Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem konečně s velkou slávou dohnal první řadu Mandaloriana. Ač musím říct, že je těch 30-40 minut docela příjemnou a ke questům padnoucí délkou, Andor mi přišel o třídu lepší. Zejména proto, že na rozdíl od něj se Mandalorian nemůže opřít o nosnou příběhovou linku, která by ho v klíčových okamžicích podržela a činila lépe uchopitelnějším. Nemám sebemenší problém s tím, že v rámci jednotlivých epizod skáčeme od úkolu k úkolu a děj je v jádru vlastně velmi hloupoučký. Ono to sem totiž tematicky docela pasuje. Jen je to v mých očích přesně tím důvodem, proč v souboji prvních SW řad jednoznačně volím Andor. Zároveň však chápu, proč největší SW fans upřednostňují spíše Manda. Více akce, ras, planet... Atmosféra původních filmů je tady jednoduše mnohem hmatatelnější. Ale jak jste už asi pochopili - to pro mě není klíčové. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po epizóde IX som bol zo sveta SW a z jeho fandomu tak znechutený, že som dlhodobo ignoroval všetko, čo sa okolo tohto univerza riešilo. Keď však prišlo Disney plus aj na Slovensko, povedal som si, že všetok ten hype okolo Mandaloriana určite nebude náhoda. A tak to bola moja prvá voľba na tejto platforme. Mandalorian ma príjemne prekvapil najmä westernovou atmosférou. Príbeh sa pomaly budoval a finále potom všetko krásne spojilo. Som nadšený a svet SW je pre mňa opäť lákavý. Disney plus ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je kvalitativně dost rozháraná. Na ploše osmi půlhodinových epizod je zde až moc "výplňových" dílů, které děj posouvají opravdu málo nebo dokonce vůbec. Potenciál tu ovšem i nadále zůstává, atmosféru Mandalorian má a svým animovaným seriálovým bratříčkům rozhodně nedělá žádnou ostudu a dokonce se povedl víc než samotný závěr Skywalker ságy.. do další série je tak příjemně našlápnuto a spolu s dalšími oznámenými jmény před i za kamerou se na ni těším víc a víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ukáž ten trik s rukou.“ Pôvodne som to plánoval absolútne ignorovať s tým, že je mi to fakt jedno napriek tomu, že mám rád Jona Favreaua alias Happho Hogana alias Šéfa. Potom som si ale povedal, že skúsim aspoň prvú epizódu. A tak som nekompromisne pred televízor nahnal pani manželku, pustili sme sa do toho... a behom pár dní padla celá séria. Bohužiaľ, neznamená to, že je dokonalá. Po bohovskom a nákazlivom rozjazde (a pred slušným dojazdom) sa začnú vyskytovať nielen scény, ale i celé časti, ktoré sú nudné a pokojne by sa to bez nich zaobišlo. Vadilo mi aj to, že napriek istej snahe seriál nemá hlavnú dejovú linku. Jednotlivé diely sú uzavreté, nijako extra nesúvisia s tými predchádzajúcimi a za istých okolností by ste ich dokonca vinou toho/vďaka tomu mohli pozerať na preskačku. Plus úroveň scenárov nie je príliš vysoká; miestami som si pripadal ako v Herkulovi s Kevinom Sorbom. Nepochopil som, prečo hrdina nemal žiadny plán; v podstate iba lietal z bodu A do bodu B a odtiaľ do bodu K, ale (česť výnimkám) nie preto, aby vyriešil svoj hlavný "problém", ale proste len tak resp. aby sa schoval alebo aby zarobil peniaze. No a teraz plusy. Hlavná postava je napriek tajomnosti prekvapivo sympatická a má niečo do seba, hoci som nepochopil, prečo ju hrá relatívne známy herec. Akčné scény ani efekty nie sú svetoborné a miestami drhne logika (prečo nenasadli v noci do vypnutého AT-AT?), ale ako celok je to tak svižne natočené (a minutáž jednotlivých častí je značne rozumná), že sa proste bavíte a to tak, že dosť dobre. Najviac pochopiteľne na vzťahu medzi Mandalorianom a „XYZ“. Vôbec som netušil, že tu „XYZ“ bude, ale akonáhle sa na konci prvej epizódy fenomenálne zjavil, srdce mi začalo prudko biť a v každej scéne s ním som sa nasprostasto a mimoriadne spokojne usmieval (najviac asi pri sŕkaní polievky). ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko ,čo Star Wars toto desaťročie posral ,to dokázal Mandalorian opraviť behom ani nie mesiaca od premiéry. Viem ,že vám sequel trilogy zarobí viacej ako toto ,ale nemohlo to vyzerať takto Disney? Ak táto celá prvá sezóna mala byť kampaň typu prečo si predplatiť Disney+ ,potom sa vám to podarilo. SHUT UP AND TAKE MY MONEY! Chcem viac takéhoto obsahu! Vlastne nie nechcem, ja o to ŽIADAM! ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Mayfeld (Bill Burr) sa pýta Manda (Pedro Pascal), či si nechce zložiť helmu, pretože je Gungan. Jedná sa o narážku na postavu Jar-Jar Binksa. (ČSFD)
  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)

Reklama

Reklama