Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Příběh setkání Jamese Camerona s žánrem science fiction nabízí jedinečně intimní pohled do hrdinských dob a zákulisí žánru, který se stal úhelným kamenem populární kultury. Prostřednictvím tohoto šestidílného televizního cyklu James Cameron, scénárista oceněný Academy Award®, režisér a producent, zkoumá kořeny science fiction, futuristických vizí a našeho úžasu nad fantastickými myšlenkami. Natočil rozhovory se špičkovými povídkáři, filmovými hvězdami a jinými tvůrčími osobnostmi spojenými s touto oblastí, jako je Steven Spielberg, George Lucas, Ridley Scott, Christopher Nolan, Arnold Schwarzenegger, Will Smith a Sigourney Weaver, přičemž asi 100 dalších jmen jsme vynechali. Cameron nás bere na cestu hledání a bádání, pomáhá nám pochopit, odkud se vědecko-fantastické nápady berou — a kam až nás mohou zavést. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se sejde jeden z největších režisérů ever, pozve si k sobě nejlepší režiséry a vůbec legendy sci-fi, je z toho parádní podívaná. Velmi zajímavá sonda do mozků tvrůců, kteří nám sci-fi přinášejí rok co rok. Vidět Nolena, Reevese, Lucase nebo Spielgerga je prostě čirá radost. dílů bych si dal klidně mnohem víc a témata víc rozdrobil na jednotlivé fragmenty. Paráda! ()

T2 

všechny recenze uživatele

James Cameron a ďalší jeho významní kolegovia od fachu a nie je ich málo (Spielberg, Lucas, Scott, Nolan, Del Toro) spomínajú na vplyv pri tvorbe ich zásadných diel, ktoré sa stali kultovými záležitostami. Nejde to nejak rázne do nejakej hĺbky či dlhosiahlých rozborov, ide skôr o také skôr pohodové posedenie s priateľmi a ich postojoch k danej téme. /90%/ ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál pro všechny fanoušky sci-fi. Jen mě moc mrzelo, že to dopadlo podobně jako knihy 500 nejlepších alb všech dob nebo 1000 filmů, které musíte vidět...atd. Vše se točí kolem Hollywoodu a nebo maximálně Británie. Zbytek světa jakoby neexistoval. Co polské, německé, francouzské, ruské či české sci-fi? Proto jen 4 hvězdy. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Žánr sci-fi je pro mě něco jako srdcovka, fakt filmy z tohoto prostředí miluji. Takže dokument Jamese Camerona, kam si pozval ty nejlepší jména z branže a postupně rozebírají různé zajímavosti známých snímků, třeba i věci ze zákulisí ? To jsem si prostě nemohl nechat ujít. Ve výsledku mě šestidílný seriál docela zaujal, ale asi jsem čekal i tak o trochu více (na druhou stranu, jednoduše se zde jen povídá, takže asi větší očekávání nebyla moc na místě). Rozhodně doporučuji všem kinematografickým fanouškům, každý si zde najde to své. Za mě poctivých 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Cameron výrazne pomohol žánru sci-fi a tento krát sa rozhodol pokecať o žánre sci-fi, futuristických víziách alebo myšlienkach s kolegami, kamošmi a ďalšími velikými režisérmi (Spielberg, Scott, Nolan, Del Toro, Verhoeven, Lucas). K slovu sa dostanú aj spisovatelia, scenáristi, výtvarníci, filmoví kritici a samozrejme herci (s Arniem si pokecáme o Terminatorovi, Sigourney Weaver rozoberá jej hrdinku Ripely, Will Smith nákazu vo filme Ja legenda). V skratke sa preberie snáď každý film, ktorý výrazne ovplyvnil tento žáner v šiestich dieloch - Mimozemšťania, Vesmír, Monštra, Temná budúcnosť, Inteligentné stroje a Cestovanie časom. Škoda, že tých rozhovorov medzi režisérmi bolo pomenej a 40 minút na diel mi prišlo niekedy celkom malo. Pre mňa ako fanúšika žánru, režisérov a filmov ako Terminátor, Votrelec, Jurský park alebo Star Wars určite radosť sledovať tento pokec. 90% - 5* ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama