Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává v jednom malém krámku a sleduje osudy jeho zaměstnanců. Co se ale stane, když si dva z těchto zaměstnanců, kteří se v reálném světě nemůžou ani vystát, podají inzerát a přes své dopisy se zamilují? O skutečné totožnosti toho druhého nemají samozřejmě ani ponětí…
Režisér Ernst Lubitsch situoval celé vyprávění do Budapešti a do hlavní role obsadil Jamese Stewarta, pro kterého to byla jedna z jeho dalších typických rolí. Roku 1998 byl natočen remake pod názvem LÁSKA PŘES INTERNET. (swed)

(více)

Recenze (89)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela se stydím za to, jak pozdě během filmu mi došlo, že Láska přes internet s Meg Ryan a Tomem Hanksem je toho remake. Jak mám remake a oba výše zmíněné rád, tak tohle kope jinou ligu. Jak mám s dost černobílými filmy problém a často je kvůli tomu nedokoukávám, že i přes skvělé hodnocení a velké jméno nevtáhnou do děje, tady jsem ten problém rozhodně neměl. Usmíval jsem se od ucha k uchu jako pitomec od prvních scén. Stewarta snad nemá smysl adorovat, zahrál ten chlap někde blbě a nesympaticky? Dost jsem se divil prvoplánovému zasazení do Budapešti, to by při dnešním publiku u áčkového filmu hádám neprošlo 9/10 ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Krásný, nostalgický film s dokonale napsanými dialogy. Není to vysloveně atak na bránici, spíš takový jemný, decentní humor. Nemůžu neporovnat film s remakem Nory Ephron (už jenom proto, že některé scény úplně kopíruje) a tento film se mi líbil více. Jediné co k tomu dodám je, že Hanks (při vší úctě) nemá ani zdaleka takový šmrnc jako Stewart. Jedinou výtku bych měl k závěrečnému odhalení pravdy - z toho šlo vyždímat ještě trošku víc. Každopádně ve mě film vyvolal velmi příjemnou, pohodovou náladu - a kvůli tomu se přece na podobné filmy díváme. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Remake drtivě knockoutován. Lubitsch vtiskl svému dílu skvostnou harmonii příběhu, herců a atmosféry. U každé postavy znamenitě vystihl charakter a dohromady tvoří přemilý, rodinný kolektiv, v němž není nouze o peprné dialogy, originální nekýčovitý humor a jemnou romanci, která zahřeje na duši možná i moderního diváka. Pozadu nezůstávají ani svižné příhody vedlejších postav. Nestárnoucí klasa, která si i po tolika letech stále zanechává své jedinečné kouzlo. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ernst Lubitsch byl klasik, který snad neuměl šlápnout vedle. Navíc mi sedí i jeho žánrové vymezení. Obchod za rohem je pak esencí lubitschckosti. Tenhle romantický snímek má švih a spád, je příjemně dlouhý, naplněný skvělými dialogy, vtipnými scénami, v čele stojí dva vynikající herci. Další postavy oba hlavní představitele zdařile doplňují. Ve výsledku to pak je milý a příjemný film, který má všechny atributy pro to, aby se líbil nejen mě. Kdo má rád podobný styl filmů, Obchod za rohem ho musí minimálně potěšit. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších romantických komedií, které byly v 30.-40. letech natočeny. Díky výbornému scénáři jsem se po celou dobu bavil, se zaujetím sledoval vývoj příběhu a zároveň si vychutnával vtipné dialogy. Předobraz Lásky přes internet má zkrátka všechno, co si žánr žádá (včetně Jimmyho Stewarta :). Takových filmů není nikdy dost! 9/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • V knihe "Ernst Lubitsch: Laughter in Paradise" nazval Ernst Lubitsch tento film najlepším, aký kedy natočil. (shimik77)
  • Všetky scény boli natočené po poradí. (shimik77)
  • Při natáčení využil režisér Ernst Lubitsch své zkušenosti, kdy jako mladý pracoval v otcově obchodě v Berlíně. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama