Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy dobrodružný film Mortal vypráví příběh o mladém muži, který objevuje, že má zvláštní schopnosti podobné bohu, které jsou založeny na norské mytologii. (FiRST)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (48)

7ynek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se musím dostat ke komentáři. Za mě prostě nevyužité téma, nynější zpracování by klidně mohlo být časově na úrovni delšího kraťasu. Absolutně nepochopitelná minela na konci. Nedotažené okolnosti "zázračných" jevů, které jsou často jen samoúčelné. Opravdu zbytečné scény jako hloupé předjíždění kamionu, taky mi přišlo, že se to trochu opakuje, vrtulník, pak nemocnice bez proudu a oživení kluka atd. Efekty docela fajn ale nemohl jsem nevzpomenout na chobotničky z druhého patra. Dávám slabší tři hvězdy, hlavně snad pro její modré oči... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víceméně je to celé o tom, že mladá psycholožka pomáhá zjistit záhadnému mladíkovi, co stojí za jeho nadpřirozenými schopnostmi. V patách mají norskou policii a samozřejmě Američany, kteří v tom všem vidí ohrožení světového řádu. Poněkud triviální zápletce dodává body snad jen nádech severské mytologie, ale jednoduchost by nevadila, kdyby režie trošku šlápla do pedálů. A to se nestalo. Akce je vesměs nulová a triková stránka se omezuje na často bezúčelné metání blesku a zvýšenou oblačnost. Příliš mi neseděl ani hlavní hrdina, který měl neustále na krajíčku, což mi lezlo na nervy. Na druhou stranu líbil se mi vizuál, hlavní ženská představitelka i docela povedený závěr, který přeci jen trošku překvapil. Pro mě zatím nejslabší Øvredal, ale i když to celkově vidím jako průměr, vůbec bych se nezlobil za druhý díl. Vzít to správně do ruky, mohla by to být docela sranda. 50% ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obdobné milé prekvapenie ako seriálový Ragnarok. Netypické spracovanie starých nórskych legiend, ktoré pekne navnadzuje, pekne odsýpa, krásne sa na to pozerá, príroda je jednoducho balada, ale ono je to nakoniec baladou aj príbehom. Škoda, že to končí v najlepšom. Toto by si neskutočne veľa zaslúžilo seriózne pokračovanie, nakoľko je to natoľko atypické, že jasné, že najviac to zaujme menšinové skupiny divákov, ale svojou "exotickosťou" to možno prerazí aj viac, len to mať reklamu... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný André Øvredal, který se proslavil Lovcem Trollů, zazářil v Autopsy of Jane Doe a zabavil v Scary Stories to Tell in the Dark nám teď servíruje starodávnou norskou mytologii s fantasy prvky v reálném světě. Hlavní hrdina ( Nat Wolff) má nadpřirozené schopnosti ( dokáže ovládat blesky) a omylem zabije kluka, který jej otravoval a tím zpozorní vláda i police a žene se z problému do problémů. Má to slušné efekty, pohodové tempo i pěknou dávku norské mytologie, kterou fanoušci zajisté ocení, ale příjde mi to jako Øvredalova slabší chvilka. Snad jeho nadcházející horor s Drákulou opět bude stát za to! Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co se zprvu jeví jako temná a nekomerční variace na X-Meny, zvrhne se v důsledku scénáristova tvůrčího šílenství (možná variace na válečnické šílenství pověstných nordických berserkerů) v hodně alternativní variaci na popkulturní bijáky o Thorovi. Co na tom, že představitel Thora spíš než Germána evokuje Středozemce, že neumí norsky ani poděkovat, že jeho v závěru nalezený Mjölnir vypadá jako stará rezavá palice, kterou jsme nedávno v práci hodili do sběru, že jeho postava je rachitická, muskulatura ubohá a chůze belhavá, že jeho buchtovitá dívka má hodně daleko do typických comicsových krásek... Naopak některé tyhle atributy mu v mých očích přidávají body navíc. Příjemné oddechové osvěžení a v případě diváckého úspěchu možná první díl nějaké filmové (?)logie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Norsku (Hordaland, Akershus a Oslo) a České republice (Praha). (Rominator)

Reklama

Reklama