Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Greta" je malý thriller s jednoduchou zápletkou a vyvrcholením, no podľa mňa funkčný a dobre spracovaný. A dôvodom je pre mňa hlavná trojica v podaní Isabelle Huppert, Chloe Grace Moretz a Maiky Monroe. Aby som bol úprimný tak Maika Monroe mi najprv prišla ako ten typický stereotyp otravnej americkej kamošky, no postupne si ma získala viac a máme tu vďaka nej pár skvelých scénok. A musím uznať, že je veľmi dobrou kamoškou a urobí ozaj maximum. Ako bolo povedané v tomto filme našou Gretou: "Everyone needs a friend". A je dobré, keď ho niekto má. Isasbell Huppert je tu vynikajúca ako zloduch. A užíva si to. Greta je skutočne psychopat a je v tej role skvelá. A rovnako je na tom aj Grace Moretz v role obete, ktorá bude najprv stalkovaná a postupne to začne byť horšie a horšie. Najlepšia momentka filmu je pre mňa s výťahom, ktorý neprestane ísť nižšie a nižšie. Vynikajúco to vyzerá, má to dobrú atmosféru a funguje to. Kde film podľa mňa ale maximálne nefunguje je jednanie polície. S typickými hlášakami - "Môže to trvať niekoľko mesiacov" , "Nemôžeme nič urobiť" , a potom prepustenie stalkera na slobodu... a podobne. To sú proste veci, ktoré sa dejú vo filmoch, aby boli dlhšie a aby bola situácia beznádejnejšia. A potom je tu ešte jeden súkromný detektív. A je bohužiaľ musím povedať, že to bol čistý hlupák. Niekedy treba vedieť urobiť správne rozhodnutia. A tie zlé nás môžu vyjsť draho. Bohužiaľ. Celkovo ale má film dobrú atmosféru, vie nás šikovne zmiasť a chcel som to sledovať od začiatku až do konca. Takže dávam filmu pozitívny rating a hodním ako dobrý malý thriller. A súhlasím s tým čo už bolo povedané... keby to vyšlo v 90s, bol by to veľký hit. Hodnotenie: B+ ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě zaujal způsob, jakým manipulovala psychopatka - oháněla se láskou, což mi připadalo jako vítaná změna oproti psychopatům, kteří jsou "jen" agresivní. Bohužel ve třetině filmu se z toho stává fantasmagorie, postavy se začnou chovat příliš přes čáru, film ztratil uvěřitelnost a pro mě klesl v hodnocení. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moretz je výborná herečka a sám som ostal minule prekvapený, že ona vlastne hrala to malé dievčatko v 3:15 zomrieš, vtedy mi to v hlave neutkvelo. Trpí však na svoje roly, ona berie väčšinou slabé filmy a slabé scenáre. Nevie, čo má za agenta, ale tak ten by mohol vidieť jej potenciál a vybaviť jej niečo lepšie. Pretože filmy tohto typu to je úroveň TV, pre nenáročného diváka, jemne povedané výplachy bez štipky reality. Takú starú kefu by predsa zvládla fakt aj vo veku toho dievčaťa z 3:15tky. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, co od filmu čekat, ale Isabelle Huppert mám moc ráda, jak v oblíbených píšu, tahle malá velká žena je šarmantní, má božskou barvu hlasu, velmi silné vnitřní kouzlo, ovšem na druhou stranu je v ní i něco tajemného, skrytého a svým způsobem nepříjemného, ale mě to přitahuje. Přitahuje, ale nesmí být toho nepříjemného až moc, tady mě vyloženě děsila, musela jsem si dokonce i dojít dýchnout inhalátoru, nebo by to se mnou švihlo. Zároveň jsem se neubránila dojetí a překvapivě ani úsměvu. Tenhle film vůbec není špatný a mám za to, že dokáže zaujmout. Pozn. Díky seriálu Chobotnice jsem si domů pořídila moka konvičku a ta je, vzhledem k tomu, že je z hliníku, po přípravě kávy tak příšerně žhavá, že vůbec nechápu, jak ji někdo může přinést na tácku s malými šálky a servírovat kávu tím způsobem, že se vše (manipulace s šálky atp.) odehrává v takové blízkosti té konvičky. Řeknu vám, trnulo mi v krku z toho, takže myslím, že tohle je jediný nedostatek tohoto filmu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdy za čas chcete podívat na nenáročný thriller/drama u , kterého nemusíte nějak extra přemýšlet je tohle volba pro Vás. Chloe jsem naposledy viděl v 5 vlně a zahrála to dobře a u Neila Jordana je to nejspíše můj první film od něho co jsem viděl (ještě mě láká Byzantium). Nebýt posledních zhruba 30 minut kdy se to táhne jak smrad z Čt, když vysílá zprávy a místy nelogičností dal bych i 4 hvězdy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)
  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)

Reklama

Reklama