Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Rusku 18. století idealistický poručík Alexej Černov (William Eythe) opustí svou jednotku a spěchá do císařského paláce, aby varoval carevnu Kateřinu Velikou (Tallulah Bankhead) před velkým nebezpečím. Snoubenka Černova, hraběnka Anna (Anne Baxter), je jednou z dvorních dam panovnice. Když si poručík Černov vynutí vstup do paláce, setká se s kancléřem Nikolajem Ijičem (Charles Coburn), který slíbí, že jeho varování císařovně vyřídí, ale Černov se chce s císařovnou setkat osobně. Jeho snoubenka je překvapena, když jej vidí uvnitř paláce. Poté, co se Černov konečně setká s Kateřinou, je okouzlen její osobností a přísahá, že za její bezpečnost položí život. I Kateřině Černov imponuje, jmenuje jej velitelem císařské gardy... (mac000)

(více)

Recenze (3)

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Nepovedený film - Lubitsch s Premingerem se naprosto míjejí. Krom toho William Eythe postrádá jakékoliv charisma a Bankheadové jsem taky na chuť nepřišel. Stojí vidět jen kvůli Pricově dost nepovedeném pokusu o francouzský přízvuk. 2 1/2 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Průměrná nevýrazná komedie s docela dobrým rozjezdem, která ale postupně spíš nudí. Vincent Price i Mischa Auer měli mít větší role. ()

Reklama

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ernst Lubitsch natáčel i zkoušky a přípravu před natáčením. (Cheeker)
  • Na post režiséra nastoupil Ernst Lubitsch, ale během natáčení onemocněl. Proto byl dokončením filmu pověřen Otto Premingera. (Cheeker)

Reklama

Reklama