Reklama

Reklama

Chata

  • USA The Lodge (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mrazivá noční můra Chata od režisérů snímků Dobrou, mámo sleduje rodinu, která se vydává strávit víkend na odlehlé chatě v horách. Když je však otec (Richard Armitage) nečekaně nucen odjet za prací, zůstává jeho nová přítelkyně Grace (Riley Keoughová) se snoubencovými dětmi Aidanem (Jaeden Martell) a Miou (Lia McHughová) uprostřed zasněžené krajiny sama. A také se vzpomínkami na znepokojivou minulost. Psychologické drama je důmyslně zinscenovanou hrou o hranicích mezi realitou, vzpomínkami a šílenstvím. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (237)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Chata je skvěle natočená po technické stránce (kameraman Thimios Bakatakis je mistr), má fajn hororovou atmosféru, vděčné prostředí sněhové pustiny a dobře pracuje s budováním napětí. Dějově je však dost průhledná, záhadu směřující k dějovému zvratu si poměrně rychle dokážeme rozklíčovat. Ono mi to vlastně ani tolik nevadilo, jen možná pak ne úplně dává smysl, čeho mělo být psychologickým terorem vlastně docíleno a proč nebyly promyšleny pravděpodobné důsledky, ale rýpat do toho moc nechci a rozhodně se nechci pouštět do spoilerů. Film jsem si užil, je to umně natočené a zejména Riley Keough je zde fenomenální - roztomilá a děsivá zároveň. Určitě můžu tento hororový snímek doporučit. [KVIFF 2019] ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka? Nedýcham. Tá druhá? Pomaly zvoľňujem a začínam prijímať kyslík do pľúc, pretože tempo zvoľnie a nastúpia otázky, čo je v celku v pohode ( nikto nemá rád stereotyp ). Lenže tá prostredná polhoďka, je plná blábolov a stupidít. Potom príde tretina tretia. A je to niečo medzi tým. Teda skoro. Tu sa zrejme scenár hádal sám so sebou. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6.5/10). Mám hrozně rád filmy, které překvapí.. A tento mrazivý thriller překvapil.. A to hodně.. Ať už naprosto mrazivou atmosférou na pomezí thrilleru a horroru.. A nebo nečekaným závěrem, který vás sice nepřekvapí, ale i tak vás to dost sebere.. Já osobně jsem naprosto nečekal ten začátek.. Ale fakt vůbec.. Byl jsem zaražený a nevěděl jsem co se děje.. Herecké výkony byly výborné, hudba byla vynikající a mrazivá. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Treba k tomu spraviť pár krokov vpred, pretože tie postavy sú príliš nesympatické a zápletka nie úplne uveriteľná. Ale všetko to vynahrádza veľmi fajn atmosféra, dobrá myšlienka, silné finále a hlavne opäť skvelá Riley Keough. Film, pri ktorom je možno lepšie poznať zvraty dopredu aby emočne fungovali naplno (nemám odskúšané, nepoznal som ich) 7/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Franz a Fiala dokazují osobitý talent a už v Ich seh,, Ich seh ukázali, že mají smysl pro vizualizaci. The Lodge je divácky ještě mnohem přívětivější a potěší hlavně natahovaným vypointovánim, ve kterém jsem tentokráte tápala. Neskutečná pravohorní kamera a hudební vložky a podkresy přispěly k brutálně intenzivnímu mysterióznímu zážitku. Naneštěstí ale mířil zcela úplně jinam, než jsem chtěla a očekávala podle traileru, z hororové stránky je to ale lahůdka pro všechny fandy a vřelá záležitost při půlnoční varské projekci. KVIFF2019 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • „Náš film má mnoho tichých scén, což má svůj účel. Lidé u hororů nejsou příliš zvyklí na ticho, hudba jim přináší atmosféru a tím pádem i pocity. Bez ní je divák mnohem nejistější v tom, co ho čeká, a tak to, co vidí na plátně, může být ještě děsivější,“ řekl Severin Fiala. (SONY_)
  • S výnimkou Grace (Riley Keough), ktorej meno v sebe nesie náboženskú symboliku (grace znamená milosť), mená zvyšných postáv sú totožné alebo veľmi podobné skutočným menám svojich predstaviteľov. Richarda si zahral  Richard Armitage,  Aiden hrá Jaeden Martell a Miu pre zmenu Lia McHugh. (beso74)
  • Obraz Panny Márie, ktorý si môžu diváci vo filme niekoľkokrát všimnúť je reprodukciou diela talianskeho renesančného umelca  Antonella da Messinu (1430-1479). Je známy pod názvom Zvestovanie panny Márie (1475, Múzeum v Palermu). (beso74)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Reklama

Reklama