Reklama

Reklama

Koule

  • USA Sphere (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaké by to bylo, kdyby se všechny fóbie, obavy a černé myšlenky staly realitou? Jaké by to bylo stát se terčem vlastních nočních můr a být přitom uvězněn na dně oceánu? Skupinka elitních vědců se vydává na průzkum záhadné kosmické lodi, která stovky let leží v hlubině Tichého oceánu. Jedná se o mimozemský objekt? Stroj času? Mezihvězdný koráb? Otázky jen umocní nález záhadného artefaktu ve tvaru obrovské koule. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychológia, napätie, stiesňujúci pocit z izolácie... to všetko vrátane záverečnej myšlienky tu funguje na pol plynu, unavene, nedotiahnuto. Liga výnimočných sa zišla, aby si odviedla dobre platenú prácu. Dať im príplatok za odbúranie chladného prístupu a rutiny, a výsledok ich "snahy" mohol vyzerať ináč. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dobré, dobré. Výborná sci-fi. Viete si repdstaviť že by sa vaše predstavy zhmotnili. Tak práve o tomto tento filmík pojdenáva. Dokázal by to človek zvládnúť, vedel by to ovládať? Uh, až mi behá mráz po chrbte. Na tieto otázky sa nám snažit dať odpoveď Barry Levinson, a aby toho nebolo málo tak hrdinov šupol pár kilometrov pod more a práskol tam starú dobrú lásku. Totálna klaustrofóbia, schizofrénia a totálne hustá až tekutá atmosféra pri tomto snímku priam čiší s obrazovky. Som čakal kedy začne kvapkať voda s telky. Len škoda že som to nevidel na plátne, určite by bol zážitok oveľa silnejší. Myslím že môže byť. ***** ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Kouly jsem si maximálně užil a bavil se. Skvěle zahraný thriller který nenudí a má podmanivou hudbu. pravda knihu jsem nečetl, a možná proto mám tak vysoké hodnocení, ale možná mi prostě ke štěstí stačí máloco. Já se dost bavil, párkrát leknul, ale jakmile jsem si film pustil, naladil se na pohodovou vlnu a nechal se unášet skvělým příběhem a opravdu výtečnou hudbou. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Není to vysloveně špatný film. Přísně objektivně vzato, je to lehounce nadprůměrná žánrová záležitost, která by si v jiném případě zasloužila snad i slabší čtyři hvězdičky a relativně přívětivé hodnocení. Problémem snímku je, že byl natočen podle velice kvalitní románové sci-fi předlohy, v době vzniku to byl film s velkými ambicemi, rozpočtem a hvězdným obsazením. Tomu všemu výsledek prostě neodpovídá. Scénář se kvalitě předlohy sice nevyrovná, ale hlavním problémem je nenápaditá režie, která z vysokorozpočtového snímku dělá chvílemi téměř televizní záležitost. Sami herci to neutáhnou. Samuel L. Jackson a Dustin Hoffman hrají docela obstojně, ale oproti jiným filmům jsou stěží poloviční. Děj je bohužel většinou předvídatelný, stejně jako to, kdo přežije. Tenhle román si zasloužil důstojnější filmové zpracování. Celkový dojem: 55 %. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Knihu mám rád. Film ne. Kam se ztratily krásné scény s podivnými zvířaty? Kde jsou nervydrásající scény s kalmarem? Proč je tak zoufale osekaná a nedotažená psychologická atmosféra, která v knize houstla skoro až k infarktu? Charisma kulovitého objektu (včetně jeho hvězdného nositele) je také pryč. Celé to na mě působí dojmem nehorázné odfláklosti. Rozpočtem to nejspíše nebude, když zvážím, jaká jména se objevila v hlavních rolích. Ach jo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 17. března do 30. června 1997 v Kalifornii, konkrétně ve městech Vallejo a San Francisco. (BMW12)
  • Když jde Norman (Dustin Hoffman) s Beth (Sharon Stone) do vody, Barnes (Peter Coyote) na ně do vysílačky volá: „Zapněte si příjem prosím.“ Avšak když mají příjem vypnutý, tak nemohou Barnese slyšet... (pjotri)

Související novinky

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

28.08.2020

Zatímco se seriálový Westworld pomalu chystá na svoji čtvrtou řadu, kabelovka HBO už si mezitím od autora knižní předlohy (a mraky dalších děl) Michaela Crichtona vyhlédla další projekt. Tentokrát se… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (více)

Reklama

Reklama