Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy dobrodružný film Mortal vypráví příběh o mladém muži, který objevuje, že má zvláštní schopnosti podobné bohu, které jsou založeny na norské mytologii. (FiRST)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (48)

7ynek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se musím dostat ke komentáři. Za mě prostě nevyužité téma, nynější zpracování by klidně mohlo být časově na úrovni delšího kraťasu. Absolutně nepochopitelná minela na konci. Nedotažené okolnosti "zázračných" jevů, které jsou často jen samoúčelné. Opravdu zbytečné scény jako hloupé předjíždění kamionu, taky mi přišlo, že se to trochu opakuje, vrtulník, pak nemocnice bez proudu a oživení kluka atd. Efekty docela fajn ale nemohl jsem nevzpomenout na chobotničky z druhého patra. Dávám slabší tři hvězdy, hlavně snad pro její modré oči... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Námět dobrej, ale to vyprávění chvilkama dost drhlo.Pro mě nejvíc rušivý paradoxně byli ty jeho záchvaty, to mě vůbec nebavilo.Autoři se po úvodním seznamování měli vrhnout na pátrání po tom, co mu to způsobuje.To nakonec přijde,aby vzápětí film skončil.Ale abych nehaněl, v poslední době,kdy novinky jsou spíš trapný, je tohle lepší, koukatelnej průměr.50%. ()

Reklama

jokino 

všechny recenze uživatele

Pre mňa teda veľké a príjemné pozitívne prekvapenie. Skutočne dobrý a vydarený film s velmi realisticky podanými CGI. Nenápadne vyzerajúci začiatok, pomaly a postupne sa všetko rozbieha, naberá na tempe, diváka drží v istom napätí, čo z toho nakoniec asi tak vznikne..? A pritom celé to vyzerá a pôsobí celkovo v konečnom výsledku tak skromne, až komorne. Akoby sa zrazu mohol zmeniť život obyčajného človeka / ľudí, s neobyčajnou dávkou sily / moci, v tomto svete..? Som rád, že sa film uberal cestou života obyčajného bežne vyzerajúceho človeka, resp. všetkých ľudí a tvorcovia tam necpali modelky, svalovcov a pod. Hollywood by sa teda mohol učiť, ako sa robia realisticky vyzerajúce CGI a nie, ako tie ich preplatené a predimenzované umelé sračky, čo trepú pomaly do všetkých svojich blockbusterov, no vo výsledku vyzerajú otrasne a stoja za úplný shit.. Som zvedavý, či to bude mať aj nejaký sequel (?), keďže skočnili s otvoreným koncom.. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Slušný protipól k prvoplánovité okázalosti hollywoodských popkorňáren. I když se i západní produkce pokoušela přijít se superpower postavami v komornějším duchu, snad jen s výjimkou Kroniky se nic nepovedlo. Kdežto Norové, už jeden velmi kvalitní zářez mají. I přes tak výrazný fantasy prvek, se seveřanům zase podařilo navodit dojem uvěřitelnosti nejen civilnějším pojetím, ale i díky neokoukaným, nevystajlovaným hercům a autentickému prostředí. Čímž ale neříkám, že jde o nějakého trikově chudého příbuzného Marvelu. André Øvredal je šikovný a zkušený tvůrce.  Co ovšem mnohé diváky nenadchne, je pozvolné tempo a občasná předvídatelnost hraničící s klišé. A to se žádný velký a košatý příběh(ani po sté se opakující variace o střetu dobra se zlem), většinu času nekoná. Takže celkové vyznění je rozpačité. Po tom zvláštním závěru, lze pointu interpretovat dvěma odlišnými způsoby. Buď jde o úlitbu americkým divákům ...povinně ubohý konec, na jaký jsou zvyklí. Nebo si tvůrce naopak rýpnul do amerického způsobu "řešení" problémů. Tak či tak, poslední pětiminutovka tento film odsouvá od skvělé Thelmy na míle daleko. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na papíře možná zajímavý nápad, který ale ve filmu funguje jen velmi občasně. I přes krátkou stopáž jsem se většinu sledování nudil a čekal na konec. Scéna na mostě je sice fajn a blesky tu jsou pěkný, ale to nemění nic na faktu, že Mortal je nuda s pomalým tempem a týpkem, co furt brečí a je mu blbě. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Norsku (Hordaland, Akershus a Oslo) a České republice (Praha). (Rominator)

Reklama

Reklama