Reklama

Reklama

Koule

  • USA Sphere (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaké by to bylo, kdyby se všechny fóbie, obavy a černé myšlenky staly realitou? Jaké by to bylo stát se terčem vlastních nočních můr a být přitom uvězněn na dně oceánu? Skupinka elitních vědců se vydává na průzkum záhadné kosmické lodi, která stovky let leží v hlubině Tichého oceánu. Jedná se o mimozemský objekt? Stroj času? Mezihvězdný koráb? Otázky jen umocní nález záhadného artefaktu ve tvaru obrovské koule. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si vzdycky Kouli pamatoval jako nic moc podvodni dobrodruzstvi o parte potapecu, co se nudi nekde v ponorce a kdyz sem si to ted pustil na dvd, tak sem byl hodne prijemne prekvapenej. Nejen, ze ma film hodne slusnej pribeh, ale zaroven ma naprosto perfektni mrazivou atmosferu a od zacatku do konce slape jako hodinky. Je sice fakt, ze sem tam se objevi nejaka nelogicnost, treba proc si hlavni hrdinove nepredstavi neco, co by jim pomohlo, ale to jsou jen takovy maly detaily. Navic ma film paradni triky, ktery obstoji i dneska, super rezii a hvezdny herecky obsazeni, ktery ale funguje a nikdo nevycniva a solidne hraje i treba takova Sharon Stone. Mozna je to tim, ze sem predtim film videl jen v televizi a az ted na dvd s titulkama, ale me se to proste libilo a prijemne me to prekvapilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Naspodku určite bude napísané Made in Kórea." Veľmi dobrá adaptácia zaujímavej, mojej obľúbenej knihy Michaela Crichtona. Prvú hodinu a pol je to výborná podmorská jazda. Vidno, že to stálo 80 miliónov, čo na 9O. roky nebolo najmenej, aj keď nepochybujem, že nemalú časť zhltol vskutku ambiciózny kasting pozostávajúci z vtedajších hviezd. Skvelá výprava podmorskej stanice, v ktorej by som chcel bývať celý rok, parádne nadizajnované skafandre, v ktorých je jasne rozpoznať, kto je v nich, mrazivá atmosféra (na čom má podiel aj originálne delenie na kapitoly), parádne morské obludky, inteligentný (alebo sa tak aspoň rafinovane tváriaci) scenár a super kasting. Sebavedomý matematik Samuel L. Jackson, nesebavedomý astronóm Liev Schreiber, v rámci možností adekvátna Sharon Stone, v rámci netypického žánru solídny Dustin Hoffman, ale najlepší je aj tak rázne chladnokrvný kapitán Peter Coyote, ktorý pôsobí dojmom, že ak by vstúpil tiež do gule, ako jediný by to nezneužil. Bohužiaľ, Sféra má dve hodiny - a posledných 30 minút je fakt dosť mimo. Chaotických, zbesilých, zmätených, čudne zostrihaných. Napriek tomuto výraznému mínusu 70%. Kino Považan NMnV 1998 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímkov tohto druhu je veľa. Z vesmíru, kde ale nevyleziete z rakety a nepreletíte sa vesmírom a ste len zamknutý medzi železnými plechmi. Čo je pre mňa škoda, pretože práve to mi na vesmírnych filmoch chýba. Film nadhodnocujú hviezdy 90.rokov 20.storočia Dustin Hoffman, Samuel L Jackson a Sharon Stone, u ktorej mi však často vadí ten jej nechutný lezbický krátky účes. Niet nad The Quick and the Dead, kde jej to pristalo. Film je v skutku napínavý a vy až do finále neviete, kto je na zlej strane. Takže je to dobré aj ako Krimi, kde sa snažíte prísť na to, od koho dostanete dýku do chrbta. Veľmi dobrý filmový zážitok. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ač nerada, musím konstatovat, že ze Sphere jsem opravdu velmi zklamaná. Kdybych měla popsat, v čem mám s tímto snímkem největší problém, řeknu asi nuda. Dvě hodiny rádoby zajímavých dialogů, napětí gradující nikam, šokující scény, které nejsou šokující a navíc to věčné vysvětlování a chytračení ze strany postav. Navíc žádná z nich byť jen trochu zajímavě napsaná. Člověk by řekl, že takové herecké složení předvede dokonalý koncert, ale bohužel i to byl dost slabý článek tohoto celého projektu. Jak už se tak často stává, asi to fungovalo víc v knižní předloze. Závěr už byl pro mě jen další tragédie. Chválím snad jen scénu s medůzami. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Námět a herecké obsazení slibovaly vynikající představení, bohužel, nestalo se tak. Nudný úvod, nudný střed a nudné rozuzlení s nudným koncem. Dustin Hoffman a Samuel L. Jackson jsou jediní, kteří za něco stojí. Sharon Stone je nevýrazná až hanba. A Barry Levinson? Tím si to u mě podělal. Film mohl dopadnou o mnoho lépe, raději nepřemýšlet, nebo dám ještě nižší hodnocení. Za Hoffmana a Jacksona čtyři hvězdy. a Stoneovou a Levinsona dvě hvězdy dolů. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. února 1998 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

28.08.2020

Zatímco se seriálový Westworld pomalu chystá na svoji čtvrtou řadu, kabelovka HBO už si mezitím od autora knižní předlohy (a mraky dalších děl) Michaela Crichtona vyhlédla další projekt. Tentokrát se… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (více)

Reklama

Reklama