Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (253)

Figu 

všechny recenze uživatele

Dvojka už je trochu víc nakombinovaná se vším možným, což může někomu vadit. Kouzlo prvního dílu je fuč a sajns fikšn je novej průkopník žánru. Zdejší stroj času nám prozradil, proč že vznikla jednička a časová smyčka v životě Tree. S hororem to už nemá prakticky nic společnýho a je to naprosto průměrnej filmek. Ale za ty chvíle mámy s dcerou, který byli krapet doják, tu čtvrtou dám. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když v americkém filmu „Všechno nejhorší 2“ nacházím prvky, které mi vadí – především přehnané sci-fi, zbytečné vysvětlování – i napodruhé je to snímek, u něhož jsem se bavil a jehož sledování jsem si užil. Slasher je tu sice v pozadí, ale nevadí to, je to film, u něhož se člověk nenudí a trochu překvapivě se ukazuje, že i napodruhé a v podstatě to samé může být dobré. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Aneb další názorný příklad, že někdy je lepší pokračování opravdu netočit, i kdyby jednička byla sebeúspěšnější. Moje nadšení a natěšení z prvního dílu vyprchalo už asi po patnácti minutách, kdy se příběh zamotal do tak obludně nesmyslných sci-fi, že jsem uvažoval o vypnutí. Naštěstí se příběh opět točil kolem Tree, ale už to zkrátka není ono, drancuje se původní povedený námět jiným způsobem. Jessica Rothe na mě už ani nepůsobila tak roztomile jako v prvním díle. Tak nějak musím konstatovat, že všechno špatně a doufám, že tvůrce nenapadne natáčet ještě trojku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání s Tree, která se opět ocitá v časové smyčce, ve které neustále umírá, je scenáristicky odvážnější než první díl, což má jak svoje výhody, tak i nevýhody. Začátek filmu je poněkud rozpačitý, nicméně pak se rozjíždí kolotoč sebevražd za účelem hledání pravdy a děj nabírá na obrátkách. Líbilo se mi, že tvůrci nekopírovali mechanicky jedničku a snažili se jít o něco dál - občas to bylo možná už trochu přes čáru, ale budiž. Identita Baby Face a jeho motivace nebyla tak šokující jako u jedničky, nicméně to na druhé straně vynahradilo množství černohumorných momentů. Dokonce mi ani nevadilo, že tvůrci chvílemi hráli na city ("co by, kdyby"). Rovněž se vyplatí počkat si na titulkovou scénu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Uviaznutie v čase, neustále opakovanie tej istej udalosti, časopriestorové zacyklenie bez možnosti posunutia sa vpred, je pre mňa hodne lákavý námet. Takže, keď som zhliadol americký snímok "Všetko najhoršie" (Happy Death Day) z roku 2017, tak som sa pri ňom dobre pobavil. Obzvlášť, keď bol natočený vo forme teenagerského slasher horroru. Dal som mu tri hviezdičky. O dva roky neskôr, v roku 2019, bolo vyprodukované pokračovanie "Všetko najhoršie 2" (Happy Death Day 2U). Druhý diel plynule nadväzuje na pôvodný film. Osud postáv z jedničky sa ďalej rozvíja a všetko sa to ešte viacej komplikuje. Je to v rovnakej hereckej zostave a pod rovnakou režisérskou taktovkou Christophera Landona. Tento krát sa to však posunulo od slasher horroru skôr do mierne komického sci-fi thrilleru. Ale prekvapivo mi to vôbec nevadilo. Bavil som sa tak isto ako pri prvej časti. *** ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích je mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Celosvětová premiéra se původně měla uskutečnit na Valentýna, tedy 14. února 2019, nicméně ve Spojených státech kvůli tehdejší nedávné tragédii byla filmová premiéra dána k předchozímu dni 13. února 2019. (ČSFD)

Reklama

Reklama