Reklama

Reklama

Lukas

Trailer 4

Vyhazovač v nočním klubu, který má za sebou padesátku a schytal už hodně ran - doslova i obrazně - se s obtížemi snaží vychovávat svou osmiletou dcerku. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (123)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ve finále horší, než jsem čekal a nebýt solidního konce, šel bych asi ještě níž. Příběh není nějak originální, zápletka přímo tuctová a nad některými nelogičnostmi zůstal můj rozum stát. Takže jen za závěrečné rozuzlení, figuru Žána a krapet z nostalgie dávám za tři. A rychle končím, nebo si to zase rozmyslím. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V rámci temného dramatu o životem zlomeném muži snažící se vychovat svoji dcerku, což mu právě jeho osud nijak neulehčí, je ve filmografii Jeana-Clauda Van Damma velkým překvapením. Pryč jsou doby akčního hrdinství, kde jeden kopanec a rána pěstí vyřešila veškeré neduhy. Nyní tu převedl nemalý kus svého herectví, které skutečně dopadlo mimořádně přesvědčivě. Celý příběh je sice pro něj neobvykle pomalejší, ale setsakramentsky temný, kdy do poslední chvíle leckterý divák předem neodhadne, jak to nakonec všechno dopadne. Rozhodně pro většinu diváků dojde k překvapení. Tohle není žádná akční popcornová zábava. Nejsou tu akční scény, jaké jistojistě bude leckdo vlivem účasti Jeana-Clauda očekávat, není tu žádný humor, ani zápletky vytvářející napětí. Jean-Claude svou postavu svobodného otce a vdovce zároveň plně pochopil a dá se s plným respektem říci, že po herecké stránce se jedná o jeho nejlepší herecký výkon v rámci dramatizace. Celé to má patřičnou hloubku a charakter, až by se dalo říci, že má dějová etuda co do činění s realismem. Snímek nízkorozpočtový, tedy určen přímo do videodistribuce, ale neznamená to, že by měl být přehlížen. Naopak. Pevný příběh, Inteligentní přístup po filmové stránce, sem tam něco k zamyšlení a hlavně Jean-Claude v roli, v jakém jsme ho ještě neviděli. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Francouzům podobný témata a žánry sedí, i když tady to bylo trochu přímočařejší než obvykle. Příběh není složitej, ale ta ponurá atmosféra, špína a hnus dohromady s unaveným obličejem Van Damma, to všechno k sobě tak dokonale sedí, že jsem se až divil. Rozhodně to není žádná klasická "vandamovka", na který jsme zvyklí, přestože nám Jean-Claude ukazuje, že do starýho železa ještě nepatří. Délka je tak akorát, pokud by to bylo víc natažený, šlo by to asi celý do háje. Je to nekompromisní, tvrdý a krvavý, působí to reálně, i když občas nějaký to oko asi divák přivřít musí. Za mě OK. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Těžko tomu uvěřit, ale Van Damme se objevil ve filmu, který se dá bez větších problémů nazvat kvalitním. Pro Van Dammovi příznivce ale jedno velké upozornění. Nečekejte to, co čekáte od filmu s Van Dammem a spíše si zjistěte něco o panu režisérovi, který netočí přímočaré akčňáky, ale drsné a pomalu plynoucí kriminálky. Lukas jde přesně touhle cestou a film v mnoha ohledech spíše připomíná temné drama o vyhořelém a unaveném vyhazovači, než typický akční film. Bitky zde nejsou na efekt, ale spíše součást příběhu a rozhodně nečekejte velké akční scény. Vůbec to ale nevadí ba právě naopak je radost sledovat, že Van Damme předvádí něco, co se dá nazvat herectvím a film tak není dalším tupým béčkem. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě hodně velký milý překvápko a i když v tom bude samozřejmě nostalgie, tak tenhle tip filmu mu prostě sedí. Van Damme ukázal, že ještě nepatří do starýho železa a dokáže překvapit. Zároveň si dokáže udržet jistou úroveň a není to totální průšvih, jako třeba u Seagala, který je prostě v posledních dílech směšný. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Když Lukas (Jean-Claude Van Damme) bojuje o post ochranky ve striptýzovém klubu, několikrát spadne na zem. Kdykoliv však vstane, je čistý. (Nathaniell)

Reklama

Reklama