář uchovaly alespoň náznak dějové linie, avšak v případě Mile 22 již zůstalo pouze u chaotického shluku záběrů. Ve střižně i za kamerou zřejmě zaskakovali nějací brigádníci, což se mimo jiné zásadně promítlo do zoufalé neefektnosti akčních scén. Nesmyslně se třesoucí obraz, zmatečně používaný zoom in-out a především zběsilé střídání jednotlivých záběrů, které mnohdy trvají pouze několik milisekund, a tudíž je divák vnímá převážně na podprahové úrovni. Ve výsledku tedy akce bez akce, která vzhledem k žalostnému střihu navozuje leda tak bolest hlavy. Jakožto zdejší hororový expert jsem se domníval, že tragického Slender Mana v souboji o nejhorší snímek léta nikdo nemůže ohrozit, ale Mile 22 se ukazuje býti více než důstojným soupeřem. Odpad. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Berg to se mnou neumí na počkání a jeho Den Patriotů jsem vyložěně protrpěl. Počtvrté v řadě si vzal k ruce Wahlberga a musím říct, že tentokrát mě jeho hrdina sednul asi nejvíc. Cool frajer, co má hodně slušnou vyřídilku a člověk co mu napsal ty kecy do huby by zasloužil opravdovou pochvalu. Jsem rád, že se nikdo nesnažil z něho dělat kung-fu mlátičku a pro tyto případy je tady Uwais, který rád dělá druhým jauwais. Berg natočil další možná o trošku lépe než průměrný akčňák, který mě ale tentokrát opravdu sednul. Ty postavy mě vyložěně bavilo sledovat. Komerčně je Berg opět prokletý a film si na sebe ani náhodou nevydělá, ale já alespoň vím že v budoucnu na něj znovu rád kouknu. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nikto myslím nepochybuje o tom, že je Berg talentovaný režisér. Má cit pre akciu, vyhráva sa s detailami a hľadá vždy nejaký ľudský príbeh. Ale aj napriek nesporným kvalitám je to skôr rutinný režisér, než vyslovene niekto na koho tvorbu sa tešíte. Je to niečo na štýl Baya. Ide nový film tak si ho kuknem ale očakávania sú nulové. S tým, že Bay je viac eye candy. Mile 22 je hype tech nastrihaný, dynamický thriller, ktorý sa hrá na espionage vo veľkom ale v zásade pôsobí lacno. Dominantou je Malkovich a Iko Uwais, ktorý si zaslúži lepšiu úlohu v americkom filme, ako sa mu tomu dostalo teraz. Má to kopec strieľania, niekoľko chuťových momentov ( výbuch auta z vtáčej perspektívy, scény na chodbe bytu alebo finálny auto duel) ale otvorený koniec a toporný Wahlberg, ktorý má nanútení charakter, ktorý nevie riadne prezentovať z toho robia skrz naskrz priemernú záležitosť. Nečakal som viac. Zároveň to núti zamýšľať sa, či sú Bergove filmy lepšie keď sú podľa skutočnej udalosti, alebo je lepšie keď pracuje s fiktívnym konceptom a snaží sa tam narvať svoje názorové postrehy. Najhorší pri tom rozhodovaní je fakt, že ani z jednej skupiny filmov nepadáme na zadok a v každom z nich hrá Wahlberg. Možno ukáže až čas. O takých.. dvadsať rokov.. možno. Ale klasiku žánru tu asi hľadať nebudeme. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to tak intenzivní jako třeba Království,ale já Bergovi tyhle věci žeru,stejně jako je žeru Wahlbergovi.Mile 22 se pomalu rozjíždí,aby pak postupem času naservírovala solidní akční řežbu.Akce které tu není zrovna málo vlastně zastiňuje úplně všechno včetně příběhu i finálního "zvratu".Určitě to není nejlepší Bergovka,ale já se bavil...70% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Peter Berg se po několika velkoprofilových akčních filmech, se kterými se více či méně úspěšně snažil prorazit, zkouší to stejné udělat v tísnivém thrilleru o špionáži a kontrašpionáži v současném světě. A pokud vám to zní trochu zastarale a s ohledem k jeho režijnímu stylu trochu bídně, pak nejste daleko od pravdy. Mnohdy nepřehledný a překombinovaný akční snímek, který má jedny z nejhorších dialogů (i v porovnání s žánrovou konkurencí z "videopůjčoven") a hereckých výkonů, které jen podtrhují, jak strašně umělohmotně celá tahle šaráda působí. Jasně, osobní souboje ve kterých se mihne Iko Uwais jsou vlastně docela fajn na nízkonákladovou řezničinu, to všechno okolo ale působí jako hodně ale opravdu hodně nastavovaná kaše poskládaná ze stereotypů a motivů, které obsazení téhle pecky prostě nemá šanci prodat (a to nemluvím jen o superdrsném Wahlbergovi a hodně blbě namaskovaném Malkovichovi, který ve filmu kromě pár věc v podstatě jen opakuje jednu repliku s minimem variace). Mám rád akční filmy, mám rád i ty které jsou v jádru tak trochu blbé a tak trochu mimo ale tohle je silné kafe i na mě. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)

Reklama

Reklama