Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jest toto díl, na který jsem čekal od potvrzení 2.s., tak nakonec nemohu dáti plný počet. Ne snad kvůli představitelce Ahsoky, ale kvůli tomu naprosto okatému městečku alá feudální Japonsko. Už před mnoha lety jsem si samoz. všiml, že ve SW obecně jsou silné vlivy Japonska, Indie a dalších kultůr, ale tady to už přehnali. Včetně asiata. Pořád jsem si říkal, že to je někde na Zemi a ne na nějaké SW planetě XY. Co se týče Ahsoky, obsazení řadím mezi lepší průměr, páč to mohlo dopadnouti hůř, ale i lépe. Nevím sice, jak velké ego má Rosario Dawsonová, ale pokud by jí to nevadilo, předaboval bych ji Ashley Ecksteinovou a bylo by to takrka...dokonalé. Ale herečka se snažila a i ten hlas byl chvílemi skoro jako pův. originál. Jen ten její plášť a ty pytlovité kaťata, z ní chvílemi dělaly jakousi beztvarou blob bytost.;-) Zmíňka o Thrawnovi...palec nahoru. Sice se zde dovíme jméno ušatého skřítka, ale mě to zní jako svařák nebo postava z uspávanky jménem GofTG. Takže zůstanu u baby Yody, pokud vám to nevadí. Jinak, byl to fakt zvláštní pocit viděti naživo Ahsoku. To tedy ano. ()

kotasbk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už by to chtělo nějakého sith a pořádnou řežbu jako ve trojce v pomstě sithů. Snad ta pomalovaná jedi nulka nepřežije do dalšího dílu. Opět se ale ukazuje, že jediové nejsou schopní spolupráce. Tahle je zalezlá někde na planetě, kde nikdo nežije, stejně jako ten zelený skřet Yoda. A snad si "malý Yoda" vybere správnou stranu, protože jedině sithové dokáží pořádné věci. Jediové dokázali jen prohrát. ()

Reklama

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je tá súťaž o najškaredšieho psa a vždy víťazia také vypĺznuté príšery s dvoma troma "vlasmi", tak tá planéta tu mi ich evokovala... Najškaredšia planéta ever. x'D To len žartujem, má svoje "nindža čaro"... (: Celý diel je nindža inspired... Jedi nindža, so cool, so pretty ♥ :) Pri súboji s hlavnou antihrdinkou vidno pekné nindža topánky, ku koncu nindža držanie meča......... proste nindža fanboy heaven :)) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nieco, co sme mali vidiet omnoho skor. Stretnutie Jedi a moncicaka. Uvod zenskeho duelu inspirovany samurajskymi subojmi bol az hlupo usmevny. Takisto ako dianie predtym. Avsak atmosfera celkom funguje. Rosario mala vzdy pekny usmev., Je to poznat i pod tym oranzovym nanosom v celej tej "aure dostojnosti". Moze byt. Konecne sa pribeh trosku posunul. Zaner "road-movie" vsak ostava, ako som predpokladal, akurat Jedi-a sme sa dockali uz v piatom dieli, nie az v zavere serie. ()

Lacro 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nařachanej díl, kterýho jsem se nemohl dočkat. Konečně jsem viděl hranou Ashoku, která měla moc povedenej příchod do tohoto seriálu a ukázala nám její lightsabery v plný parádě. Zjistili jsme jak se jmenuje náš mrňous, slyšeli jsme zmíňku o Yodovi a Anakinovi. Samozřejmě naše hlavní dvojka v akci je vždycky top, ještě když vidíte, jaký mají mezi sebou pouto. Za mě prostě a jednoduše naprostá spokojenost. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na originální Star Wars filmy. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve Star Wars Epizoda IV (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve Star Wars Epizoda IVStar Wars: Epizoda II (2002). A brána města Calodan vydávala při otevírání velmi podobný zvuk, jako brána Jabbova paláce na Tatooine ve Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Reklama

Reklama