Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bagdád roku 1528. Krutý mongolský vládce Hulagu Khan (Kurt Katch) vyvraždí kalifovu rodinu, aby se mohl stát samovládcem Bagdádu. Dvanáctiletému kalifovu synu Alimu, se ale podaří zachránit útěkem do hor, kde se ho ujme čtyřicet proslulých loupežníků. Když Ali (Jon Hall) doroste, chce vraha svého otce pomstít..., (MacGuffin)

Recenze (3)

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Bagdád roku 1528. Krutý mongolský vládce Hulagu Khan (Kurt Katch) vyvraždí kalifovu rodinu, aby se mohl stát samovládcem Bagdádu. Dvanáctiletému kalifovu synu Alimu se ale podaří zachránit útěkem do hor, kde se ho ujme čtyřicet proslulých loupežníků. Když Ali (Jon Hall) doroste, chce vraha svého otce pomstít..., H. - Maria Montez (Amara); Jon Hall (Ali Baba); Turhan Bey (Jamiel); Andy Devine (Abdullah); Kurt Katch (Hulagu Khan); Scotty Beckett (Ali jako dítě); Yvette Duguay (Amara jako dítě); Frank Puglia (Cassim) ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Jedná se tuším o první zfilmování této pohádky, která pochází z arabské literární sbírky "Tisíc a jedna noc". Příběh, doslova a do písmene pohádkový, mapující život Ali Baby, syna Kalifa, chrabrého to vůdce loupežníků, zároveň ochránce chudých a utiskovaných, který vyvede svůj lid z tyranie mocných Mongolů, při tom se ještě setká se svou životní láskou. Děj, který ničím nepřekvapí a je jasný od samotného začátku trochu sráží požitek, no ale jestli máte rádi pohádky, nebudete se nudit. 60%. ()

Reklama

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Väčšina záberov z tohto filmu bola opätovne použitá v snímku "Sword Of Ali Baba". Andy Devine rozprávajúci v kvetnatom dialógu môže odradiť všetkých, okrem jeho najzarytejších fanúšikov. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Důvod, proč skutečný děj „pohádky“ nebyl použit pro film, mohl mít něco společného se skutečností, že v původní pohádce je 40 vražd. (sator)

Reklama

Reklama