Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 1 (2019) (série)


Kapitola 2: Dítě (S01E02)

(epizoda)
  • USA Chapter 2: The Child (více)

VOD (1)

Mandalorian našel, co hledal, avšak jeho loď rozebrali pouštní sběrači a on nemůže opustit planetu. (Disney+)

Recenze (81)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme sa stopaz nezmeni a nezavisi tak uplne od aktualneho diania. To je skoda. Cakal som viac aj hlavne co sa tyka scenara. Maly "Jodik" je sice spod "premudreleho" obocia husty, ale len to nestaci. Lepsie animacie by mu tiez trochu pomohli. Inak posobi len ako "moncicak". Tato cast mi prisla iba priemerna, co sa tyka zabavnosti a atraktivnosti. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl se na rozdíl od toho prvního nebere vůbec vážně, což je jedině dobře. Cynické chování Mandaloriana spolu s mini Yodou a "cigoši" je místy dokonce solidní komedie. Tvůrci se musí opravdu ocenit za jednoduchost, se kterou k dílu přistupují. Je až udivující, že i přes necelou půlhodinku tato epizoda dokázala zahrnout humor, napětí, dojetí a vyvrcholení. Zároveň se ovšem trochu obávám o celkovou tvorbu Disney +. U Star Wars mi to překvapivě tolik nevadí, ale pokud se plánuje podobná stopáž i u Marvelu, mám s tím problém. Na druhou stranu je to více než pravděpodobné, když si člověk uvědomí, kolik látky nám chce Disney v budoucích letech ukázat. ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian je skvělej charakter a potěšil i Nick Nolte, ten vypadá parádně. V podstatě je to mini epizoda, kdy musí Mando splnit vedlejší úkol. Začátek je tak pozvolný a seriál vůbec nespěchá, jenže to technický provedení, výborná hudba a luxusní vizuál stačí k tomu, aby se divák bavil i v době, kdy jen Mandalorian sedí a machá rukama, když startuje loď, nebo při jeho typický Pedropascalovský chůzi. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”You need to drop your rifle.” ”I'm a Mandalorian. Weapons are part of my religion.” Druhá epizóda svojou kvalitou navodzuje na skvelý pilot. S jedným (ne)patrným rozdielom. Na scéne sa tentokrát už objavila Sila a v nepatrnom zdvihnutí ruky “baby Yodu” ju bolo cítiť viac ako v úvodných dvoch filmoch novej SW trilógie. Bravó! ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souboj s pouštními piráty, souboj s pouštním chlupatým super nosorožcem, souboj s vesmírnými židy - fyzický i diplomaticko-obchodní. Mnoho soubojů a přesto to nebyl plochý díl jen o akci. Bejby ukázalo, co umí a tím jsme se dostali k jádru pudla. Každopádně jak žido-cikáni dokázali očesat Mandovu loď, to respekt. A že to puzzle dokázal složit zpět, to je ještě větší frajeřina. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Kniha „Star Wars Galactic Phrase Book & Travel Guide“ od Bena Burtta (vydána v roce 2001) uvádí překlad jawaského slova „Sooga“ jako „jídlo“, ale v seriálu je to přeloženo jako „vejce“. (G....)
  • Jeden ze záběrů odhaluje jméno planety, které zní Arvala-7. (NiWi)
  • Oči Jawů na planetě Arvala-7 jsou více červené, zatímco ti na Tatooine je mají do žluta. (NiWi)

Reklama

Reklama