Reklama

Reklama

Lajko - Cikán ve vesmíru

  • Česko Lajko: Cigán ve vesmíru (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Sovětském svazu se sice říká, že Cigáni do vesmíru nelétají, vy se ale díky černé maďarské komedii Lajko přesvědčíte o opaku. Prvním živým tvorem ve vesmíru totiž nebyl pes Lajka, ale pilot práškovacího letadla Lajos Serbán. Už jako dítěti se mu podaří zkonstruovat raketu z polní kadibudky, kde jako palivo využije nahromaděné fekálie. Bohužel, funkční raketa vystřelí do nebeských výšin i s jeho matkou. A od té doby se Lajko snaží podívat do vesmíru, aby se s ní setkal. Umožní mu to komunistický aparát, nikoliv ale proto, že by tolik stáli o Cigána ve vesmíru, ale protože potřebují otestovat techniku. Přece nepošlou Gagarina do neznáma! (Future Gate)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (38)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Och, kakóe razočarovánie! Nápad dobrej, potenciál nevyužitej. Chápu všechny okolnosti a rozumím potřebě Balázsů to Rusům nandat, ale tohle prostě nevyšlo, Maďarům jednoduše chybí náš Oldřich Lipský nebo třeba emerickej Jim Abrahams. Za ty dvě celkem vtipný chvilky a pouze jednu zábavnou postavu (Lajkův fotr) nemůžu dát komedii víc než 30%, a to jsou u mě se zavřeným okem dvě zvezdy. Ztráta času. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Divím se, že jisté naše etnikum nevyskakuje proti výrazu cikán v názvu filmu. Co si budeme povídat, tohle je nehorázná volovina a velké a milé překvapení od Maďarů. Krásně se hodící do dnešní blbé a uspěchané doby. Takový výplach mozkových závitů je potřeba. Postavy jsou bláznivé a zároveň sympatické. Některé hláškují o stošest. Škoda, že Lajko měl po celou dobu, co jsem film sledovala pořád ten samý výraz ve tváři. Příběh Helgy Mengele neměl chybu a Lajkův tatík taky neměl chybu. ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, kráčející ve viditelných stopách toho nejlepšího z balkánské kinematografie - Slobodanem Šijanem počínaje a Emirem Kusturicou konče. Originální tragikomický příběh, jdoucí až k samotným kořenům vřelých soudružských polibků, skvělá kamera, herecké výkony i režie. Při srovnání se současnou českou kinematografií, beznadějně se potácející v uzavřeném kruhu spřízněných dotací, grantů a vzájemného udělování cen, je dobře patrné, jak daleko už tenhle vlak našim hvězdám, opilecky dovádějícím v karlovarských vřídlech, ujel. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Satira z Maďarska, zachytávajúca realizáciu myšlienky poslať človeka rómskeho pôvodu do vesmíru. Vo mne celý film vyvolal trošku zmiešané pocity. Na jednej strane celkom vierohodne zachytáva „kom. myšlienky“, na druhej však stráca dych pri silnejších a lepších scénach. P.S.: Z hľadiska vedľajších postáv Lajkov otec berie všetky pozornosti. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Hús hentesárom, petöfi piákula sárom! To si takhle Leonid Iljič svolá na Bajkonur maďarského cikána, jeho čorkářsko obšournického tatíka a komančského buzeranta, dále bývalou velitelku Hitlerjugend, mongolského mnicha jménem Temüdžin a estonského sebevražedného atentátníka. A výsledek této multikulti noční můry jobbikovských lofaszů? Velmi erömü! Tedy až na typicky brežněvovské francouzáky, které byly poněkud fujváros. Nicméně celkově vzato prdelárom krutováros a hlavně jak by řekl slavný maďarský dentista Béla Puskás: Erécs piklós nemécsi, hunyár szcépeny kámos. ()

Galerie (24)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama