Reklama

Reklama

Koule

  • USA Sphere (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaké by to bylo, kdyby se všechny fóbie, obavy a černé myšlenky staly realitou? Jaké by to bylo stát se terčem vlastních nočních můr a být přitom uvězněn na dně oceánu? Skupinka elitních vědců se vydává na průzkum záhadné kosmické lodi, která stovky let leží v hlubině Tichého oceánu. Jedná se o mimozemský objekt? Stroj času? Mezihvězdný koráb? Otázky jen umocní nález záhadného artefaktu ve tvaru obrovské koule. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si vzdycky Kouli pamatoval jako nic moc podvodni dobrodruzstvi o parte potapecu, co se nudi nekde v ponorce a kdyz sem si to ted pustil na dvd, tak sem byl hodne prijemne prekvapenej. Nejen, ze ma film hodne slusnej pribeh, ale zaroven ma naprosto perfektni mrazivou atmosferu a od zacatku do konce slape jako hodinky. Je sice fakt, ze sem tam se objevi nejaka nelogicnost, treba proc si hlavni hrdinove nepredstavi neco, co by jim pomohlo, ale to jsou jen takovy maly detaily. Navic ma film paradni triky, ktery obstoji i dneska, super rezii a hvezdny herecky obsazeni, ktery ale funguje a nikdo nevycniva a solidne hraje i treba takova Sharon Stone. Mozna je to tim, ze sem predtim film videl jen v televizi a az ted na dvd s titulkama, ale me se to proste libilo a prijemne me to prekvapilo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímkov tohto druhu je veľa. Z vesmíru, kde ale nevyleziete z rakety a nepreletíte sa vesmírom a ste len zamknutý medzi železnými plechmi. Čo je pre mňa škoda, pretože práve to mi na vesmírnych filmoch chýba. Film nadhodnocujú hviezdy 90.rokov 20.storočia Dustin Hoffman, Samuel L Jackson a Sharon Stone, u ktorej mi však často vadí ten jej nechutný lezbický krátky účes. Niet nad The Quick and the Dead, kde jej to pristalo. Film je v skutku napínavý a vy až do finále neviete, kto je na zlej strane. Takže je to dobré aj ako Krimi, kde sa snažíte prísť na to, od koho dostanete dýku do chrbta. Veľmi dobrý filmový zážitok. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač knihu jsem nečetl, i z filmu je citelné, že předloha musela být velice zajímavá - Koule vás dokáže svým námětem pořádně chytit za koule. Vesmírná atmosféra připomíná to nejlepší z Vetřelce, či Horizontu událostí, jenže kámenem úrazu se stává přílišná snaha tvůrců oslovit mainstream. Potenciálné hororové pasáže a atmosféra je zjemněna, aby rodinka nepřepla program a ty nejzajímavější nápady a zvraty jsou na úkor gradace tempa vysvětlovány polopaticky a nejlépe dvakrát. Film tak na úkor doslovnosti trošku omezuje přirozené chování postav a nestíhá se ani věnovat určitým detailům, díky kterým by mohl působit komplexněji. 7/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak slibný námět a nakonec z něj vypadne jenom takový tuctový příběh. Navíc jsem se nakonec stejně nedozvěděl, co byla ta Koule vlastně zač, odkud byla a kde se tam vzala... Přitom potenciál na solidní vážnou sci-fi tu čouhá z každé scény a já v něco takového i doufal, takže i přes utahanou první polovinu jsem pořád byl v nějakém drobném napětí. Druhá polovina už mě naštěstí chytla a měla celkem slušnou atmosféru, ale ve finále jsem si pak stejně řekl: "A to bylo jako všechno?" Jsou v tom hodně znát inspirace z jiných sci-fi (sice jsem ještě neviděl Propast, ale minimálně Koule (jako ta v tom moři) je jak ta z Pikniku u cesty) a i když bylo už ze začátku dle dialogů znát, že se asi žádné podmořské verze Solaris/Stalkera/2001 (dosaďte si jakoukoli sci-fi tohoto druhu) nedočkám, ale aspoň jsem doufal, že to ve finále bude mít nějakou myšlenku. Nemělo, bohužel - a už jenom proto mi ten nápad přijde nevyužitý. Ale i tak to není špatné, sice stopáž je přepálená, ale od začátku druhé poloviny to atmosféru a napětí má a za zhlédnutí to stojí. Přijde mi to dobré i po fimařské stránce, po herecké je to tak trochu nevýrazné, ale zase to není žádná tragédie. 3* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Barry Levinson natočil snímek, který mě osobně velmi potěšil a už v kině to pro mě byl velký zážitek, který je bohužel dost odsuzovaný. Originální pokus o zobrazení myšlenky "Jak by to mohlo dopadnout...". Ukázka, že lidé nemusejí unést obrovskou moc a občas (často) s ní škodí ostatním. Atmosféru ještě více posiluje fakt stísněných prostorů obytného komplexu hluboko pod vodou a nebezpečí "mimozemské" lodi, který je doplněn velmi výbornými herci. Rozdělení na kapitoly je frustrující, ale dobře využité. Celý příběh je velmi dobře vystavěn a vypointován. Pátá hvězdička je malý dárek, který si možná film nezaslouží, ale některá nízká hodnocení zde mě k tomu nutí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. února 1998 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

28.08.2020

Zatímco se seriálový Westworld pomalu chystá na svoji čtvrtou řadu, kabelovka HBO už si mezitím od autora knižní předlohy (a mraky dalších děl) Michaela Crichtona vyhlédla další projekt. Tentokrát se… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (více)

Reklama

Reklama