Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (253)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Očekáváni jsem měl celkem velké, protože jednička byla povedená a zajímavá- prostě takový napínavý a zároveň oddechový film. U dvojky jsem čekal jiný děj zaměřený na toho asiata, takže když se po 10minutách děj na zbytek filmu přesunul na stejný den, který Tree prožívala v jedničce, tak jsem to opravdu nečekal a byl jsem překvapený, ale bylo to v jiné dimenzi, takže byl děj i postavy odlišné. Co se mi ale hodně nelíbilo, je to, že z filmu udělali dojemné family drama, kdy 1/3 filmu je její vztah a loučení s matkou a nebo balení kluka. Plusem je naopak docela hodně komických a vtipných scén(sebevraždy, vtipný děkan školy...), ale akce se tady až moc neděje, což je opravdu dost špatně. Zápletka s vrahem je odstavena na vedlejší kolej, je nelogická a nezajímavá. První díl vydělal několikanásobně víc peněz, než byly náklady, takže natočení dvojky chápu, ale moje pocity jsou hodně neutrální, žádné nadšení a znova se na to už asi nepodívám, škoda... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl celkem slušně fungoval a hlavně stavěl na hororových prvcích, kde vrah s maskou mimina zabíjel hlavní hrdinku opakovaně, tak pokračování v tomto směru hodně naráží. A to sice, že princip příběhu je zcela stejný. Dvojka je mnohem vtipnější než předešlý díl. Což samozřejmě není na škodu, vtipná byla i jednička. Akorát mi tu právě chyběla ta temnější atmosféra s nekompromisním vrahem, který si jde za svým. Ten se zde objevil jen několikrát a celkově jsem z něho měl dojem, že je zde spíše do počtu a tvůrci se tentokrát snaží spíše vysvětlit, jak je vlastně možné, že někdo může prožívat jeden den dokola. Nám je to ale přeci jedno! Chceme to, co bylo v prvním díle. I tak to má své světlé stránky. Humor funguje dobře. Je zde několik neotřelých nápadů a časté pokukování do předešlého dílu. Zabavilo to, to ano, ale cítil jsem z toho únavu a cucání z prstů. A máme zde pochopitelně náznak na další díl. Pokud vznikne, já u toho asi už být nemusím... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Landon překvapil a jde na to chytře. V jedničce nastavil neokoukané schéma a sázel na funkčnost detektivní linie a utajování vrahovy identity, která byla pro vyřešení dějové spirály klíčová. V pokračování se pokouší zpětně vysvětlit, jak samotná časová smyčka vlastně vznikla, cíle postav jsou tentokrát dopředu odhaleny a divák nemá být napínán hledáním „neznámé“ (v matematickém smyslu) společně s postavami, nýbrž skrze posílený princip deadlinů a tak trochu i efekt motýlích křídel. A minimálně v prvních dvou třetinách se to daří skvěle, děj se vyvíjí nepředvídatelně a zábavně, objevování nových odlišností totožného dne nabízí vděčné vedení pozornosti a titulní dilema, které před srdnatě umírající Tree vyvstává, tvoří dostatečně nosný prvek k prohlubování jejího vztahu s Carterem a k přemýšlení nad celou zápletkou v širších souvislostech, než by bylo potřeba. Na žádný slasher už se sice moc nehraje a tahle v prvním díle ještě dominantní linie tu plní dost podružnou roli, ale i tak mě nastavený vypravěčský mód hodně bavil a o to víc mě rozladila závěrečná půlhodina, kde se nevyhnutelné vyřešení oddaluje už vyloženě z povinnosti a většina scén s děkanem je úděsně trapnou a lacinou taškařicí. Kdyby se to celé ještě o 10 minut zkrátilo a dění ve finiši nabralo na přímočarosti, byl bych navzdory všem logickým pochybnostem skoro až nadšený – takhle se to sotva dokulhá k 70% s povinným odkazem na opět bezchybnou Jessicu Rothe, která by mohla z fleku hrát jak ženského Posledního skauta, tak i místo Kate Winslet v Titanicu. S tou ženskou okamžitě do velkofilmů! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Popravdě se mi do dvojky moc nechtělo, protože první díl mi moc nesedl. Kupodivu dvojka nebyla tak špatná. Nevím jestli je to tím že od jedničky jsem očekával daleko víc a od dvojky kterou jsem si pouštěl spíš z povinnosti jsem zase nečekal vůbec nic a tak mohla jen překvapit. A to se taky stalo. V prvním díle mi byl osud Tree tak nějak u prdele. Ve dvojce už jsem s ní začal soucítit. Dvojka je sice míň hororová, víc Sci-Fi ( přístroj ) ale za to je rozhodně vtipnější ( různé způsoby sebevražd ). Nestává se to sice moc často aby bylo pokračování lepší než první díl ale tohle pokračování ( alespoň v mých očích ) je rozhodně zábavnější. Závěrečný titulky naznačily pokračování. No jsem zvědavej jestli se někdy ten třetí díl " upeče ". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola dosť dobrá, dvojka udržala úroveň, trošku síce pokulháva, ale dám jej aspoň priemer, lebo z toho, čo som videl za posledné 3 dni sa mi zapálil očný nerv. Jessica Rothe síce stále vyzerá ako vystrašený pes a z diaľky ako Mischa Barton, ale ono to vôbec nevadí, ten Japonec bol vystrašenejší. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra se původně měla uskutečnit na Valentýna, tedy 14. února 2019, nicméně ve Spojených státech kvůli tehdejší nedávné tragédii byla filmová premiéra dána k předchozímu dni 13. února 2019. (ČSFD)
  • Písnička, která hraje ve 45. minutě, je „Hard Times“ od Paramore. (Duoscop)

Reklama

Reklama