Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 2

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

movieband 

všechny recenze uživatele

Jako předvoj, před čtením komiksu Batman: Ticho, se film dozajista hodil. Odkaz v knize právě na jednu z podstatných částí, která je v The Killing Joke, je pro mě, vcelku důležitým kouskem v Batmanově historii. Navíc The Killing Joke je hodně o Batmanově nitru, a jedná se o jedno z dospělejších děl. Za mě rozhodně kvalitní kousek, který je v Batmanově mytologii nepostradatelný a podstatný. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Kameňák je jeden z nejslavnějších, nejzásadnějších a ostatně i nejlepších batmanovských příběhů; jde o čistou esenci toho, o čem Batman/Joker jsou. Jako každý správný „vtip“ je krátký, úderný a zatraceně působivý. A tedy naprosto nevhodný pro celovečerní stopáž. S čímž se tvůrci poněkud nešťastně popasovali tak, že úvodní polovina je úplně o něčem jiném a jakkoli se tvůrci snaží o její napasování na samotný Kameňák, tak tato snaha přichází vniveč. Je to solidní a neurážející, ale zhola zbytečná a ničemu neprospívající vata, která má ospravedlnit délku stopáže a nic víc. Pasáže z druhé poloviny, které jsou převzaty jedna k jedné (včetně rámování obrazu), fungují, ovšem to je paradoxně také na škodu, jelikož nejde ani tak o adaptaci jako spíše o ilustraci předlohy; akorát skvěle nadabovanou (Hamill potvrzuje, že stále je nejlepší dabér Jokera) a hůře nakreslenou. Jde tedy o kočkopsa, který předloze dobré jméno sice nedělá (spíše naopak), ale právě jen a pouze díky jejím scenáristickým kvalitám ve výsledku obstojí. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film se od komiksové předlohy odchyluje zejména na začátku, kdy máte dojem, že se díváte na nějakou lacinou televizní adaptaci. Jediné co stojí za zmínku je pamětihodná záporná postava, na kterou se ale zase zhruba v půlce filmu úplně zapomene. A když už konečně dojde na to hlavní, totiž na konfrontaci Batmana s Jokerem, je to bohužel zase hodně umírněné a odchylující se od komiksového zpodobnění, ve kterém šílenství ve všech podobách doslova odkapává ze stránek. Jdu si raději, už asi podvacáté, přečíst The Killing Joke. Tenhle film totiž ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako jeho papírová předloha. Škoda. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi (vlastně krátká) komiksová předloha líbila, nemůžu říct, že bych z téhle doslovné adaptace byla nadšená. Cesta spíchnutí dvou oddělených příběhů nebyla šťastná, protože ten první slouží jenom k představení Barbary/Batgirl a dal divákům víc důvodů její drama v druhé části prožívat. Jinak má ovšem první příběh uzavřený dějový oblouk a závěr. Druhý a delší příběh je až otrocky věrný předloze, jenže není tak úderný a i vizuálně mi přišla předloha zajímavější. Dala bych rozhodně přednost trochu volnější adaptaci, protože prostor na rozvinutí některých postav a témat tu byl a Batgirl mohla být představená i způsobem, který s hlavním příběhem nějak souvisel (nelegální aktivity původních majitelů zábavního parku, třeba?). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

1. Rkový DC animák na (jak je často zvykem) nadprůměrné úrovni. Kéž bych tohle mohl říci i o hrané divizi.:( Ovšem je tady jeden háček, nebo spíše hák. Chápu, že 99% DC anim. filmů má průměrnou stopáž 75min., ale kvůli tomuto přidati ´´zbytečnou´´ nikoli však nudnou, úvodní 30minutovku, mi příjde prostě zbytečné.;-) Ona předloha má pouhých 46str. a tak vám mohu s klidným svědomím doporučiti ten dlouhý úvod (který asi vznikl pro ty, co vůbec nevědí nic o postavě Batgirl potažmo předloze, tudíž je musíme zasvětiti. No nevím, jestli ten dlouhý úvod někomu neznalému comicsu, pomohl) přeskočit a shlédnout zbývajících 45min. protože TO je to, kvůli čemu na to většina znalců předlohy, kouká. I když je v samotném zpracování několik změn, nejsou nijak razantní (jako v jiných případech viz. Ticho, kde z předlohy, nezbylo téměř NIC) a já jsem spokojen. Hamill, který prý prohlásil, že se tímto s rolí Jokera loučí (kvůli pochopitelným nárokům na jeho hlasivky), je samoz. opět na 150% a spolu s nejdéle sloužícím Batmanem v historii, Kevinem Conroyem, tvoří nezapomenutelné duo, které už těžko někdy+někdo...překoná. Už dávno vím, že Joker je jeho životní role a nikoli Ljůk Skájwólkr.;-) OST (na kterém vévodí Jokerův song, který si v ničem nezadá s tím, co Hamill vytvořil pro dodnes geniální pokr. stejně geniální hry, Arkham Asylum...Arkham City, kde v koncových creditech, naprosto úchylně, Grammy je málo!, a podpořen totál dark ambientem ´´zpívá´´ Only You od the Platters) je též samostatně fajn poslouchatelné a nenudí. Toť již vskutku...vše. P.s. pro zvědavé a nebojácné, tady je malý odkaz. Mrazení po celém těle...zaručeno. https://www.youtube.com/watch?v=5b23MR0p5kA ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Číslo Jokerovy cely je 0801. V abecedě odpovídají tato čísla písmmenům "HA." (Caszidy)
  • Bezpečnostní kód pro vstup do Francescova sklad je Fibonacciho sekvence "0, 1": 1, 2, 3, 5, 8 (v matematice je takto označována nekonečná posloupnost přirozených čísel - každé číslo je součtem dvou předchozích). (Caszidy)
  • Snímek byl původně určen výhradně pro vydání na DVD a dalších nosičích (jak je v tomto žánru běžné), nicméně po oznámení, že si Kevin Conroy a Mark Hamill zopakují dabingové role Batmana a Jokera, postupně nabyl na takové popularitě, že se producenti rozhodli pro speciální uvedení do kin ve dnech 25. a 26. června 2016. Teprve podruhé v historii se tak stalo, že film ze stáje DC Animation byl uveden na velkém plátně v kinech. Tím vůbec prvním byl snímek Batman a fantom (1993). (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama