Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy dobrodružný film Mortal vypráví příběh o mladém muži, který objevuje, že má zvláštní schopnosti podobné bohu, které jsou založeny na norské mytologii. (FiRST)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (48)

jokino 

všechny recenze uživatele

Pre mňa teda veľké a príjemné pozitívne prekvapenie. Skutočne dobrý a vydarený film s velmi realisticky podanými CGI. Nenápadne vyzerajúci začiatok, pomaly a postupne sa všetko rozbieha, naberá na tempe, diváka drží v istom napätí, čo z toho nakoniec asi tak vznikne..? A pritom celé to vyzerá a pôsobí celkovo v konečnom výsledku tak skromne, až komorne. Akoby sa zrazu mohol zmeniť život obyčajného človeka / ľudí, s neobyčajnou dávkou sily / moci, v tomto svete..? Som rád, že sa film uberal cestou života obyčajného bežne vyzerajúceho človeka, resp. všetkých ľudí a tvorcovia tam necpali modelky, svalovcov a pod. Hollywood by sa teda mohol učiť, ako sa robia realisticky vyzerajúce CGI a nie, ako tie ich preplatené a predimenzované umelé sračky, čo trepú pomaly do všetkých svojich blockbusterov, no vo výsledku vyzerajú otrasne a stoja za úplný shit.. Som zvedavý, či to bude mať aj nejaký sequel (?), keďže skočnili s otvoreným koncom.. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na papíře možná zajímavý nápad, který ale ve filmu funguje jen velmi občasně. I přes krátkou stopáž jsem se většinu sledování nudil a čekal na konec. Scéna na mostě je sice fajn a blesky tu jsou pěkný, ale to nemění nic na faktu, že Mortal je nuda s pomalým tempem a týpkem, co furt brečí a je mu blbě. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Navýsost zábavný kousek, který dá hladce na frak komiksovým adaptacím pobíhajícím po světě v typických šaškovských oblečcích a ve scénáristicky sterilních a dokola k uzoufání nenápaditých situacích a atmosférách. Tak tady ne. To si dejte. Na rozdíl od Marvelovin & spol., které postupně splývají do tak repetitivní nudy, že mezi nimi člověk přestává rozlišovat, tady bych pokračování docela vidět chtěl. Btw původní název je Torden, což v překladu znamená Thunder - proč pak přijde nějaký šašek a rozhodne se to do distribuce uvést jako Mortal, je nepochopitelná záhada a jen další důkaz, že ti lidé, co ty názvy pro distribuce vymýšlejí, to nemají v hlavě v pořádku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z chladného Norska. Eric přijíždí z Ameriky, aby vyhledal své příbuzné. Jenže na farmě se něco zvrtne a z rozpoutaného pekla se zachrání jen on. V norských lesích pak přemýšlí, co se sním vlastně stalo. Dokáže manipulovat s živly, jenže zcela ovládnout je neumí. To se postupem času změní. V patách má ovšem policii, armádu a zástupce americké ambasády. Eric by byl totiž výbornou zbraní! Alespoň žádná jiná armáda nemá vojáka, co by dokázal přivolat bouři a využít její blesky. Trocha mytologie, runy, kladivo a odkaz Thorových synů. Nechybí milostné vzplanutí, ale pozor, je to svým laděním balada. Pokud samozřejmě budete očekávat kopii Chrise Hemswortha a bombastickou akci od začátku až do konce, pak se filmu raději vyhněte. Tohle je komorní příběh, v němž nemalou roli hraje nádherná norská příroda. A pak je tu samozřejmě hrdinův coming out. Za mě velká spokojenost, osloveni však budou asi především menšinoví diváci. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vcelku priemerna fantasy rozpravka z trochou tej severskej mytologie. Avsak drzi sa zaziteho, a tak sme svedkami videnych klise, co by vsak v rozpravke bolo pochopitelne, ze? ;) Do tohto zanru vsak nespada samotny zaver, ktory je uplne haluznym WTF momentom. Dalo sa to vsak skuknut. 50% Zalezi od toho, s akou naladou do toho idete. Neurazi, ale moze sklamat. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Norsku (Hordaland, Akershus a Oslo) a České republice (Praha). (Rominator)

Reklama

Reklama