Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers (což je taková americká obdoba Štěpánky Haničincové,nebo Miloše Nesvadby) je sice za mořem televizní legendou,nicméně osobně jsem o něm až do dnešního dne nevěděl vůbec nic a do tohoto filmu jsem se pustil prakticky jen díky obsazení Toma Hankse.Celkem klidně se pak mohlo stát,že bych o Rogersovi nevěděl nic i nadále,jelikož začátek Krásného dne v sousedství mi nepřišel extra záživný a co víc i trochu bizarní a měl jsem tendence ho vypnout.Nicméně vydržel jsem a dobře jsem udělal.Postupem času se mi nejen postava Freda Rogerse,ale i celá nálada a atmosféra filmu začala řádně zarývat pod kůži a na jeho konci jsem neměl nic víc než jen dobrý pocit z příjemného feel good filmu,kde se sice nestane žádné velké drama,nicméně o to víc je možné se v něm inspirovat.Velké a hodně nečekané překvapení...80% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a notně sentimentální počin, který není určen cynickému divákovi. Tuzemské publikum postavu pana Rogerse nezná a je dost zajímavé, že jeho vystoupení můžou na někoho působit opravdu dost bizarně a jeho charakter se celou dobu pohybuje mezi laskavým a dobromyslným strýčkem a skrytým násilníkem, protože jeho úlisnost a dobráctví vypadají až nebezpečně. Tom Hanks tuto polohu vyhmátl naprosto dokonale a je to právě on, kdo drží snímek nad vodou, i když tu tolik není, ačkoli je hlavním hybatelem dění. Matthew Rhys tak výrazný není a Chris Cooper nemá moc prostoru, aby se k něčemu zásadnímu rozehrál. Marielle Heller jinak jede celou dobu na jistotu, protože od počátku nasazuje pomalejší tempo a melancholickou atmosféru, z níž je jasné, že se bude hrát na city. To se postupem stopáže samozřejmě děje čím dál častěji, ale málokdy to úplně vyjde, protože vše je očekávané, nepřekvapivé a dost utahané. Chybí tu jakýkoli výraznější moment, který by vytrhl z až přílišného a laciného sentimentu a prvoplánového poselství, které je bohužel jasné po pár úvodních minutách. A Beautiful Day in the Neighborhood není vysloveně špatný film, ale k tuzemskému divákovi, který není poznamenán pořady pana Rogerse, si bude hledat cestu těžko, protože nemá moc co nabídnout a je až moc prvoplánový. 60 % ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Takový kontaktní film. Film o soustavné práci stát se lepším člověkem. Hanksův portrét Mr. Rogerse je roztomilý, takže jen díky tomu se na toto rodinné drama dalo dívat. Ale po čase u mě film přestával účinkovat a cítil jsem , že s každou scénou degeneruje do kádě s cukrovou vatou a gumovými medvídky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemal som problém s dokonale dobrosrdečným Hanksom. Verím, že taký ľudia existujú a dúfam, že je ich čo najviac. Sralo ma ale, že postavu Rogersa spoznávame cez postavu reportéra, ktorého príbeh ma absolútne nebavil a od prvých minút ma neskutočne nudil. Fakt som mal problém to dopozerať. Hanks ako vždy skvelý, ale vďaka forme akú zvolili autori, to pre mňa bola neznesiteľná nuda. 3./10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Tom Hanks coby Fred Rogers. Nejpozději ve scéně v restauraci vás bude mít v hrsti, protože jeho pohled upřený do kamery musí přimět k minutovému zamyšlení úplně každého - nejen postavu Matthewa Rhyse, která tu absolvuje jednu z nejméně pravděpodobných terapií v historii terapií. Spoustu plusových bodů filmu navíc nasbírá režie Marielle Heller, která celý film pojala jako jednu epizodu Rogersovy show. Komu se Výjimeční přátelé budou líbit a chtěl by se o Fredu Rogersovi dozvědět více (protože tohle není jeho životopis), nechť se podívá na dokument Won't You Be My Neighbor?. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama